Neviete niekto o nejakom programe, ktorý počíta množstvo prenesených dat z internetu a do internetu? (upload/download)
Printable View
Neviete niekto o nejakom programe, ktorý počíta množstvo prenesených dat z internetu a do internetu? (upload/download)
Down2Home
http://www.slunecnice.cz/product/Down2Home/
Conmet
www.conmet
atd...
existuje aj nejaky program, ktory by mi logoval aj kolko prenesie ta ktora konkretna aplikacia? povedzme on-line hra za hodinu?
Presne tak, DUMeter pouzivam k plne spokojenosti, tusim ze na 30 dni zdarma.
a co provoz na lance hm? :)
No zalezi co tam tlacis, je pres ni uz jen tisknu, takze to skoro nepoznam. Ale neni nic jednodussiho, nez tam pridat dalsi sitovku :-) ... rozlisit interface to uz umi :-)
dejme tomu, ze mam adsl a modem kombinovany se switchem, ke kteremu sou pripojeny 4 pc a ted mi rekni, jak si pomuzu tim, ze do kazdeho pridam dalsi sitovku :D (mozna sem te jen nepochopil)
reseni je napr. takove, ze modem prepnu do rezimu bridge, za nej strcim napr. asus wl-500gp a do nej nacpu custom firmware upraveny podle mych predstav (oleguv nebo openwrt) nebo pouziju wrap, routerboard nebo obycejne slabsi pc s linuxem a na tomhle stroji pomoci iptables odlisim, co je provoz na lan a co de do/z internetu a z pocitadel iptables pak zjistim, kolik toho proteklo :)
ale pokud dumeter umi rozlisovat adresy a lze v nem definovat nejaka pravidla, tak proc ne :)
Umi rozlisit jen interface, takze kdyz si pridas sitovku na inet a na local si nechas puvodni, jdes do internetu pres jinej interface. Zadnej ideal, ale jde to .... nicmene delat to na vsech kompech je voser, to je jasny. To bych radsi vzal za vdek pocitadlem u ISP, ktery ma zhruba den spozdeni.
Ten wrap a linuxpc jsou dobrej napad jako pocitadlo trafiku :-) :-)
Jinak vetsina ADSL ethetrnet modemu ma v sobe nejakej zpusob pocitani dat, jen si nejsem jistej uvadenou velicinou, coz se da snadno zmerit. Ale znamena to se na to rucne koukat a kazdej tejden udelat reset nebo si pamatovat, kolik tam bylo.
logovani se samozrejme musi omezit pomoci --limit (napr. 12/h), divim se, ze si to vubec zkousel :D jinak nechapu, jak to souvisi s pocitanim prenesenych dat ???
jasne, ale mam pocit, ze je to opet per interface a pokud modem zatuhne (coz se klidne muze stat), tak je vsechno v loji (imho)... leda, ze by mel usb a slo by to ukladat treba na flashku, ale stejne... je to porad per interface (pokud se nemylim nebo pokud si tam clovek nenacpe vlastni fw a neupravi si to, stejne je to vsechno zalozeny na linuxu :D ... no dobre, mozna ne vsechno, ale treba d-link urcite)
Na PC je dobrej BWmeter http://www.desksoft.com/BWMeter.htm . Rozlisi to net/lan podle IP. Ma to docela dobry statistiky, grafy taky. DUmeter mi obcas zablbnul a ztratil mi statistiky. S timhle jsem spokojen.