Vypnutí PC (zvláštní problém)
Prosím o pomoc!
O víkendu jsem měnil OS z Win 98 SE na Win XP Profes. SP2.
Funguje mi prakticky vše, až na vypnutí PC. Restart PC, režim spánku atd. jsou v pohodě.
Jakmile chci PC vypnout, vše probíká v pohodě, nic se nekouše, OS ukazuje zprávu vypínám, potom v počítači něco lupne a vypne se jen HDD, zůstává
svítit zelená kontrolka u monitoru a také u symbolu svítící žárovičky na bedně.
Slyším větráček. Řeším to tak, že na pár sekund podržím tlačítko power a PC
se vypne... Nechce se mi to ale dělat pořád?? Co s tím ?
Aplikací na HDD zatím moc nemám a mám staženu poslední verzi Biosu SS pro rev.1.0 - Abit BH-6...
Sestava:
Abit BH-6 rev.1.0, Intel Celeron 333 Mhz, 512 SDRAM, HDD 60 GB + HDD 8 GB, grafika 32 MB.
Hilfe!!!
Mirinda
:rolleyes:
Re: Vypnutí PC (zvláštní problém)
A mas zaplou podporu vypnuti PC v biosu?
V nastaveni Napajeni /sporic obrazovky - napajeni/ budes mit nejspis vypnuty pokrocily rezim spravy napajeni nebo tak nejak.
Mel jsem podobnej problem po tom,co jsem presel ze zvukovky SB Live 5.1 na SB Audigy 1 (zlaceny konektory + !FireWire!)...
Mozna ti prijde divny co to pisu,ale je to tak.Nevedel jsem dlouhou dobu cim to je,ale nakonec jsem se kouknul do "Systemovych informaci" a zjistil jsem,ze se shoduje IRQ WireWire na zvukovce myslim s grafarnou a diky tomu se mi taky PC nechtelo vypnout - jen se vyply HDD,ale ventilatory bezely dal.
Takze diky tomu ze FireWire k nicemu nepotrebuju (a kdyby jo,tak ho mam jeste na desce),tak jsem ho na ty zvukovce zakazal a uz vypinani probiha uplne v poho.
Nevim jestli ti to v necem pomuze,ale treba jo... ;)
Právě jdu na to vyzkoušet Vaše cenné rady...
Hurá do toho!!!!
Díky za ně
O výsledku budu brzy informovat!
>:}
Problém vyřešen!!!!
Zaškrtnul jsem políčko zapnout vylepšené řízení spotřeby a vše už funguje tak, jak má.
Ještě jednou díky
MK