P5B Deluxe - radic JMICRON a PCI RAID radic Kouwell 571B
Planuju nove PC, potrebuju do nej dostat krome SATA disku, krome dvou DVD-ROM jeste dva PATA disky. Deska bude zrejme ASUS P5B Deluxe, ktera ma radic JMICRON s jednim PATA rozhranim, ktere bude na dve DVD-ROM. Otazka zni, kdyz dam do PCI ten radic od Kouwellu, vypne se automaticky ten JMICRON? Moje dosavadni zkusenosti s pridavnymi radici na starsich deskach byly takove, ze po pouziti PCI radice se ten pridavny vzdy deaktivoval. Nevite nekdo, jak je to konkretne u teto desky?
Re: P5B Deluxe - radic JMICRON a PCI RAID radic Kouwell 571B
Citace:
Původně odeslal
MomoBrut
Planuju nove PC, potrebuju do nej dostat krome SATA disku, krome dvou DVD-ROM jeste dva PATA disky. Deska bude zrejme ASUS P5B Deluxe, ktera ma radic JMICRON s jednim PATA rozhranim, ktere bude na dve DVD-ROM. Otazka zni, kdyz dam do PCI ten radic od Kouwellu, vypne se automaticky ten JMICRON? Moje dosavadni zkusenosti s pridavnymi radici na starsich deskach byly takove, ze po pouziti PCI radice se ten pridavny vzdy deaktivoval. Nevite nekdo, jak je to konkretne u teto desky?
Ne. ledaze bys ho zakazal v biosu (pokud to jde). Taky shanim ted radic, ale davat 7 stovaku za novy Kouwell se mi nechce...:roll:
No prave, u predchazejici desky s i865 to neslo.
Jinak musim rict, ze pristup Intelu k jiznimu mostu me dost sere. Nechapu tu mylnou predstavu, ze se snad nebude do budoucna pozivat ATAPI mechanika DVD-ROM? Alespon v te blizke budocnosti? JMICRON se mi vubec nelibi, cokoliv pridavneho je o nicem, meli nechat jeden PATA primo v jiznim mostu, alespon pro DVD-ROMky. A pak ti, kteri jako ja jeste potrebuji starsi PATA disky, at si poridi nejaky pridavny radic, ale takhle proste, stejne musim vyradit ten JMICRON a vsechny PATA zarizeni hnat pres PCI ... vubec se mi to nelibi.
Nebo koupit desku s ich7 např. http://eshop.kak.cz/zbozi/aag195-dfi...ska-socket-775 ta má pata ještě v chipsetu a v testech vychází na výbornou. Jen ta cena:(
a co neco jako tohle http://www.alza.cz/asus-sata-dongle-...ide-d42434.htm - mozna by to bylo funkcnejsi reseni... zkus se poptat tady na bazaci - kdysi davno sem prodaval podobny dve redukce za 100kc kus (bylo to od desky Abit NF7-S) a slapalo to v pohode
Citace:
Původně odeslal
ok1dtm
ICH7 v mem pripade bohuzel nic neresi. Potrebuju pripojit vic nez 2 PATA zarizeni.
Citace:
Původně odeslal
Poofy
To by byla cesta, dve takove redukce a zbytek na jmicron, ale cena tech dvou redukci je ... jakmile to budu mit, zkusim 571B ... kdyz to nebude stihat, budou redukce SATA-PATA.
Citace:
Původně odeslal
MomoBrut
To by byla cesta, dve takove redukce a zbytek na jmicron, ale cena tech dvou redukci je ... jakmile to budu mit, zkusim 571B ... kdyz to nebude stihat, budou redukce SATA-PATA.
s tema radice obcas byvaji problemy - redukce to resi elegantne :) a spolehlive - jen to chce sehnat od nekoho levneji
Citace:
Původně odeslal
MomoBrut
571B udajne neumi CD/DVD, jinak bych to hned vzal...
Citace:
Původně odeslal
Airwolf
571B udajne neumi CD/DVD, jinak bych to hned vzal...
Pouzival jsem 571B ve dvou strojich, zatim tam byly vzdy pouze HDD. Podle originalni specifikace umi ATAPI, ale nemel jsem cas to vyzkouset ... kazdopadne se k tomu dostanu, ale ne v blizke dobe, neni cas.