Po formátování a instalaci oken jsem se díval na default nastavení - nevypínat disky nikdy. Otázka zní, zda si vypínání HDD zapnout či nikoliv, popř po jaké době.
Je pro disk lepší dlouhodobý provoz nebo kratší intervaly??? A nebo je mu to jedno :)
Printable View
Po formátování a instalaci oken jsem se díval na default nastavení - nevypínat disky nikdy. Otázka zní, zda si vypínání HDD zapnout či nikoliv, popř po jaké době.
Je pro disk lepší dlouhodobý provoz nebo kratší intervaly??? A nebo je mu to jedno :)
Už se to tu řešilo víckrát, častý stop/start časem nejspíš nepřežije motor, stálým provozem se zas víc opotřebovávaj ložiska - zvyšuje se hlučnost. Jestli je to běžný stolní pc, tak bych použil nějakou střední cestu - vypínat po 2 nebo více hodinách.
Jsem to tu hledal a nenasel, proto jsem zalozil novy thread. Zkousim ted 25 minut. Mam 3 disky (system+2xdata). Ty datove by mohly okna klidne vypinat. A prave jsem resil, co bude ta stredni cesta...
Kazdopadne zalezi na zpusobu jakym na pc pracujes a jak casto ho vyuzivas. Osobne v posledni dobe jsem u pc docela malo, takze zapinam, pracuji a jen obcas nekam odbehnu. Takze nema smysl nechavat disky pri usporaku vypinat. Jestli ti bezi pc stylem 24/7, tak je rozumny v obdobi kdy u nej nesedis (noc, prace) nechat disky vypnout.
Třeba je tam těch disků víc a přes noc se jinam než na systémovej nešahá;).
jj, ale i tak pri praci proste na datove nechodim a jedu jen v systemovem...