Re: Pomalý zápis Flashdisku
Nepouzivas nahodou total commander?
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
Nepouzivas nahodou total commander?
Je to tak....
Edit: huh seš frajer, dělá to i salamander, ale přímo vokna běhaj v pohodě.... tak to čumim. Doma to tak kopíruju TTCMD a běhá to v poho. Woknama sem nekopíroval už opravdu hodně dlouho. Tak zkusim reinstal commanderu.
staci si v tcmd zapnut rezim kopirovania pomocou prieskumnika (kludne len na tu chvilu kym to nakopiruje) .. inak by ma zaujimalo cim to je
Citace:
Původně odeslal
SajmoN
staci si v tcmd zapnut rezim kopirovania pomocou prieskumnika (kludne len na tu chvilu kym to nakopiruje) .. inak by ma zaujimalo cim to je
Toto bola chyba starsich verzii Total Commandera. Uz sa tu davnejsie nieco podobne riesilo.
no neviem, teraz je verzia 6.55, pouzivam 6.50 ..
Citace:
Původně odeslal
SajmoN
no neviem, teraz je verzia 6.55, pouzivam 6.50 ..
tusim, ze to prestala delat az verze 6.51...
Citace:
Původně odeslal
MikeD
s kamosovym Corsairem mi to dela i verze 6.55 - je potreba si zapnout Compatibility mode pro USB sticks ... btw i FAR se takhle blbe chova, je potreba zatrhnout Use system copy routine
Citace:
Původně odeslal
MikeD
Release Total Commander 6.52
13.03.05 Added: Auto-detect USB sticks and use compatibility mode to copy to them (can be disabled in configuration - copy/delete). Reason: USB sticks have no write cache on WinXP.
Citace:
Původně odeslal
M@to
Release Total Commander 6.52
13.03.05 Added: Auto-detect USB sticks and use compatibility mode to copy to them (can be disabled in configuration - copy/delete). Reason: USB sticks have no write cache on WinXP.
no, tak asi ta autodetekce nefunguje uplne na 100% - protoze ja se svym flashdiskem nikdy problem nemel, az s kamosovym Corsairem ;)
Mam v podstate stejny problem, jaky popisuje Frost na zacatku, akorat to nesouvisi s verzi TC a rychlost zapisu u me je o neco vyssi, cca 1,3 az 1,5MB/s (normalne ma byt 9 az 10MB/s). S TC to nesouvisi, protoze pouzivam v6.55a a na 2 ruznych PC to jede normalne, ale na tretim je zapis silene pomaly a to i kdyz kopiruju pres Pruzkumnika (akorat ve WinRARu pri baleni bez komprese jsem mel pocit, ze rychlost se blizi normalu), takze jsem ponekud bezradny... :confused:
Zvlastni je, ze pri prvnim pripojeni a zformatovani flashdisku na tomhle pocitaci bylo vse OK, ale hned nasledujici den az doted to proste zapisuje pomalu a ruzna nastavovani nepomahaji. Mam podezreni, ze to nejak souvisi s cacheovanim, protoze kdyz dam kopirovat, tak v TC se ukaze spravna rychlost, ale ta se postupne snizuje, az po cca 10 sekundach se ustali na tech trapnych 1,3-1,5MB/s. Kdyz kopirovani prerusim, tak jeste minimalne 6 az 10 sekund FD pracuje, takze to vypada, ze se jakoby zahlcuje, navic se ve stavu tohoto zahlceni se o dost zpomali HDD jak na SATA, tak na IDE, stejne tak se zpomali i cteni z DVD mechaniky... FD je naformatovan pod NTFS, takze jeste zkusim FAT32, ale nevidim to optimisticky. Zkousel jsem mj. i odinstalovat ovladace FD, prepinat mody kopirovani v TC, ale zadne zlepseni (predtim jsme mel 2GB FD jineho vyrobce a nikdy nikde zadny problem s rychlosti)... Neresil nekdo nahodou podobne priznaky? Fakt me to stve, poridim si 8GB disk s rychlejma pametma a zatim jsem si ho uzil jen ten jeden den pri instalaci (a pri cteni z neho - to je vzdy a vsude v poradku)... :(
NV35freak: jj, to preformatovani na FAT/FAT32 bych zkusil
Citace:
Původně odeslal
SajmoN
taky jsem to tak pred pul rokem resil. Problem je v tom ze TCMD standardne pouziva pro kopirovani a mazani po 32 kb pri velkych souborech je to silene. Takze kdy se nastavi kopirovani po 256 potazmo 512 tak by se tim melo kopirovani velkych souboru nekolika nasobne zrychlit
Citace:
Původně odeslal
Mymak
NV35freak: jj, to preformatovani na FAT/FAT32 bych zkusil
Tak jsem to prave provedl a chova se to nyni uz vyrazne lepe (u velkych souboru tech 8-9MB/s a u mensich kolem 7MB/s), ale na tech dalsich PC to i pod NTFS jelo plnou rychlosti, tak nevim, proc zrovna na tomhle jednom PC to zlobi... ??? Zkousel jsem zatrhavat ten kompatibilni rezim v TC nebo menit pismeno jednotky, ale zadny efekt. Navic jsem si porizoval 8GB flashku, abych mohl prenaset i image DVD, coz pod FAT32 bez komplikaci neni mozne (taky mazani souboru ci kopirovani malych souboru je pod FAT32 vyrazne pomalejsi). Neexperimentoval nekdo dalsi s NTFS u FD? :?: