Veřejná IP vs. bezpečnost
Zdravím, mám dotázek...mám pc zapojená přes router do ap a ap k netu přes ip sítě providera...uvažuju že bych si zřídil veřejnou IP adresu...Zajímalo by mě jestli jsou pc víc či míň napadnutelné při veřejné IP oproti IP od providera?Samozřejmostí jsou firewally,antiviry,antispywary apod. na všech pc. Router mám LinkSys BSFR81, AP - OvisLink 5460, na pc - win xp pro SP2, win 98...Jedná se mi o to, jestli by případný útok zastavil ten router(aby byl z netu viditelný jenom ten router!!!a to co je za ním aby bylo útočníkovi skryto)
Doufám že jsem problém dostatečně popsal....btw nikde jsem tu nenašel sekci Bezpečnost či něco podobného...tak dotaz když tak přesuňte do příslušné sekce...dík za každý názor,radu či reakci ;)
Re: Veřejná IP vs. bezpečnost
Podle mne se vzdy verejna vyplati i za cenu mensi bezpecnosti.
Treba my s chellem uz bysme si nedokazali myslim predstavit vyuzivat net bez verejny... Zejmena pokud rad pouzivas p2p.
A on ten router bezpecnosti docela pomuze, protoze za prve, stavi pred tvuj pc se soft firewallem dalsi prekazku a dale, hw reseni bude vzdy ucinnejsi nez soft firewall.
pocitace za routerem videt nebudou, o to se postara router. S bezpecnosti bych to take tak zhave nevidel, jelikoz kdyz si sam "nainstalujes" vira, tak taky posila do site, ale uz si ten vir asi tezko otevre port na routeru aby se dostal dovnitr :)
Takze jednoznacne, jdi do toho :D
Díky za názory...půjdu do toho...a když by mi to nevyhovovalo nebo jsem zjistil nějaké útoky, tak si ji nechám zrušit a pojedu na IP do providerovi sítě...ještě jednou dík