Myslíte, že je dobré vypínat PC ze sítě když s ním asi 2-4 dny vůbec nepracuju?
Díky za názory
Printable View
Myslíte, že je dobré vypínat PC ze sítě když s ním asi 2-4 dny vůbec nepracuju?
Díky za názory
Není to nezbytně nutné, ale já to vypínám. Taky záleží co na něm máš navěšeno. Reprobedny, monitor, wi-fi, tiskárna,.. to všechno zbytečně žere něco málo elektriky i v uspaným stavu. Takže zásuvka s vypínačem a když jdu z domu, obvykle všechno vypínám.
Je to dobre - nielen kvoli spotrebe ale tiez ti tam nic nezhori (pri nejakej spicke alebo len tak samo od seba ako to niektore zdroje robia).
Jo tohle jsem potřeboval vědět. Moc se v té elektrice nevyznám a nevím jestli tam může dojit k nějaké té špičce... (teda teď už to vím).
O spotřebě jsem toho samozřejmě taky hodně četl.
A ještě jednu otázečku - jak dlouho může být PC vypojený ze sítě? Třeba kvůli základní desce. Jednou jsem četl, že baterka na ZD nevydrží zrovna nejdýl...
No pri dobrom navrhu dosky vydrzi 5 rokov, aj viac. Odkedy mam Asus P2B (1999), tak to vypinam uplne a bateria je stale dobra.
Záleží jaká baterka se koupí, je to tuším typ 2032..pokud vezmeš za 10kč u Vietnamců bude to rozhodně horší než když vezmeš Panasonic za 39kč :)
OK. Takže budu radši vypínat a radši se mrknu co je tam za baterku (zatím je tam od výrobce (MSI), takže počítám, že by neměla být špatná.
Díky všem
Have a NICE day!!