-
domácí TRACK IR
Ahoj kutilové,
namáte nápad jak udělat něco čím by se dal snímat pohyb hlavy a tím ovládat pohyb obrazu ve hrách? Mám takový nápad který se týká optické myšky, ale nějak jsem se dostal do problému s realizací, tak by mne zajímalo zda někdo nemá nápad jak takový snímač pohybu vyrobit. Samozřejmě za pár kaček.
-
Re: domácí TRACK IR
no jestli chces resit otaceni hlavy, tak je nejlepsi asi gyroskop
-
Ten správný snímač na toto je akcelerometr. Mám zkušenosti s použitím ADXL202 (2 osé) a LIS3LV02DQ (3 osý - super věc). Tobě jde defakto o dvouosý inklinometr --> mohutnost náklonu odpovídá rychlosti pohybu kurzoru v dané ose. Tzn. použít 2x ADXL202 nebo 1x LIS3LV02DQ.
Princip: snímáš g-čko ve dvou osách a podle jeho velikosti urcis naklon (podle sinu)
-
Napadlo mě spíše použít optickou myšku ze které bych vybral elektroniku a šoupnul jí na kšiltofku. Nad monitor bych dal infradiody které by svítili skrz nějaký jenmý rastr směrem na mě. Vždy když bych to chtěl použít nasadil bych si čepici na které by byl tedy hlavně snímač z optické myšky. No a fungovalo by to a tak že by to pohybovalo klasickou myší ve win, což lze ve hrách nastavit na pohyb obrazu kokpitu. Když bych použil bezdrátovou myšku, myslím že by to nebylo špatné. Zatím mi ale chybí nějaký ten jemný rastr, jinak už bych dávno testoval. Myslíte, že by to mohlo fachat?
-
Prosím tě nezbláznil jsi se? Si to představuješ jako Hurvínek válku :D
-
-
Někdo to udělal pomocí web kamerky a 3 LED diod které si přiděláš na sluchátka.
Ty 3 ledky dáš do trojúhelníku a kameru nastavis pouze tak aby byla tma jen budou vidět 3 body - podle toho, jak hybes hlavou se trojuhelnik z LED diod jinak nataci a tak software ktery ovlada kameru nataci i tvuj pohyb hlavy.
zkusil jsem par odkazu do guglu ale nenasel jsem to
na youtube bylo primo video co mas jak udelat a co stahnout - tak drzim palec a hledej...
-
Gratuluji Vam k vytazeni dalsiho davno pohrbeneho threadu. Vyhru si muzete vyzvednout v pracovni dny od 10:00 do 18:00.