Intel Pro/Wireless nevidi SSID APcka
Resim nasledujici problem - kamos ma noveho notebooka s Intel Pro/Wireless 3945abg, vsechno mu funguje jak ma, ale nedokaze nascanovat moje APcko. Mam Atherose AR5212 v miniPCI redukci (nejakej TPlink), jako routerOS pouzivam Mikrotik 2.9.6. Zde je nastavani
http://sweb.cz/Spacil.Ondrej/AP.PNG
Ja tohle AP nascanuju bez problemu veskerym zarizenim co sem zkousel (3 notebooky s wifi, asi 2 PDAcka), pouze tenhle Intel ho zarputile nevidi - pritom ostatni APcka tady na sidlisti najde bez problemu. Nepouzivam zadnej WEB ani WPA, zkousel snad vsechny frekvence (i ty na kterych vysilaji APcka ktera naladi), zkousel sem B i G-only .. nic nepomaha. Setkal se s tim nekdo? Jde o nejakou formu HW nekompatibility toho Intela s Atherosem nebo mam nekde neco spatne nastaveneho? (podeziral bych asi toho Intela).
Diky za kazdej napad.
Re: Intel Pro/Wireless nevidi SSID APcka
Tazko povedat, ja mam starsieho Intela 2915abg a zatial som s nim ziadne problemy nezaznamenal. Ani pri zabezpecenych sietach, ani pri sietach s vypnutym SSID broadcastingom. Vzdy vsetko nasiel, aj ked pravda je ze s Atherosom som ho asi este nekonfrontoval. Nechce sa mi verit ze by to bola chyba Intelu. Chipsety Atheros sa pouzivaju v mnohych WiFi zariadeniach a pochybujem ze by firma ako intel riskovala nekompatibilitu prave s tymto vyrobcom. Skusil by som rozne verzie driverov pre obe zariadenia. 3945abg je relativne nove zariadenie takze je pravdepodobne ze budu vychadzat dalsie verzie. Je vsak pravda ze ak sa poobzeras po inych forach zistis, ze adaptery Atheros (aj notebookove) maju omnoho lepsie renome ako Intel.
Zakaznici s Intelom sa casto stazuju na nizky vykon, malu priepustnost dat, caste padanie spojenia a podobne neduhy. Vacsinou sa tento problem riesi prave vymenou karty za Atherosa.
My pužíváme stejnou sestavu (atheros a routeros) ale v nastavení máme vždy manual tx power místo superchannel.....nemůže to být tím? Nevim ale přesně co to znamená ten superchannel....
Tak pod linuxem ten Intel moje AP vidi, bez problemu se k nemu pripoji - takze asi problem driveru na windows :confused:
Mozes mat pravdu, s poslednymi driverami (Wireless_TIC123753_v10.5.0.3_XP_IA32.exe) mam aj ja nejake problemy a pomerne casto sa mi laptop odpaja od routeru, pricom na druhom laptope so starsimi driverami tento problem nepocitujem takze sa asi vratim k tym starsim.
Muzu se zeptat,co to znamena "Broadcast SSID" ?? diky...
Citace:
Původně odeslal
Styxer
Muzu se zeptat,co to znamena "Broadcast SSID" ?? diky...
SSID je jmeno access poinu a tato volba nastavuje zdali nazev vysilat ( broadcast ) nebo ne, takze na prvni pohled neni okolnimi pc videt.