Gigabyte-965P-DS3 nenabehne grafika
Mám MB Gigabyte-965P-DS3+C2D E6400+2 x 1 GB DDR2-750MHz Kingston HyperX CL4.Zdroj Chill CP-450A2- ATX 2.2, grafika ATI X800GTO.
Poskladal som to, zapnem pc,nič nenabehlo, ale niečo sa odpálilo.
Zacítil som zápach, ako keď sa niečo spáli.Zapnem ešte raz a roztočil sa vetrák zdroja + CPU, točia sa možno 3 sekundy a vypnú sa.
Keď chcem ho zapnúť naspäť, tak normálne to nejde, len keď pc vypnem zo zásuvky a zapnem znova.
Keď som vypol prídavné napájanie, tak ventilátori bežia normálne,disk maká,ale nenabehne monitor.
Odišiel mi zdroj, alebo niečo iné?
Re: Gigabyte-965P-DS3 nenabehne grafika
Tak to ti tu nikdo bez použití věštecké koule asi neřekne :roll: ;)
Budeš muset zkoušet součásti na jiném kompu nebo s jiným zdrojem...
zdroj, skoro urcite, ta grafika si cucne nemalo a v kombinacii s cpu a 2GB ram (aj ked setrivy cpu) to uz imho nemusel dat
Namontoval som naspať staru dosku,cpu,ram a funguje to normálne. Čiže grafika je ok. Môže byť, že zdroj novú zostavu neuťiahne a starú hej? Alebo bude chyba v novej MB, alebo CPU, alebo RAM ?
Takže zatial mám takéto poznatky:
- namontoval som novú dosku,cpu,1 ramku,zapojil mechaniky,hdd,
mal som napojené aj prídavné napájanie, tak ventilátor a zdroj
sa rozbehli možno na 2-3 sekundy a vypli sa.
- odpojil som prídavné napájanie, ventilátor a zdroj idú normálne.
- zapojil som naspäť starú dosku,cpu,ram všetko ide ok.
- namontoval som zase nové komponenty a pozapájal všetky
ventilátory, dal som ešte jednu ramku, SB Audigy a ventilátori
ani zdroj sa vôbec neroztočia.
Takže mi z toho vyplíva, že zrejme nestíha zdroj.
Aký máte nato názor?
nemal si nejaky vypadok prudu mne sa to stalo a k tomu sa este aj bios nejako resetol, potom som musel urobit clrcmos a uz to nabehlo skus mozno pomoze, ale myslim ze to bude ten zdroj chill su dost shitne zdroje nezvladaju predpisanu zataz vid
HTML kód:
http://www.svethardware.cz/art_doc-9DB4658F285F7C8BC125716F007047BF.html?lotus=1&Highlight=0,zdroje
Dnes som odniesol celý komp do predajne kde som kupoval dosku, aby skúsili prísť na chybu. Volali mi, že je chybná doska, ide na reklamáciu.Tak teraz len dúfam, že to nebude dlho trvať a že je chybná naozaj iba doska.
Díki za rady, potom napíšem ako som dopadol.
PC už mám zhruba 3 týždne doma, chybná bola doska.
Teraz to ide všetko tak ako má, som veľmi spokojný s výkonom C2D E6400,
na spracovanie videa je to paráda. Predtým som mal AMD Athlon 64 3000+Venice, to sa nedá ani porovnať. Ešte uvažujem nad Geforce 8800 GTX, s ňou ten komp musí byť delo:) :o :)