Re: Asus s.775 P5B Deluxe
tak sa to snad spytaj na DDworlde, ked to tvrdi, tak to snad aj bude vediet odovodnit .. okrem toho by si dva krat nebol isty, ze tam na tie dosky to made in taiwan netlacia v cine :D
Prave se na tyhle fosne nataktovat E6400 a moc mi to nejde. Je to teda prvni C2D, co mam v ruce a prvni intel po asi 4 letech, takze to asi bude tim. Vypnul jsem speed step, spread sprectrum a nastavil PCI-E na 104MHz. Blbne to uz pri FSB 320, coz by nemelo. Vcore mam 1.3V. Kolik ma defaultne napeti NB? Poradi mi pripadne nekdo nejaky hint, jak z toho dostat alespon 400MHz? Taky mi nefunguje zmena nasobice na 6. diky vsem
E6400
p5b deluxe
Kingston 750MHz CL4
zatim mega shit EC 350W, 12A na 12V vetvi....to bude tim, co?
Petrik: Mas nejnovejsi bios? PCI-E nastav na 100MHz. Nekde delas neco blbe, je nesmysl, aby to cpu nebo deska nedavala.
Citace:
Původně odeslal
Petrik
Prave se na tyhle fosne nataktovat E6400 a moc mi to nejde. Je to teda prvni C2D, co mam v ruce a prvni intel po asi 4 letech, takze to asi bude tim. Vypnul jsem speed step, spread sprectrum a nastavil PCI-E na 104MHz. Blbne to uz pri FSB 320, coz by nemelo. Vcore mam 1.3V. Kolik ma defaultne napeti NB? Poradi mi pripadne nekdo nejaky hint, jak z toho dostat alespon 400MHz? Taky mi nefunguje zmena nasobice na 6. diky vsem
E6400
p5b deluxe
Kingston 750MHz CL4
zatim mega shit EC 350W, 12A na 12V vetvi....to bude tim, co?
Je možné že to je tím zdrojem, je to fakt srajda :-) na 8x400 mě osobně stačilo nechat vše na default, u CPU nastavení jsem akorát dal vše na disabled. Ještě PCI nastav na 33 Mhz
Mam. hodne lidi tu tvrdi, ze pri vysim taktu PCI-E jim jde o dost lepe taktovat, ale zkusim to.
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
Petrik: Mas nejnovejsi bios? PCI-E nastav na 100MHz. Nekde delas neco blbe, je nesmysl, aby to cpu nebo deska nedavala.
To je, to nepopiram, ale zase ta deska by mela mit dost dobry napajeni, pisou ze prej 8-phase. Ale divim se, ze to asus nema stejne udelany, jako DFI u AMDcek, tedy ze to nabootuje vzdy alespon do biosu...takhle musim porad resetovat BIOS...nastesti je tam ten profile manager.
UPDATE: tak 400 fakt neda a to ani s nasobicem 6. neco delam blbe, ale nevim co :( Neda ani 350 :(
Aha, takze to je fakt tim zdrojem :D:D:D pripojil jsem super mega kvalitni EC 400W 16A na 12V a jede to na 400 jako prd :D tak sorry a diky za pomoc.
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
Je možné že to je tím zdrojem, je to fakt srajda :-) na 8x400 mě osobně stačilo nechat vše na default, u CPU nastavení jsem akorát dal vše na disabled. Ještě PCI nastav na 33 Mhz
Tak jsem koupil podle me docela slusnej zdroj: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40456 , ma udajne 550W a 16 a 18A na 12V a
zase to na 400 nejede :(
no dobre...bylo to pameti...na 800MHz pri FSB beha, na stejnych 800MHz pri 400 ne :(
Citace:
Původně odeslal
Petrik
nemyslim si, ze toto je dobrej zdroj
mel jsi koupit nejakej seasonic, enermax, fortron
Citace:
Původně odeslal
Petrik
Jak to teda nakonec dopadlo, řeším teď podobný problém takže mě to zajímá ...
Bezi to na 3.2GHz, zdroj funguje dobre. Jen nechapu, proc pameti nebezi na 800MHz pri OC, kdyz normalne na default 800MHz bezi..zrejmne to limituje radic v chipsetu ci co..podivny
Citace:
Původně odeslal
kaptah
Jak to teda nakonec dopadlo, řeším teď podobný problém takže mě to zajímá ...
cau
zajimalo by me jak jste na tom s restartama u teto desky?
me se to pri rebootu resetuje 2x zasebou, coz je uplna hruza
mate podobny zkusenosti?
bios mam 0804
takze dvojitej restart vyresen
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
takze dvojitej restart vyresen
mohol by si pls aj napisat ako bol vyrieseny?
Citace:
Původně odeslal
Tanya
mohol by si pls aj napisat ako bol vyrieseny?
proste a jednoduse jsem pridal napeti na vsem moznym, co slo:D
nikde nemam auto, vsude mam modry hodnoty akorat na CPU a RAM mam ruzovy hodnoty
ty s tim mas problemy?
zatial nie, kedze ju nemam, ale s velkou pravdepodobnostou ju budem brat, tak aby som vedel ako nato keby cosi :-) - strasne napisane , ale pochopis
Ona opravdu když si na to tak vzpomenu dělá deska pěkné kráviny, dokud se nepřidá všude trochu voltáže, nebylo vzácností kdy se počítač sekl a pak se sám vypnul, zapnul a pořád dokola, stačilo zvednout voltáž už nevím přesně u čeho a od té doby naprosto vše v pohodě. No kromě zvukové karty, kde mi zadní bedny vydávají nějaké šílené pazvuky, takže jedu 2+1, chvíli to jede normálně a druhý den je to v háji.
Citace:
Původně odeslal
Tanya
zatial nie, kedze ju nemam, ale s velkou pravdepodobnostou ju budem brat, tak aby som vedel ako nato keby cosi :-) - strasne napisane , ale pochopis
pochopis az ju budes mit v PC;)