Zdroj EC 400U-PSE + GF6800 - problém stability?
Tak jsem do svého poče nainstaloval kartu GF6800.Naběhly win a v půlce instalace driverů zhasla obrazovka a pak následoval reset.Dál jsem se dostal jen do nouzáku,ale i tam po delší době následoval reset.Dokoce se mi souběžně s tímto problémem stalo,že mi poč nezdetekoval disk.
Před touto kartou,jsem měl pár dní R9800Pro,kterej mi nechodil v 3D,ale byl 100% v pořádku.
Jednoho krásného dne (Pétek 13tého) mi zmizeli na obrazovce ikony a disk se tvářil jako mrtvej brouk.To se stalo nezávisle na jakémkoli pokusu s grafickou kartou.Prostě jen tak.Odpojil jsem DVD mechaniku a disk naběhl bez potíží.
Otázky zní?:
Je problém na MB(řadič) nebo ve zdroji?
Grafika jede přes NotrhBridge a řadič je SoutBridge,že by deska s několika problémy?Nebo může být na vině právě zdroj,který nenapájí stabilně desku ani grafickou kartu?
Uvítám každý názor.Díky Roen
Re: Zdroj EC 400U-PSE + GF6800 - problém stability?
Citace:
Původně odeslal
Roen
Tak jsem do svého poče nainstaloval kartu GF6800.Naběhly win a v půlce instalace driverů zhasla obrazovka a pak následoval reset.Dál jsem se dostal jen do nouzáku,ale i tam po delší době následoval reset.Dokoce se mi souběžně s tímto problémem stalo,že mi poč nezdetekoval disk.
Před touto kartou,jsem měl pár dní R9800Pro,kterej mi nechodil v 3D,ale byl 100% v pořádku.
Jednoho krásného dne (Pétek 13tého) mi zmizeli na obrazovce ikony a disk se tvářil jako mrtvej brouk.To se stalo nezávisle na jakémkoli pokusu s grafickou kartou.Prostě jen tak.Odpojil jsem DVD mechaniku a disk naběhl bez potíží.
Otázky zní?:
Je problém na MB(řadič) nebo ve zdroji?
Grafika jede přes NotrhBridge a řadič je SoutBridge,že by deska s několika problémy?Nebo může být na vině právě zdroj,který nenapájí stabilně desku ani grafickou kartu?
Uvítám každý názor.Díky Roen
u zdroje značky EC je to víc než pravděpodobné ...
9800Pro i GF6800 mají dost vysoké nároky na napájení,EC k nim rozhodně dobrá volba není.K 9800 je doporučována kvalitní 350W-provozoval jsem jí na 360W Chieftecu a OK,GF6800 si řekne ještě o víc.Pokud nechceš dávat moc za zdroj,400W Fortron by ti měl stačit.Z toho,jak to popisuješ,je na 99 procent na vině zdroj
Svoji sestavu v podpisu napajim 350W Fortronem bez problemu.6800GT mam od MSI a v manualu doporučuji 350W zdroj.
Odporucam tiez ten EC vymenit za Fortron od 350W vyssie. Je rozdiel ci mas v PC EC tebou spominaneho typu, alebo kvalitny Fortron 350W (napr. GLNko Green).
Citace:
Původně odeslal
Roen
Odpojil jsem DVD mechaniku a disk naběhl bez potíží.
Tohle je jedna z věcí, která ukazuje na zdroj. Ale pokud je řeč o sestavě v podpisu (s jinou grafikou), tak imho nejde o poddimenzování zdroje, ale o to, že už z části odešel. Pokud dojdeš ke stejnému závěru, nech PC vypnuté a zapni až s novým zdrojem.
Je možný že ten zdroj nebude úplně ok.Ale zatím vše šlape.Teď mám v poči Matroxku a tak nároky na napájení nejsou tak velký.Fortron je určitě skvělá volba,ale docela se mi zamlouvá 450w zdroj od Asusu.Bohužel není skladem tam,kde ho můžu sehnat nejlevněji.Taky mi doporučili místo něj zdroj Corsair,ale tyto zdroje jsem zatím v testu neviděl.Chill inovation taky stojí 2500Kč a technologicky a zpracováním si vůbec nezadá s EC zdroji.Nechci udělat drahou chybu.
Každopádně díky za rady.
Tak jsem si koupil AKASU PaxPower 400W,spokojenost,ale problém se stejně nevyřešil,zřejmě bude někde chyba v ovladačích chipsetu.Jenže se tím nějak nemůžu prokouset.Asi bude potřeba reinstall.Chjo.
Problém stability vyřešen.Zakoupen nový(starý) zdroj.Stav beze změny.Chyba v jiném kousku HW,vylučovací metodou jsem dospěl do stavu,kdy už zbývá procesor a deska.Díky všem za pomoc.:)
Vypni v biosu IDE BUSMASTER a bude po problému, Asuska s Dothanem mi dělala totéž
Pravda je,že tuhle možnost jsem ještě nezkoušel,ale bohužel,problém se nevyřešil.Při instalaci ovladaču graf.karty mi v půlce instalace zčernal obraz,následoval reset a nouzovej režim s hláškou,že se nepovedl vykreslit obraz na zobrazovacím zařízení bla bla ovladače atd.Chyba tedy bude někde jinde,každopádně dík za radu.
Abych to ukončil.Chyba byla na desce.Na spodní straně PCB jsem našel dva roztavené spoje,které zatekly do propojek na desce.Bylo štěstí že se nestalo nic horšího,ale smůla,že deska částečně fungovala a dlouho mě vodila za nos.Nyní mám novou desku(jinou) a vše zatím funguje jak má.:)