-
Nahrada za nuke-php
Zdravim, hladam nejaku bezpecnejsiu nahradu za nuke-php. Bolo by dobre, keby ten soft podporoval modul Gallery(to asi nebude) ale nie je podmienkou. Potrebujem tam mat nejake albumy(foto), nejaky download, nejaky guestbook. Hlavne je, aby to bolo bezpecnejsie ako nuke-php.
Diky moc
-
Re: Nahrada za nuke-php
Hladaj CMS - Content Management System. Asi rok som prevadzkoval Drupal a je celkom dobry.
-
Já nevím jak je to s bezpečností, ale zkus "Joomla" , nebo MamboMCZ, které vychází z předchůdce Joomly a je komplet v češtině, má už s sobě Z00M Media Gallery... viz http://www.martin.petrasek.info/inde...mid=30&lang=cz
Pro některé fce, je ale treba hosting se safe_mod off
-
a co vravite na xoops( www.xoops.org )?
-
-
http://www.opensourcecms.com/
Potom čo som to s PHP-Nuke vzdal a vyskúšal asi desiatku CMS, zostal som u PHP-Fusion. Samozrejme záleží aj na tom, že aké vlastnosti preferuješ. Ja som potreboval niečo, čo má integrovanú galériu obrázkov s možnostou písať a komentáre a tak isto nejaké základné fórum a pritom to nie je nejaký zložitý zlepený systém. V ďalšej verzií sa chystajú nové funkcie do fóra a v nasledujúcej sa plánuje už aj SEO ktorého sa už nemôžem dočkať.
-
Ahoj,
taky se přiživím na tomto tématu - řeším stejný výběr. Nuke je pro moje potřeby neskutečně přerostlý a zbytečně komplikovaný. Prolezl sem už skoro všechno, ale nikde nemůžu najít jednoduchý vyhledání CMS/Blog podle zvolených vlastností (přiznávám, že angličtinu moc neovládám, ale i tak se nedaří).
Doma jsem si na localhostu už zkoušel Drupal, Xoops, WordPress, PHP-Nuke a zatím poslední Joomla, kterej se mi docela líbí.
Hledám ale něco max. jednoduchýho, mezi blogem a fotogralerií. Nepotřebuju žádný registrování uživatelů, ankety, bannery,... Na hlavní stránce budou poslední články s fotkama a pokud možno integrovaná i normální galerie (taková Coppermine je super, ale nechtěl bych to vést jako extra projekt).
Joomla má trcohu omezení v Safe-mode, který vypnutej na hostingu nemám a chtěl bych i možnost (anonymního) přispívání k článkům/fotkám, na Joomlu to znamená už instalovat doplňky.
Na PHP-Fusion se zrovna dívám a vypadá zatím dobře, ale už sem za ten měsíc vybírání a hledání fakt unavenej :-(
Čeština neni podmínkou, pokud bude vzhled jednoduchej, tak si uživatelský rozhraní zvládnu přepsat sám.
-
2Aigor: jeste jsou ve hre Nucleus(+ jeho variace(i ty pokrizovanisehodne)) a Mambo co me napada, ale ty asi budou taky docela nabubrele. Za pokus nic nedas :)
-
Aigor, keď som dobre pochopil, ty hľadáš nejaký webblog s fotogalériou. Poviem ti, že to je tvrdý oriešok, lebo žiaden webblog nemá poriadnú galériu. Keď ti stačí niečo jednoduchšie, tak skús Wordpress ktorý je aj SEO, a ktomu sa prehrab cez pluginy fotogaléerií, niečo jednoduché určite nájdeš. Keď chceš na fotky niečo vymakané, tak máš asi smola. Ja som sa rozhodol ísť cestou Wordpress + Gallery 2.0 (ten je na konfiguráciu servra trocha náročnejší) s tým že Gallery by som mal rozchodiť niekedy tento mesiac.
V prípade že chceš porovnať CMS-ka, tak pozri sa na tento odkaz, určite ti trocha pomôže zarientovať sa. ;)
http://www.cmsmatrix.org/ - samozrejme údaje nemusia byť najaktuálnejšie.
-
Nucleus jsem už taky před časem testoval, ale (už nevím proč) mi nesednul :-(
Netušil jsem, že toto (imho celkem logický) spojení galerie a blogu je takovej problém :-(
V tom případě mám "záložní plán", nasadím do subdomény Coppermine, kterej mám vyzkoušenej a jako galerie má vše co si představuju a k tomu na hlavní stránce hodím nějakej simple blog. Sice bych rád, aby na něm šlo odkazovat do galerie, ale co už..
e1: na té stránce jsem taky hledal, ale to jenom porovnává konkrétní systémy mezi sebou, ani po hodině jsem z toho moc moudrej nebyl :-(
PS: Snad se konečně dokopu k dodělání vlastního RS, ale to tak rychle nebude. Zatím se musím spokojit s "konkurencí" ;-)
-
Ještě doplnění - teď jsem objevil nejspíš ideální kombinaci na BLOGu Ondřeje Prosického, koukám že to vychází přímo z Coppermine galerie, ale nejspíš to bude nějaký doplněk. Ještě než ho budu otravovat, neznáte náhodou někdo tuhle kombinaci?