LAN disk WD NetCenter 320GB
zdravím,
vím, že jde o pevný disk, ale ten problém týká asi i sítě.
zakoupili jsme tento disk jako zálohovací disk pro sít. Používáme síť s doménou a poté co ho připojím ke switchi a spustím CD s installem tak disk sice je nalezen, ale je mu vždy přiřazena nějaká veřejná IP adresa 169.254.x.x apod, když se chci potom připojit na tuto adresu pomocí web prohlížeče tak píše, že server nenalezen. Tudíž se vůbec nedostanu k jeho konfiguraci. Resetovat jsem ho zkoušel. Jakto že mu DHCP nepřiřadí soukromou IP adresu na kterejch jede naše LAN?Normálně by to takhle mělo fungovat a měla by mu být přiřazena nějaká privátní IP. Jestli někdo tušíte tak prosím poraďte, dneska jsem se s tím piplal celej den a výsledek nula..díkec moc
Re: LAN disk WD NetCenter 320GB
A co na jednom pocitaci zmenit IP na stejnou subsit a zkusit nakonfigurovat?
a pres spravu NetCenter jsi to zkousel ? manual je dost podrobny
Citace:
Původně odeslal
thomasek
zdravím,
zakoupili jsme tento disk jako zálohovací disk pro sít. Používáme síť s doménou a poté co ho připojím ke switchi a spustím CD s installem tak disk sice je nalezen, ale je mu vždy přiřazena nějaká veřejná IP adresa
169.254.x.x apod,
Bezi tam DHCP, ale nedostane zadnou adresu pridelenu, tak si veme nejakou z vyhrazeneho rozsahu.
Nastav v konfiguraku nejakou z tvyho riozsahu, a je vyreseno.
Neprirazuje nahodou vas DHCP server IP adresy podle MAC adresy zarizeni? Pokud bys nemel MAC adresu toho disku nastavenou v DHCP serveru, tak by doslo presne k te situaci, kterou popisujes.
Dík za reakce, uz jsem to vyřešil, meli jste pravdu, musí se nejprve nastavit počítač na stejnou podsíť, ve které je ten disk, poté už se dostanu do konfigurátoru přes webbrowser a tam už jen změním IP a masku toho disku tak, aby spadal do naší LAN.
Je to docela nelogika přizpůsobovat IP a masku počítače podle nastavení disku a potom to nastavení na PC zase vracet zpátky, čekal jsem, že to bude naopak, jako u většiny ostatních síťových zařízení
Citace:
Původně odeslal
thomasek
Dík za reakce, uz jsem to vyřešil, meli jste pravdu, musí se nejprve nastavit počítač na stejnou podsíť, ve které je ten disk, poté už se dostanu do konfigurátoru přes webbrowser a tam už jen změním IP a masku toho disku tak, aby spadal do naší LAN.
Je to docela nelogika přizpůsobovat IP a masku počítače podle nastavení disku a potom to nastavení na PC zase vracet zpátky, čekal jsem, že to bude naopak, jako u většiny ostatních síťových zařízení
je zajimave, ze kdyz jsem cetl manual, tak jsem tam nic o nastavovani PC na stejnou podsit disku nezahledl...takze se mi to zda podivne - resp. neverim tomu, ze tohle je jedina metoda.
Citace:
Původně odeslal
Airwolf
je zajimave, ze kdyz jsem cetl manual, tak jsem tam nic o nastavovani PC na stejnou podsit disku nezahledl...takze se mi to zda podivne - resp. neverim tomu, ze tohle je jedina metoda.
No právě, v manuálu o tom není ani slovo, proto mě to taky zaskočilo, tenhle nestandardní postup, ale v případě, že si pokaždý při instalaci ten disk nastaví jinou síť než ve který seš, tak nic jinýho dělat nemůžeš, protože v tom případě se vůbec nedostaneš do konfigurátoru toho disku.
Citace:
Původně odeslal
thomasek
No právě, v manuálu o tom není ani slovo, proto mě to taky zaskočilo, tenhle nestandardní postup, ale v případě, že si pokaždý při instalaci ten disk nastaví jinou síť než ve který seš, tak nic jinýho dělat nemůžeš, protože v tom případě se vůbec nedostaneš do konfigurátoru toho disku.
konfiguratorem myslis webove rozhrani ? ja totiz zahledl v manualu nejaky program, ktery se nainstaluje na PC a pomoci nej se da konfigurovat ten disk...
Taky bych to tak videl, ze instalacni program najde disk na mistnim segmentu site at ma jakoukoliv adresu, je jedno co mas nastaveny na PC. Pak disk nejak nastavi nebo si rekne o nastaveni a ulozi to do nej. Pak uz by to melo jet .... ale doma to nemam, tak si to jen myslim :)