-
Zamrzá windows a někdy nejde nahodit pc,nutno pár restartů
Z ničeho nic mi nejde zapnout počítač. Počítač se jakoby nahodí ale sekne se takže nenaběhne vůbec nic. Když ho tak 20x restartuju tak třeba naběhne a napíše problém s overclockingem...nevím co to děla zkoušel jsem pár věcí ale nic. Prosím help.
Když už Pc konečně naskočí tak třeba po pár minutách, někdy i po hodině zamrzne komplet pc takže musím opět restart.
NOD32-projeto, nic nenalezene.
Prosíííím help je to pro mě dost důležitý.
Díky :confused:
-
Re: Zamrzá windows a někdy nejde nahodit pc,nutno pár restartů
Zapomel jsi napsat,co mas za HW a jaky mas naistalovany OS.Tohle jsou dost podstatne veci,aby ti nekdo poradil a pomohl s timhle problemem.Ta hlaska s overclockingem znamena,ze mas pretaktovano?Pokud ano,tak vse vrat na defaultni hodnoty.
-
Co zdroj, vypada to ze ti odchazi nebo uz mele z posledniho. To by naznacovalo to nutne restartovani v takove mire. (BTW rozhodne to PC a komponentum neprospiva)
-
jo mam Windows XP profesional. Pentium 4 2,8GHz , Asus p4p800 motherboard, ati radeon 9800 de luxe grafarnu.
Kdybych kua vedel co stim... neprehriva se to nic... nechapu proste, zadnej vir.
-
tak pokud ti nejde nastartovat komp, tak to tezko bude sw zalezitost. Koukni na zdroj (zkontroluj napeti na vetvich, jejich stabilitu) a kondiky na desce.
-
vypada ze je vsechno zapojeny dobre :???:
-
Ještě je další věc, která to někdy způsobuje a tou je prach (asi to tvůj případ nebude). Možná to zní divně, ale už jsem se s tím setkal u několika kompů. Stačilo vyfoukat a jelo to :-). Co jsem diskutoval s jednim technikem, tak prej se může stát, že všudypřítomná vrstva prachu začne po zahřátí vodit, zkratuje kondíky kolem cpu a procík pak nemá stabilní napětí.
-
Citace:
Původně odeslal
Smitka
Ještě je další věc, která to někdy způsobuje a tou je prach (asi to tvůj případ nebude). Možná to zní divně, ale už jsem se s tím setkal u několika kompů. Stačilo vyfoukat a jelo to :-). Co jsem diskutoval s jednim technikem, tak prej se může stát, že všudypřítomná vrstva prachu začne po zahřátí vodit, zkratuje kondíky kolem cpu a procík pak nemá stabilní napětí.
no prach je tu moznej ale asi ne zase moc... zitra hnedka rano to komplet vyluxuju ;) a dam vedet , prijde mi ze hlavni PC vetrak jede nejak pomalu ale nejaky chlupy tam nevidim , profouknu uvidime co se stane ;)
-
A třeba také kondenzátory na desce...
-
Citace:
Původně odeslal
peta303
A třeba také kondenzátory na desce...
To skontrolovat ako prve a ako druhe v zdroji. Tento typ problemov tomu presne zodpoveda.
-
Citace:
Původně odeslal
Jardier
zitra hnedka rano to komplet vyluxuju ;)
Nemyslel jsi to vážně s tím vysavačem, viď že ne?
-
Vysavač je dobrej sluha, ale špatnej pán:lol:....když je člověk opatrnej, tak se nic nestane.
-
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Vysavač je dobrej sluha, ale špatnej pán:lol:....když je člověk opatrnej, tak se nic nestane.
Souhlas, pokud otevřu skříň a dole jsou chuchvalce velké jako pěst tak vysavač s malým nádstavcem je rychlý a čistý :p
Nicméně čas od času to chce vyčistit všechny chladiče, otřít lopatky,apod. Na což vysavač stejně nestačí..
-
Nejlepší je vyfoukání, sice je z toho svinstvo všude kolem, ale dá to všechno. Používam takovej minivysavač asi za 4 stovky, na druhý straně mam nasazenou PETku a k ní hubici, takže to pěkně fučí. Dobrá věc.
S normálnim vysavačem je třeba dávat bacha, to je fakt...
-
Ještě mě napadlo, jaký máš zdroj? Vůbec,napiš si konfiguraci do podpisu budeme hned chytřejší. Jestli třeba nemáš na svůj zdroj moc komponent.
-
jj zjistim si to...
takova vec pro info co se mi stala.. vcera reknu kolem 17:00 jsem vypl pc.. v 22:00 jsem se ho pokusil nahodit ale nic... zkousel jsem to do 23:30 a pak se na to vykaslal ze je pc v prdeli...
Ale dneska rano prijdu k pc.. rikam si za kousku nic nedam a hnedka na poprvy naskocil :o :o :o a cely den bezi v pohode bez restartu nic (musim zaklepat) takze jsem zvedavej co zitra.. (fakt je ten ze jsem vcera po hodine snazeni zacal poradne ustne profukovat komp celej :) alespon nejak...).
-
A nepotřebuješ jenom vyměnit baterku na desce??? Ale to by se Ti asi rozhazoval čas. Nicméně já měl kdysi taky takový problém. Když byla krize baterku jsem nahřál zapalovačem a zase se startovalo :)
-
Citace:
Původně odeslal
Geeker
Co zdroj, vypada to ze ti odchazi nebo uz mele z posledniho. To by naznacovalo to nutne restartovani v takove mire. (BTW rozhodne to PC a komponentum neprospiva)
taky bych to tak viděl ;) Zkusil bych jiný zdroj.