MSI K8N nForce4 SLI /Overclock
Prosimvas potreboval bych radu, nejde mi to taktnout vic jak 222x12 at nastavim co nastavim tak to nenajede. Pres utilitu MSI Core Center, to co to umoznuje max +11%, pak jako by to bylo zablokovany ani na 12x223 to nenajede.
Pricemz Pameti nastavim natvrdo na 200, tudiz tim to ovlivneny neni. Jediny co nevim jak nastavit HT 16x16 a pak je tam nasobic 5x, ten sem skousel snizovat na 4x, nepomohlo. Nemate nekdo zkusenosti s nastavenim biosu tyhle desky popripade nakej odkaz klidne v AJ na overclok tyhle desky?
Kazda rada dobra diky.
Re: MSI K8N nForce4 SLI /Overclock
Citace:
Původně odeslal
pulec7
Prosimvas potreboval bych radu, nejde mi to taktnout vic jak 222x12 at nastavim co nastavim tak to nenajede. Pres utilitu MSI Core Center, to co to umoznuje max +11%, pak jako by to bylo zablokovany ani na 12x223 to nenajede.
Pricemz Pameti nastavim natvrdo na 200, tudiz tim to ovlivneny neni. Jediny co nevim jak nastavit HT 16x16 a pak je tam nasobic 5x, ten sem skousel snizovat na 4x, nepomohlo. Nemate nekdo zkusenosti s nastavenim biosu tyhle desky popripade nakej odkaz klidne v AJ na overclok tyhle desky?
Kazda rada dobra diky.
Jak nastavis pameti natvrdo na 200?? Frekvence pameti se ti zvysuje s frekvenci sbernice, cili pokud nemas nastavenou delicku, tak uz ti jedou na 446Mhz, co muze byt moc. HT nech na 4x a pameti zkus dat na 166.
Jinak jako majitel MSI K8N SLI Platinum muzu rict, ze s nekterejma procakama pri FSB ~220+ nenabutuje ani za zlaty tele. Konkretne byl problem s Winchestrem, stacilo lehce prez 220 a pak uz jedine clear cmos. S Toledem to bootuje bez problemu. Zkus taktovat ve win pres ClockGen, tam by to melo byt ok.
Ok stahnul sem a je to ok, neco tam de nicmene neda se nastavit delicka na PCI? Kdyz dam 235FSB procik frci ale jakmile pustim hru tak to vytuhne PCI jede na 40MHz to uz je dost.
Edit - PS: Zatim zkousim a jedu snad stable 228x12=2742MHz
Edit2: tak 12x235=uz to ani pocitat nebudu mel sem tam pres 2.8GHz, chci zkusit jestli pojede 2.9 ale to bude muset volat este asi na 1,55.
Prosimvas da se nejakej lock, ci delicka na frekvenci PCI ? Kdyby se mi to povedlo tak procik byl jel klidne na 2.9GHz ve win jede ale seka se zvuk a grafika protoze pak uz PCI jede na nakejch 42MHz to je docela silenost.
Mam trochu jiný problém, než OC, předělávám jednu sestavu a dávám tam zrovna tuhle desku (MSI K8N nForce4 SLI-F), jen mi nějak nenačítá...prostě nijak nereaguje...když tam neni molex kabel tak svítí ta červená LEDka a když tam je tak to stejně nic nedělá a nic se neroztočí... říkám si kdyby nešel zdroj tak nepouští do desky proud a nesvítí LEDka...a v manuálu jsem nenašel co dál...
Winchester 3000+, 2×512MB 400MHz, G6600 (MSI taky), ZDROJ EC 450W ATX 2.0
pulec
po pokukaj sa niekde v BIOSe po polozke ze PCIlock alebo natvrdo nastav ma 33MHz a PCIe daj na 101Mhz to povacsinou pomaha
2 Boin
no tocia sa ti aspon vetraky?mas zarucene ze to CPU ktore tam davas je OK>? vies ze ta doska ktoru mas teraz je ok?podla mna to je chytena fosna.najskor napajanie
MSI K8N Deluxe / Overclock
ahoj, zdraivim majitele teto desky, jsem jejim vlastnikem take, pouzivam v ni Opteron 144 (defaultne na 1800MHz). snazim se o jeho OC, a nejde mi to tak jak bych si pral, zda se, ze tento cpu lidi taktuji az kolem 2.8GHz, me se dari dostat jen kolem 2.3 GHz. problem mam predevsim v nastaveni pameti, jde mi pretocit s timto nastavenim:
FSB max 262
HT 4x
nasobic zamceny na 9x
napeti na 1,45 V z defaultnich 1,4
pameti 166 MHz (tedy pri FSB 262 a delicce 11) na 214 (428) MHz pameti mam tyto
Corsair DIMM 1024MB DDR 400MHz TwinX PRO Kit CL2, 2.5-3-3-6
takze cpu bezi na 2358 MHz
pameti mi pri jinem nastaveni bezi an z na 226 (452) MHz
bohuzel mi nejde nastavit v biosu pameti nize jak na 166, pokud je mam na 166 a vice, pak nejak taktovat jde, tedy hybat s FSB ale pokud je nastavim na 100 nebo 133 MHz, a hejbnu s FSB z 200 treba jen na 205 MHz tak mi pc nenabehne vubec. musim resetovat bios...
takze se chci zeptat, zda s tim mate nejake zkusenosti, zkousel jsem biosy co jsou ted aktualne na MSI, jak pro desku Deluxe, tak pro Platinum, chova se to stejne...
dekuji za Vase zkusenosti