oprava gumové klávesnice v dálkovém ovladači
V dálkovém ovladači mám gumovou klávesnici a na kontaktních ploškách je vodivá guma - určitě znáte jak to vypadá - funguje. Ovšem z nějakého důvodu ta guma přestala na některých tlačítkách vodit, nepomohlo vyčistit kontakty a gumu, prostě nic. Ovladač funguje, když kontakty na desce spojím tak to chodí. Co s tou gumou? Napadlo mě, že by to snad mohlo jít přetřít vodovým lakem, jen mám strach, že to nebude držet - bude se loupat (navíc bych lak musel koupit a pak to bude kničemu), nějaké jiné nápady?
Re: oprava gumové klávesnice v dálkovém ovladači
Presne tak - chvilu to bude fungovat a potom sa to bude olupovat (zalezi od kvality laku, kolko to vydrzi). Vraj funguje nalepenie kuskov alobalu - ale neskusal som.
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
Vraj funguje nalepenie kuskov alobalu - ale neskusal som.
ale jak tam ten alobal připevnit? Co použít za lepidlo? Nebude lepší vodivá lepící páska z Cu? Jak ta drží - lepí?
Alobal asi sekundovym lepidlom. Ale pozor, aby to nebolo prilis hrube a nedotykalo sa to kontaktov stale. Tu pasku som nevidel - mozno by to bolo este lepsie.
Teď mě na přednášce napadla ještě jedna možnost, alobal nalepit na oboustrannou pásku, následne nastříhat na čtverečky a nalepit na ty tlačítka co nefungují, dohromady to bude mít menší tloušťku než ta Cu páska a bude to i celkem dobře držet. Až budu doma tak to vyzkouším...
tak varianta alobal-oboustranná páska funguje perfektně :)
alobal funguje dobře, já to lepím chemoprénem :-)
Lidi nevim co resite,v kazde lepsi opravne televizoru prodavaji sadu na opravu tech tlacitek .jsou to gumova pokovena kolecka dodava se k nim i lepidlo ale to je zbytecne zalepite to treba i sekundovkou.;)
Já jsem teda naše ovládání v kuchyni pořešil tim alobalem a oboustranou lepenkou a naši si to nemůžou vynachválit. Vždycky jsem ho akorát rozebral a umyl tu gumovou kravinu techničákem, ale tak 2-3 dny a bylo to zase v pr*eli.
Takže alobal zatim funguje, už tejden. A stačí jenom ťuknout a prostě nádhera - takhle to nefungovalo ani z výroby.
Jinak nevim čim to je, ale asi nejspíš tou gumou - v obejváku máme jenom panasonic a sony, už x let a pořád ovladače jedou jak mají. Když rozeberu jakejkoliv jinej ovladač - grundig a jiný podobný evnější záležitosti, je ta guma a tiˇšták celej mastnej, prostě jakoby mokrej. Nevim jestli je to něco z rukou, ale kvalitní ovladače od kvalitnějších značek tenhle problém asi nemaj...
Citace:
Původně odeslal
Kopi.
Jinak nevim čim to je, ale asi nejspíš tou gumou - v obejváku máme jenom panasonic a sony, už x let a pořád ovladače jedou jak mají. Když rozeberu jakejkoliv jinej ovladač - grundig a jiný podobný evnější záležitosti, je ta guma a tiˇšták celej mastnej, prostě jakoby mokrej. Nevim jestli je to něco z rukou, ale kvalitní ovladače od kvalitnějších značek tenhle problém asi nemaj...
Podle mych zkusenosti domacich (Panasonic) a zkusenosti z privydelavani si v jednom elektru je uplne jedno jakou mas znacku, ty ovladace prestavaj fungovat vsechny. Aspon soude podle toho jak nam je furt lidi nosi, ode vsech "znacek".
No nevim no, řikam že v obejváku máme televizi Sony už cca 10let, a ani jednou nebylo rozebraný a funguje pořád tak jak má (o samotnej televizi se to říct nedá:(). Pak hifinu o něco mladší, taky sony, a opět žádnej problém s ovladačem (o věži se to opět říct nedá). Pak se tam vystřídaly 3 videa panasonic, a ovladače všechny v pohodě (o vodejích jak jinak:p).
Naproti tomu babi má TV grundiga, prababi měla grundiga, v kuchyni máme myslim Phillipse, a neuplynul měsíc aby fungovaly pořád stejně - vždycky když jsem to čistil, na samotnej desce takovej jakoby olejíček.
Takže nevim no...
Ja uz pouzivam roky tuto sadu gumiciek
http://www.avelmak.sk/i-shop/produkt...DO&gal_style=2
Kontaky na Do 100ks + Lepidlo
Odrezem stare z nozom a nalepim to s tymto silikonom
Robim to uz takto niekolko rokov a nemal som nikdy problem
Booooooooooooooooooooože alobal tak to by mě nikdy nenapadlo :D
Já to už dělal u dvou ovladačů s těmi gumo/pokovenými kolečky prodávají je tu v jedné opravně elektroniky jeden kus za 2,- Kč a nejpevnější je to prej přilepit tmelem Lukopren. V prvním ovladači jsou už více než čtyři roky a pořád funguje lépe než když byl nový :)