Rozjel jsem XP1700 Tbred JIUHB na XP2600 a napeti stacilo zvednout jen na 1.8V (mozna by to slo i trosku min) a teplota po 10 minutach Prime95 je 43 stupnu. Chladim to Titanem D5TB. Co vy na to? 8-)
Printable View
Rozjel jsem XP1700 Tbred JIUHB na XP2600 a napeti stacilo zvednout jen na 1.8V (mozna by to slo i trosku min) a teplota po 10 minutach Prime95 je 43 stupnu. Chladim to Titanem D5TB. Co vy na to? 8-)
Jen to, ze me to jede stabilne i na 1.75 voltu ;DCitace:
Původně odeslal Octopuss
U techto CPU je to "normalni". Si precti thread o AMD...
No tak dobre, no :-) Ja jen, ze jsem z toho po ugradu z Thunderbirda byl trochu prekvapenej ;D AMD ruleeez...
a takova poznamka na konec, nekteri lidi zrovna 1.8V nedoporucuji (prej to uz muze byt dost) - osobne nevim, precti si thread AMD a snad se na toto ozve nekdo kompetentnejsi...Citace:
Původně odeslal Octopuss
NO ja zatial do toho tlacim 1.8V a fpoho !! Ale ked mi naghodof umrie procak tak dam vediet :D :eek:
Co máš za zdroj, a jaké máš hodnoty +12V, +3,3V a +5V ???Citace:
Původně odeslal Octopuss
Rano jsem to stahnul na 1.775V. Zdroj Fortron 300W (nejaka novinka, tichej).
+12V 12.099-12.220
+5V 4.867-4.894
+3.3V mi ten program bohuzel neukazuje :-(
To Octopuss: Napatie 3,3V ti ani ukazovat nemoze,pretoze mas cipset Nforce2,(ako som si vsimol v inych threadoch kde si prispieval),ktory ma napajanie 1,5-1,6V ;D
Bezne pretaktovanie povedal by som - niekto to ma pri takomto nastaveni na 1,75V.
to je k vzteku - ja se vys nez mam v podpise nemozu dostat, aby to bylo primestable - asi ten zdroj :-( ...ale o tom jsme tu uz diskutovali...
;D ;D ;D aha, ja lamaCitace:
Původně odeslal lipkajz
Většina cpu co jedou na 2100mhz při 1,8 V po zahoření bezproblémů jede na stejné frekvenci i na 1,75V . Napětí 1,75V oproti 1,8V má dvě zásadní výhody : CPU nedostává takovej záhul a méně se hřeje. Jinak na 2600Xp jde přetaktovat většina CPU série JIUHB. Krátkodobě jsem zkoušel maximum a jede to stabilně na 2300 Hhz při napětí 1,95V ,ale to je tak udělat testy ,zapsat se do síně slávy a vrátit to na bezpečnejch 1,75V.
jak dlouho se tak asi zahořuje - týden ?
Záleží jak máš vytížený komp já to dělal tak že jsem dal napětí na 1,8V nastavil max co cpu stabilně běžel a večer jsem zapnul demo co je v 3dmarku2001 (v nastavení musíš zaškrtnout looping aby to běželo dokola) a nechal jsem to běžet do druhýho dne do odpoledne pak to jelo i při nižší Vcore na stejné frekvenci stabilně.
taky to ale asi nešlo hned na 2100MHz, že ? Já jsem teď maximálně na těch 2GHz a výš se mu moc nechce....není primestable, ale je teprve 2 týdny starý (stejně jako deska)...
Podobne ale potom sa to trošku ustálilo a teraz frčí na 2100MHz a vyrerá že chce ísť hore ;DCitace:
Původně odeslal Chocen
Tak jsem snizil napeti na 1.675V a porad stabilni. Mnam 8-)
i v prime95 ??
to ted zkousim
;D ,
jo a btw - ta teplota co jsi hlasil na zacatku, je pravdepodobne z cidla na desce, ne z toho cidla v procaku - takze ve skutecnosti je asi o neco vyssi.
na desce zadny cidlo nemam...
jo a musel jsem nakonec na 1.7V
a co ze to mas vlastne za desku ??
8RDA+
Ja mam stejnou serku jako ty a zdroj uplne na picu 250W noname shit fuj! A jedu celkem v poho-mam to 2 hodiny a 12,5x175=2187MHz@1.8VCitace:
Původně odeslal Chocen
:wink: tez ma v avataru lamu :wink:Citace:
Původně odeslal Petrt