ECS K7S6A VS výkon diskového řadiče
Zdravím všechny majitele týhle desky. Měl bych na vás všechny dotaz??? Jak jste spokojený s jejím výkonem, co se týče disku ???
Já ji mám už skoro 3 měsíce, ale spokojenej nejsem vůbec. Jakmile má něco dělat disk (hlavně teda spouštění aplikací nebo výpočet velikosti složky), tak jen slyším chroustání disku a trvá to věčnost.
Nejřív sem si myslel, že je to tím, že mám jen 128 MB paměti a že to pořád swapuje. (Ve Win Xp to bylo úplně neúnosný, ve W2K to bylo o něco lepší) Ale teď, když sem k tomu přidal ještě 512 MB paměti, to je pořád stejný. (Akorád to teda o hodně míň swapuje)
Při kopírování nebo nahrávání mi to připadá celkem rychlý, ale to spouštění ..... hrůza
Mám v tom Athlona XP 1700+, (512 + 128) MB RAM 266 MHz, STARŠÍ DISK SEAGATE 40 GB, 5400 OTÁČEK, 1 MB PAMĚTI, ATA 100 (formát NTFS)
Je to vina desky nebo je ten disk tak DĚSNĚ POMALEJ ????
Bohužel jsem ještě neměl možnost vyzkoušet v tom jinej disk.
Tak co??? Měl jste někdo podobnej problém ????
Re: ECS K7S6A VS výkon diskového řadiče
Citace:
Původně odeslal Grázl
Zdravím všechny majitele týhle desky. Měl bych na vás všechny dotaz??? Jak jste spokojený s jejím výkonem, co se týče disku ???
Já ji mám už skoro 3 měsíce, ale spokojenej nejsem vůbec. Jakmile má něco dělat disk (hlavně teda spouštění aplikací nebo výpočet velikosti složky), tak jen slyším chroustání disku a trvá to věčnost.
Nejřív sem si myslel, že je to tím, že mám jen 128 MB paměti a že to pořád swapuje. (Ve Win Xp to bylo úplně neúnosný, ve W2K to bylo o něco lepší) Ale teď, když sem k tomu přidal ještě 512 MB paměti, to je pořád stejný. (Akorád to teda o hodně míň swapuje)
Při kopírování nebo nahrávání mi to připadá celkem rychlý, ale to spouštění ..... hrůza
Mám v tom Athlona XP 1700+, (512 + 128) MB RAM 266 MHz, STARŠÍ DISK SEAGATE 40 GB, 5400 OTÁČEK, 1 MB PAMĚTI, ATA 100 (formát NTFS)
Je to vina desky nebo je ten disk tak DĚSNĚ POMALEJ ????
Bohužel jsem ještě neměl možnost vyzkoušet v tom jinej disk.
Tak co??? Měl jste někdo podobnej problém ????
Vina desky to skoro urcite neni. SiS 735 a 745 maji vubec nejvykonejsi diskove radice z desek sve generace.
Radic SiS pracuje perfektne s ovladacem z Windows XP , pokazde, kdyz jsem se pokousel o update originalnim ovladacem SiS, tak mi to prineslo problemy. Muzes ale ovladac SiS zkusit, treba ti prinese zlepseni.
Tvuj disk je konstrukcne zastaraly a trochu pomaly, ale neni zas az tak pomaly.
Fragmentaci bych jako duvod nevidel, pouzivam ruzne partition NTFS 5 (8GB, 60GB) uz pres rok bez nejakeho defragmentovani, vykon je stale dobry.
Zkus si zmerit rychlost sekvencniho cteni na velkem souboru, melo by to byt pres 10MB/s (moje WD vytlaci v idealnim pripade neco pres 40MB/s, myslim, ze ten seagate by mel tech 10MB/s davat).
Pokud bude sekvencni cteni v poradku, a problemy dela otvirani souboru, tak je klidne mozne, ze se neco stalo s tvoji NTFS (i kdyz teda netusim co), ale na vine muze byt i hardware disku. Zkus jeste zkotrolovat hlavne IDE kabel, mel by to byt ten 80 zilovy, ty dva konektory bliz u sebe by meli byt na strane disku, disk by mel byt zapojen na poslednim konektoru. Moje Barracuda III v druhem kompu ma pri spatnem zapojeni kabelu silne problemy s vykonem.
Pozoruj disk, jestli si treba nadmerne samovolne nepocvakava a podobne.