Nikon PB-6 zaostřovací měch.... Mate s tim nekdo nejake zkusenosti ? Je to dobra vecicka na makro ?
Link: http://www.shop-nikon.cz/nikon-pb6-z...mechy+dp44354/
Diky za vase rady a pripominky....:-)
Printable View
Nikon PB-6 zaostřovací měch.... Mate s tim nekdo nejake zkusenosti ? Je to dobra vecicka na makro ?
Link: http://www.shop-nikon.cz/nikon-pb6-z...mechy+dp44354/
Diky za vase rady a pripominky....:-)
Měch je samozřejmě dobrá věc na makro, ale spíš na statické. Dá se s tím pěkně vyhrát, nicméně imho uděláš líp, když se porozhlédneš po bazarech, tahle cena je hodně vysoká.
Vzhledem k tomu, že je to beztak MF only, tak v bazaru můžeš koupit MF objektiv celkem libovolného mountu, k tomu odpovídající měch (středoformáty jsou v obojím prima) a dokoupit odpovídající redukci a budeš stále na zlomku ceny tohohle. Pokud tenhle originál měch nemá kontakty v bajonetu (jakože bych se divil), nebude to funkčně rozdíl. Pokud ovšem D80 (jako její předchůdci) stále neumí měřit "bez objektivu", připrav se v obou případech na manuální expozici ...
Zitra ho jdu koupit....tedy mozna...proto sonduji. Bude me stat 6k...To uz neni zase az tak spatne ne ?
Není. Sice to není málo, ale už to alespoň jde (taky tomu přidávají ty koleje, to je fakt dobrá věc). Tak nic neřeš a když si s tím pohraješ a zjistíš, že to není na nic víc, tak na tom asi (moc) neproděláš ;) (jsem zvědavý na výsledky!)
Je to komplet i s kabelama....coz je asi jasne....jdu to zitra vyzkouset a kdyztak to koupim....Uvidime....jsem to, ale hracicka...:-)
třeba ti to pomůže...
bazar ve fotoškoda
makro měch Nikon PB-6D (5090663) + spoušť AR-10
stav N 1B/C
cena 5 500,-
a pro inspiraci, kdyby si chtěl kutit
makroměch pro Pentax K - 1900,-
Makro měch pro Canon FD - 1500,-
ok, tak pak nahoď nějaký cvaky, sem docela zvědavej;)
Tak bohuzel...Ja a ani prodavac jsme si nevzpomneli,ze je statni svatek...takze jsem tam jel zbytecne...bylo samozrejme zavreno.....:-(
Tak mam alespon vice casu na premysleni.....
Koupit celou sadu makro krouzku...ktery vlastne podporuji i AF....Nebo makro mech ???
Babo rad....Co si myslite Vy ?
Dikes za odpovedi......
Tak je to každé na něco trochu jiného a možnosti jsou taky jiné. Co se týče těch tubusů, tak imho můžeš koupit i nějaké levnější bez přenosu, takováhle makra jsou stejně o MF či spíš "focení na kývačku" (ostření změnou ostřící vzdálenosti pohybem k/od subjektu).