Re: LED pro každý HDD solo
podival bych se na IDE kabel - Pin 39 (pokud me pamet neklame) http://www.ele.uri.edu/courses/ele40...d_ide/ide.html
Citace:
Původně odeslal
Lukas L.
Díky ;) takže stačí naletovat LED na piny 39 a 40 a mělo by to fakčit? :)
A co SATA disky?
Bude to fungovat pokud jeste rozlisis MASTER(0),SLAVE(1) na CableSelect.
U SATA(???) asi jen zasahem do elektroniky disku nebo zjistenim stavu diferencialnich linek na kabelu.
Citace:
Původně odeslal
Tuca
Bude to fungovat pokud jeste rozlisis MASTER(0),SLAVE(1) na CableSelect.
U SATA(???) asi jen zasahem do elektroniky disku nebo zjistenim stavu diferencialnich linek na kabelu.
to jako že např. u masteru musím mít jumper na MASTER i na CS ? Trošku to nechápu, nakopni mě :oops:
škoda, že to s tou SATOu nejde nějak podobně, zkusím ještě víc pohledat.
Citace:
Původně odeslal
Patrez
to jako že např. u masteru musím mít jumper na MASTER i na CS ? Trošku to nechápu, nakopni mě :oops:
škoda, že to s tou SATOu nejde nějak podobně, zkusím ještě víc pohledat.
no tim master/slave se mysli to, ze oba disky - master i slave - sdilej jeden 'BUSY' vodic. takze jeste musis rozlisit, jestli ma prave BUSY nastaveno master nebo slave disk, na to tam je jeste jinej pin.
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
no tim master/slave se mysli to, ze oba disky - master i slave - sdilej jeden 'BUSY' vodic. takze jeste musis rozlisit, jestli ma prave BUSY nastaveno master nebo slave disk, na to tam je jeste jinej pin.
a safriš, a nevíš kterej to je?
popř. nenahodil by někdo nějaké schémátko od ruky? :) přesto že mě práce s elektrikou láká, tak se v ní moc nevyznám :)
Citace:
Původně odeslal
Patrez
Díky ;) takže stačí naletovat LED na piny 39 a 40 a mělo by to fakčit? :)
A co SATA disky?
No to teda nebude. Dioda musi byt pres nejaky odpor napojena na napajeni (+5V). Jinak by svitila, kdyz disk neni bsy. Rozlisit master/slave jednoduse nejde, protoze se to resi zapisem bitu do jednoho registru a to nejde detekovat.
Nejlehci je podle me pouzit piny uz vyvedene na desce. Alespon ta moje je me.
U SATA to podle me nejde jednoduse vubec, ale nejsem si 100% jistej, pac SATA moc neznam.
Já nad něčím podobným taky před časem dumal, ale na uspokojivě jednoduché, bezpečné a spolehlivé řešení jsem nepřišel. Ale na "serveru" už mám vyřešeno - kup si levný SATA/PATA řadič a ty mají většinou vyvednou LED signalizaci pro každý drive zvlášť. Na stanici jsem to oželel.
U PATA jsem měl už nějaké řešení rozkreslené, tuším to chtělo nějakou logiku mezi std. LED signalizací a jedním párem vodičů v kšandě, ale pak jsem to smetl z uvedených důvodů do koše...
Citace:
Původně odeslal
Iguaner
Nejlehci je podle me pouzit piny uz vyvedene na desce. Alespon ta moje je me.
a co máš za desku? Jestli to teda není tajný? :)
Soltek 75-FRN (pro Socket A).