Windows- chybí disk (průšvih?)
Ahoj borci,
tak jak jsem vyměňoval harddisky, tedy teď mám v pc jiný a na něm win xp sp2 PRO.
Často to hodí hlášku: Windows-chybí disk: v jednotce není disk, vložte disk do jednotky. V tomhle případě nejde s pc pracovat. Když dám asi 3x strono nebo pokračovat (ne tedy volbu zkusit znouvu), tak hláška zmizí a mohu pracovat, ale po 5mni. stejná hláška a stejný problém znovu.
Jak to vyřešit?
Díky moc všem
Jinak v hdd nemám jumper a je propojen ata kabelem s DVD-RW a připojen ata k konektrou na zkl. desce. Jenže to bylo i u minulého. Co ten jumper?
Re: Windows- chybí disk (průšvih?)
Zkontroluj správné naswitchování HDD a mechaniky-master/slave,pokud máš možnost,připoj každé zařízení na samostaný IDE kabel.A uveď konfiguraci,pokud chceš co nejpřesnější odpověď na svůj dotaz.Občas jen blbne určitá kombinace dílů a takhle ti těžko někdo přesněji poradí...
ma pravdu...tohle bude nejlepsi reseni
DVD-RW je na S-L a je propojená kabelem s HDD (klasickej ATA). Jinak na HDD jumper není, tak nevím, měl by správně někde být?
Co myslíte?
Citace:
Původně odeslal
EasyShare
DVD-RW je na S-L a je propojená kabelem s HDD (klasickej ATA). Jinak na HDD jumper není, tak nevím, měl by správně někde být?
Co myslíte?
Jestliže máš jumper na DVD na slave, tak dej na HDD jumper na master ;)
Ještě bych doporučil dát v tomto případě DVD na střed kabelu a HDD na konec, mě to taky pomohlo ;)