-
Jaky opravdu tichy zdroj?
prodavam svuj Tagan EasyCon 480W. Zda se mi hlucny.
CO mi doporucite za opravdu tichy zdroj. V mem case neslysny (stejne jako AC Freezer na 7V nebo Zalman VF700Cu na 5V).
Cena by mela byt kolem 3K maximlane. 2 vetve +12V 15-20A. pokud by se pri nizkem zatizeni vetrak netocil vubec bylo by to fajn ale neni to podminka.
Radim mi doporucuje CM iGreen nebo Seasonic. Napada vas nekoho neco tizsiho?
diky
-
Re: Jaky opravdu tichy zdroj?
Citace:
Původně odeslal
tominek
CO mi doporucite za opravdu tichy zdroj. V mem case neslysny (stejne jako AC Freezer na 7V nebo Zalman VF700Cu na 5V).
Cena by mela byt kolem 3K maximlane. 2 vetve +12V 15-20A. pokud by se pri nizkem zatizeni vetrak netocil vubec bylo by to fajn ale neni to podminka.
diky
Rada Seasonic S12 by mela patrit k nejtissim mezi zdroji. Viz Silentpcreview, zel osobni zkusenosti nemam.
-
Odporucam Seasonic S12 radu tiež, sú fakt veľmi tiché aj pri zaťaži. Každopadne neboli problémy ani s ENERMAX Liberty 500W, tiez velmi tichý a bezproblemový.
-
Citace:
Původně odeslal
GABO
Odporucam Seasonic S12 radu tiež, sú fakt veľmi tiché aj pri zaťaži. Každopadne neboli problémy ani s ENERMAX Liberty 500W, tiez velmi tichý a bezproblemový.
Mel bych dotaz: slo by porovnat hlucnost Chillu 4xxW a toho S12 ? Kdysi kdyz byl boom Chillu, tak jej kazdy chvalil jak je tichy a i ja jsem neodolal a koupil si ho (az tak tichej teda neni). Ted se lehce divam po nahrade (vic hw=vic otacek = vic hluku + sem tam problem se zapnutim) a nemam predstavu o tichem zdroji. Mam pocit, ze jedinej tichej bude fakt jen pasivne chlazeny...
-
presne to stejne sem pacil z radima le uz si nepamatuje na chill. byl paradni. skoda ze me umrel. jinak rozhodl jsem se pro seasonic s12. snad budu spokojeny
-
jo pravda před týdnem mi odešel taky zdroj chill, prvních pár měsíců nebyl slyšet vůbec, pak byl malinkej hluk od větráku, ale na to že to byl jedinej větrák v kompu byl fakt tichej, ale do chilla bych už asi znova nešel, kvalita není nic moc...
-
Citace:
Původně odeslal
tominek
presne to stejne sem pacil z radima le uz si nepamatuje na chill. byl paradni. skoda ze me umrel. jinak rozhodl jsem se pro seasonic s12. snad budu spokojeny
Kdyz uz ses rozhodl pro Seasonic, co takhle misto S12 zkusit M12?
I kdyz ted koukam, ze tam mas pozadavek na cenu, kterou rada M12 nesplnuje.
-
Citace:
Původně odeslal
Masster
Kdyz uz ses rozhodl pro Seasonic, co takhle misto S12 zkusit M12?
I kdyz ted koukam, ze tam mas pozadavek na cenu, kterou rada M12 nesplnuje.
pave :-/
chci si pod stromek nadelit nejake objektivy. a te me do toho vlezl jeste notebook. takze nekde usetrit musim :-/
puvodne sem chtel S12 500W nebo 600W ale prej se kvuli tem par A nevyplati takze downgrade na 430W. stejne porad idluju na desktopu. hlavne ze je to tiche
-
No kazdopadne ten S12-430 a 500 je tichsi ako pouzivany alebo velmi zatazeny CHILL aspon co som mal moznosti porovnat. Samozrejme vecer v tichej obyvacke. Bezne v kancliku nepoznas rozdiel by som povedal...myslim v tichu. Vo vykone samozrejme kraluje S12.
Co sa tyka M12 - ma 2x ventilator 120+60mm, ma odpajatelne kable a co je zial smutne aj krutu cenu...
-
2Gabo: diky za info, pc je jediny zdroj hluku v misnosti, tak bych rad aby byl tichy. Ted uz jen pockat na vazny duvod k vymene zdroje (=az shori chill :mweheh: :lol: )
-
Zalezi aky mas ten CHILL a tiez CHILL zial nehoreli -> iba v extremnych testoch na jednej nemenovanej stranke, zial v danych testoch odpadne snad skoro kazdy zdroj okrem tych 6 TOP znaciek. Ja mam CHILL 510A a nestazujem si..a nemal som s nim absolutne jediny problem. Ak ludia davaju na Dual Core Prescotty so SLI kartami 6800GT redstar zdroje ...tak potom ;)
-
Citace:
Původně odeslal
tominek
diky
Co sa tyka toho TAGANA...moj dobry kamos si v nom (ten isty typ co tvoj) zmenil vetrak za Scythe Sflex 800 a odvtedy ma bohovy pokoj.
Co sa tyka toho CM igreen reve ako prase aspon z reakcii tych par zakaznikov co si ho kupili...;) (islo presne o 430W verzie tusim).
-
A co poviete na pasivne zdroje Yesico? Viem, ze je to cenou mimo poziadavky ale do temy to snad sadne. Pri najblizsom systeme zvazujem pasivny zdroj.
-
Citace:
Původně odeslal
ace
A co poviete na pasivne zdroje Yesico? Viem, ze je to cenou mimo poziadavky ale do temy to snad sadne. Pri najblizsom systeme zvazujem pasivny zdroj.
ja uz zvazuju dlouho ale pokazde do toho neco vleze. jinak me prijde dobre i reseni ala Elna Vital. bohuzel sem ho nezkousel
-
Yesico som zopar predal (pasívnych) a zatial sa nikto nestazoval - boli to ale modely s technologiou zapínania prídavného ventilátora presnejsie TMS tusim a tie najvyssie modely (W).
-
Citace:
Původně odeslal
GABO
Zalezi aky mas ten CHILL a tiez CHILL zial nehoreli...
To byla trosku nadsazka, ale prece jen je zdroj uz hlucnejsi nez byl (silnejsi gpu, treti hdd). PC casto nevypinam, ale kdyz jej jednou za 2-3 tydny vypnu, tak mam velike problemy s nastartovanim-pc se nechce zapnout. Nevedel jsem cim to je, ale pak jsem cetl o problemech s chill zdroji a svadim to ted na nej (zacalo to delat az nejakou dobu po rozsireni hw, driv rok a neco bez problemu).
-
Citace:
Původně odeslal
GABO
Yesico som zopar predal (pasívnych) a zatial sa nikto nestazoval - boli to ale modely s technologiou zapínania prídavného ventilátora presnejsie TMS tusim a tie najvyssie modely (W).
Znamy ma z tvojho shopu 420W s techlogiou zapinania pridavneho ventilatora ale ventilator si tam nepripojil. Je to ok?
-
Dufam ze moc od temy neodbocujeme, ale kazdopadne ak mas jeden z CHILLov 450A2, Chill 400P2 alebo 520A2 tak tie v prvych varkach prave to robili - ze bolo problematicke ich zapnut (po samovolnom vypnuti). To vsak CHILL mall napisane aj na stranke a tieto zdroje stahoval. 450A3 a P3 uz problem s vypinanim nemali. Aby to nebola len chyba CHILLU rovnako sa spravali aj zdroje S12 od Seasonicu ako vysli na trh hlavne s doskami DFI Lanparty (vraj vysoky odber pri zapnuti...doska si pytala viac ako je v specifikacii...).
Ak ti zdroj samovolne vypina a nestartuje...a je v este v dobe reklamacie, odnes ho na reklamaciu.
-
Citace:
Původně odeslal
ace
Znamy ma z tvojho shopu 420W s techlogiou zapinania pridavneho ventilatora ale ventilator si tam nepripojil. Je to ok?
Nie je to chyba...kazdopadne ten zdroj sa pri velkom odbere dost hreje a prave preto resp. vtedy nastupuje ten pridavny vetrak na ofukovanie, odsavanie tepla. Osobne som to neskusal ale ako som vyssie pisal co brali tie vyssie W modely tak pouzili aj vetrak - fungovalo to a zdroj aj ochladilo. Ono je to stale o tom, ze co vsetko na dany zdroj pripojite...je samozrejme blaznive ak si niekto chce na tak z fabriky pasivny zdroj napojit zostavu s Crossfire X1950XTX napr...:)
-
Citace:
Původně odeslal
GABO
Ak ti zdroj samovolne vypina a nestartuje...a je v este v dobe reklamacie, odnes ho na reklamaciu.
Ani presne nevim kolik watu ma (+- 400W), ale tusim ze to byla druha revize. PC se samovolne nevypina, jen ma nekdy problem s nabehnutim. Pak uz jede stabilne. V zaruce uz neni kvuli uprave (jen upravy plechu, do ele jsem nehrabal).
-
problemy s nabehnutim su v drvivej vacsine priznakom odchadzajucich kondov na doske ..
-
Nielen na doske ale aj v zdroji.
Inak pasivne chladene zdroje robi aj Fortron, tusim okolo 300W.
-
tak jsem vzal od radima seasonic S12 430W
chill byl asi tizsi ale tohle se da. mam bocnice z jednicky plechu a na tom silentmaxx izolaci. jeste budu muset vymenit aoutake a intake. freezer je na 7V vpohode a zalman 900 taky
-
Citace:
Původně odeslal
tominek
tak jsem vzal od radima seasonic S12 430W
chill byl asi tizsi ale tohle se da. mam bocnice z jednicky plechu a na tom silentmaxx izolaci. jeste budu muset vymenit aoutake a intake. freezer je na 7V vpohode a zalman 900 taky
Oproti tomu Easyconu je to znatelne lepsi? Respektive stala vymena za to?
Ja to asi budu resit tak, ze tam hodim noctuu na 800rpm a bude klid.
-
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
Oproti tomu Easyconu je to znatelne lepsi? Respektive stala vymena za to?
Ja to asi budu resit tak, ze tam hodim noctuu na 800rpm a bude klid.
brutalni rozdil. ten seasonic je druhy nejtissi zdroj. co jsem mel. po chillu. ale mozna sem mel jen chillu dobry kus. kdyz zavru case tak zdroj neslysim ani v noci kdyz je klid. 1mm plech + silntmax. ze 3 stran caseu je jeste drevotriska.