Jedno PC v síti nejde najít - vyřešeno, ale jiný problém
Prosím o radu, už jsem zkusil snad všechno.
Mám dvě propojené 2 PC (Win XP), síť chodila. Jedno PC jsem přeinstaloval a od té doby nemůžu jedno PC najít.
Z jednoho PC (A) druhé najdu (B), připojím, sdílím soubory, prostě vše v pohodě. Ale z druhého ten první prostě nevidím. Nejde najít podle IP adresy, prostě nic.
Už jsem k A připojil notebook.. a zase. Notebook najdu, sdílím, vše OK. Ale z notebooku PC A prostě nevidím. Už jsem zkusil snad všechno - všechny průvodce, změny IP adres, povolil jsem všechny služby, Firewall je vypnutej...
Díky za radu.
Re: Jedno PC v síti nejde najít
Ping ti na to PC jde? Pokud ano bude problem v pravech. Zkus na vsech PC udelat stejny ucet admina jak login tak heslo
Ping funguje... Účty by měly být tak, jak píšeš. Ještě to jednou předělám. Ale myslím, že i kdyby účty neseděly, tak ho to jedno PC aspoň objeví, ne?
Jeste me napadlo par veci.
1. Mas stejnou skupinu?
2. zkus odebrat a znovu nahodit klienta site MS
3.Zkus primy zapis \\nazev.PC\sdilena polozka
4. zkontroluj jakou mas masku 255.255.255.0 mas pro prislusny subnet muzes zkusit na PC kde to druhe PC nevidis 255.255.0.0
Nainstaluj si GFI LANguard Network Security Scanner, kdyz bude zaply sdileni a neco nasdileny, uvidis to tim scanerem, pujde to normalne otevrit. Ale jinak ti to nepomuze :)
Citace:
Původně odeslal
Geeker
Jeste me napadlo par veci.
1. Mas stejnou skupinu?
2. zkus odebrat a znovu nahodit klienta site MS
3.Zkus primy zapis \\nazev.PC\sdilena polozka
4. zkontroluj jakou mas masku 255.255.255.0 mas pro prislusny subnet muzes zkusit na PC kde to druhe PC nevidis 255.255.0.0
ad 1) Jo, skupina stejná
ad 2) vyzkouším
ad 3) vyzkouším, ale pořád to píše chybu v právech, tak si myslím, že se to asi nezmění
ad 4) maska je 255.255.255.0, takže taky vyzkouším a večer napíšu, jak jsem dopadl...
Díky.
Hmm..tak nevím. Problém byl s firewallem ve Win. Byl vypnutej a nešlo to. Tak jsem ho zapnul a po pár restartech zase vypnul a najednou to jde.
Ale mám jinej problém... Když jedno PC odpojítm, tak to druhý má vždycky hroznej problém to "pochopit". Když otevřu dialog na otevři/ulož, tak hrozně dlouho zjišťuje, jestli má nabídnout i síťový připojení nebo ne. Myslel jsem, že si to jednou ošahá, zjistí, že síť už nefunguje a příště už to testovat nebude. Ale omyl, zkouší to pokaždý, takže ten dialog se otvírá třeba půl minuty! Co s tím??? Dík.
To je logicke, ze si overuje dostupnost sitovych prostredku, pokud o nich ma ten PC zaznam. Akorat trochu pomale.
No já právě myslel, že tím, že se to PC odpojí a odhlásí s tím přestane? Jde to nějak ovlivnit nebo hlavně zrychlit?
Citace:
Původně odeslal
malli
No já právě myslel, že tím, že se to PC odpojí a odhlásí s tím přestane? Jde to nějak ovlivnit nebo hlavně zrychlit?
Nemit pripojene jednotky toho pc. Dale zkontrolovat zda nejsou odkazy na ten pc v "okolni pocitace". Mozna pak i cachrovat s registry, ale to je trosku pro zkusenejsi. Btw> sdileni je decentralizovane(snad se nepletu), jak se pak chces "odhlasit" ? Staci BSOD,zatuh atd. a jak se odhlasis...
Citace:
Původně odeslal
Airwolf
Nemit pripojene jednotky toho pc. ..
Přece je nebudu pořád připojovat a odpojovat, to by úplně ztrácelo smysl.
Citace:
Původně odeslal
Airwolf
Dale zkontrolovat zda nejsou odkazy na ten pc v "okolni pocitace".
No samozřejmě, že jsou. Protože to PC bývá připojený.
Takže jestli je to normální, že si to tu síť osahává, tak je to děsně poamlý :-( Jde mi o to, že jakmile se to 1 PC ze sítě vypne, tak to první PC je "nepoužitelný". A přece mi vždycky nebudou hlásit, že to PC je vypntý, abych si odpojil disky :-(
V defaultu jsou zástupci při každé operaci testování jestli jsou funkční, proto ty timeouty. Někde na netu jsem viděl návod, kde v registrech tuto operaci změnit. Pak se sice sdílené jednotky načetly, ale prohledával se obsah až při fyzickém prokliknutí. Možná to bude ono, co hledáš.
Přesně to bych chtěl... zkusím to nějak najít. Kdybys objevil nějakej odkaz, byl bych vděčnej.
Tak jsem na to koukal a je to následovně. Najdi si v registrech klíč
HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/Current Version/Explorer/RemoteComputer/NameSpace a zde {D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF} ten raději vyexportuj a pak smaž.
To by mělo pomoct od těch otravných timeoutů ;)
Super. Zkusím to a jestli to bude fungovat tak (K+) Díky
1 Příloh-a(y)
Tak bohužel... timeouty jsou tam pořád... :-(
...ale jen v nabídkách u Office - viz obrázek. Jinak už je to v pohodě. Co s tím?