zdravim
chcem sa spytat ... kamarat mi tvrdi ze pri tomto procaku mi bude pamat DDR2 chodit max na 667 mhz a nie na 800 mhz je to pravda?
ma teda vyznam kupovat 800 mhz pamat ... s tym ze procak chcem potom troska pretaktovat?
Printable View
zdravim
chcem sa spytat ... kamarat mi tvrdi ze pri tomto procaku mi bude pamat DDR2 chodit max na 667 mhz a nie na 800 mhz je to pravda?
ma teda vyznam kupovat 800 mhz pamat ... s tym ze procak chcem potom troska pretaktovat?
Procesor AMD64+... hadam myslis procesor od AMD pro socket AM2.
Tak jako tak to souvisi spis s deskou nez s procesorem. Koukni se do specifikaci jaky ma tvoje deska moznosti nastaveni, treba da tech 800 i na default. Pri OC je to uplne jasny, tam roste frekvence na pametech s rostouci FSB a pokud chces jet synchro, tak se rychla pamet hodi.
sorry ... jasne myslim AMD64+ do AM2
a jedna sa o tuto dosku... http://www.asrock.com/product/ALiveNF6G-DVI.htm
podporuje 800 mhz pamate ale z tohto neviem ci budu pracovat na default na 800mhz
Jo! Ta doska podporuje DDR2 800Mhz, AM2 CPU vsetky podporuju svojim integrovanym radicom 800Mhz moduly. Avsak domievam sa ze defaultne to tak nastavene nebude, kedze mam AsRock :) ..tam je pre komatibilitu defaulne o stupen menej, pri nastaveni "Default" ..ale 800mhz by malo ist.
Take pamete sa super oplatia aj pre OC uceli ..ber ich.
Tim 'Default' jsem samozrejme myslel nominalni frekvenci CPU (system bez OC). Nastaveni v biosu je samozrejma nutnost pokud se maji pameti alespon priblizit svym moznostem. Moje MSI mi s klidem nastavila pameti na 'default' 333Mhz CL3 T2, pritom jsou certifikovany na 400Mhz 2-2-2-5 T1 ... Nicmene nevidim duvod proc by to nemelo po patricnem nastaveni behat. A pokud ne, tak reklamace to jisti.
2cLiVe: v sekci pameti je ve FAQ prave takova otazka. sice se to tyka DDR a ne DDR2, nicmene to plati PORAD!