DHzer0point a kvalita obrazu
Jen krátce úvodem - dlouhá léta jsem byl uživatelem ATI karet a po přechodu na nV jsem byl dost šokován kvalitou (resp. nekvalitou) obrazu. Následně mě velmi překvapilo, že byť se to objevuje jako konstatování v některých reviews a bývá diskutováno na zahraničních fórech, tady to nikdo moc neřeší (nebo jsem si nevšiml).
Sám jsem se to snažil vyřešit porůznu a nechtěl uvěřit, že tam může být takový rozdíl. A není, byť je subj. obraz ATI i na factory drivery lepší, ten rozdíl výrazně srazily drivery DHzer0point od Driver Heaven. Takže pokud vám záleží na kvalitě, nebo řešíte něco podobného jako já, zkuste to (a dejte vědět).
D/L: http://www.driverheavendownloads.net/zeropoint.htm
Re: DHzer0point a kvalita obrazu
No ja jsem nejakou drastickou zmenu nepozoroval.
Nevim jak si mel nastavene normalni FW, ale tyhle upravene maji na default nastaveno High Quality a vsechny optimalizace vypnute, urcite to nebylo tim?
Mozna az budu mit vic casu, tak zkusim udelat nejake screeny a podivam se na to, ale takhle na prvni pohled zadna vyrazna zmena.
Citace:
Původně odeslal
Masster
No ja jsem nejakou drastickou zmenu nepozoroval.
Nevim jak si mel nastavene normalni FW, ale tyhle upravene maji na default nastaveno High Quality a vsechny optimalizace vypnute, urcite to nebylo tim?
Mozna az budu mit vic casu, tak zkusim udelat nejake screeny a podivam se na to, ale takhle na prvni pohled zadna vyrazna zmena.
A co máš přesně za kartu? Bez podpisu se to asi zjistit nedá... ;)
Já na své Gigabyte 7900GT taky nepozoroval žádné změny, ale to může být silně subjektivní.
To moje zjištění se týká 7600, četl jsem (a nevím, jestli to je pravda), že 7900 řada je na tom s kvalitou obrazu o něco líp ...?
Citace:
Původně odeslal
jan555
To moje zjištění se týká 7600, četl jsem (a nevím, jestli to je pravda), že 7900 řada je na tom s kvalitou obrazu o něco líp ...?
No mě docela překvapilo, že v profilech mají tyhle ovladače defaultně nastaveno šoupátko na maximální výkon namísto nejvyšší kvality obrazu... :rolleyes:
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
No mě docela překvapilo, že v profilech mají tyhle ovladače defaultně nastaveno šoupátko na maximální výkon namísto nejvyšší kvality obrazu... :rolleyes:
No to je docela zvlastni. U tebe max. vykon, u me max. kvalita (7900GTO).
Ja mam bezne nastavenou max. kvalitu, takze mozna to nastaveni nekde zustalo pri vymene ovladacu a tyhle upravene to prevzali. I kdyz se mi to nezda, protoze pri vymene ovladacu pouzivam Driver Cleaner.
Standardně jsem to měl taky na max. performance, přesto se kvalita obrazu zlepšila (a taky používám Driver Cleaner). Zapomněl jsem evidentně říct jednu důležitou věc, mluvím o 2D, 3D neposoudím a ani mě moc nezajímá, omlouvám se :oops:
2D je více méně věc konstrukce karty, nemá se samotným GPU prakticky nic společného, takže bych to viděl na problém kusu, serie, nebo značky výrobce. Pokud máš stále jeden monitor a kabel, nevidím důvod k nějakému zásadnímu rozdílu. Někdy stačí změnit refresh a pak ten rozdíl muže být znatelný u CRT.