Čím najlepšie chladiť GF7600GT ?
Tak by som sa vas chcel spytať čim chladíte GF7600GT po overclockingu.
Ktorý chladič je podla vas na ňu dobrý a aké máte s chladením tejto karty skusenosti.
Chcel by som naňu dať buď : ZALMAN ZM80D-HP http://www.overclockers.ru/images/la...ady_back-b.jpg
alebo
ZALMAN Fatal1ty FS-V7 LED http://www.bestwaycomputer.ca/images...ty%20FS-V7.jpg
alebo
ZALMAN VF900-CU http://www.virtual-hideout.net/revie...0/zalman15.jpg
Tak mi prosim vas poraďte,ktorí by mohol byť najelpši...vobec sa neviem rozhodnuť :(
Thx za rady.
Re: Čím najlepšie chladiť GF7600GT ?
Staci AlCu primecooler za cca 350Sk, mrkni na Tichepc.sk tam vyber daky AlCu primecooler - napodobenina Zalmanu, do 400Sk. Na 5v nebudes pocut, pretoze 76GT je dost "chladne" jadro aj po OC... :)
AC Silencer 6.
Ten primecooler je pomerne obtizne montovatelny, alespon pro mne. Pomer cena vykon super, ale ta montaz je za trest.
Z tech 3 co pises bych bral vf900.
Citace:
Původně odeslal
misokgb
Staci AlCu primecooler za cca 350Sk, mrkni na Tichepc.sk tam vyber daky AlCu primecooler - napodobenina Zalmanu, do 400Sk. Na 5v nebudes pocut, pretoze 76GT je dost "chladne" jadro aj po OC... :)
Citace:
Původně odeslal
BlackMC
AC Silencer 6.
Ten primecooler je pomerne obtizne montovatelny, alespon pro mne. Pomer cena vykon super, ale ta montaz je za trest.
Z tech 3 co pises bych bral vf900.
Ale ber to tak, ked sa s tym aj popasujes pri montazi, budis, montujes to RAZ. A vies o co mi ide? Ten Zalman VF900 je strasne drahy na to co dokaze a duplom pri takejto karte. Priklad, oba hodis na 5v - cize silent, VGA s VF900 bude mat 65 stupnov a VGA s Primecoolerom za 400Sk bude mat 72-75 stupnov. Je to rozdiel? Imho ano v cene takmer trikrat a chladiaci vykon - 75 st. je brutal pohodicka a usetril si vyse 6 kil. Tie teploty nebrat doslova, bral som to len ako priklad... ;)
No hej ten VF900 sa aj mne asi pozdava najviac len nemam snim skusenosti a neviem ako chladi ....
to Misokgb: No ja ti neviem ten priklad si uviedol fakt zaujimavo myslim že 7 stupňovi rozdiel by bol dosť ....praveže aj mňa odlakava cena toho vf900 tak sa pozrem ešte ten primecooler uvidime no :)
No a druha vec je ta že ide mi aj o hlučnosť ...neviem ako ten primecooler hučí ale čo som čítal otom zalmanovi vf900 tak je vraj extra tichí :) mate skusenosti stym primecoolerom AlCu ? :)
Citace:
Původně odeslal
BlackMC
Montaz starych Primecooleru byla onanie, ty nove (ty s mensim vetrackem) jdou nasadit naprosto v pohode :).
Jedine co me zarazilo, ze kamosovi zacal vetracek na primecooleru rachtat po 2 (slovy dvou) dnech provozu (troska oleje to vyresila) - rozdily chladicich ucinku Primecooleru vs. Zalmanu bez heatpipe sou radove jednotky stupnu, co se ale tyce zivotnosti, a kvality zpracovani je na tom zalman vyrazne lepe - skutecnost je ale takova, ze 7600vku uchladi i ten nejlevnejsi Primecooler na 5V naprosto bez problemu i po OC, v bezne sestave je neprosto neslysitelny (ale zalman je tizsi)
Uz jsem to tu opakoval asi 6-krat a napisu to teda jeste jednou :)
Mam 6800, ktera imho topi vic jak 7600GT a na ni Thermaltake Schooner. Ta karta je normalne "studena", neprekroci 60°C pri zatezi. Skrin mi profukuji 2 120mm vetracky.
Priklonil bych se k AC silenceru 6 uz kvuli odfuku tepleho vzduchu ven ze skrine. :)
Tak jak to tu sledujem tak sa mi fakt začal pozdavať ten Thermaltake Schooner..
Hovoriš že tebe to uchladi 6800 po OC takže 7600by mohla byť v pohode nakolko ma studenšie jadro ....Tiež je fajn že nejde cez 60° pri zaťaži tak už sa len rozhodujem medzi Thermaltake Schooner & ZALMAN VF900-CU
Tak mi poradte ktorí z tychto dvoch by ste vybrali vy ? Cenovo to vychadza okolo 1100-1200 SK pokial sa nemýlim takže to by bolo jedno cena je približne rovnaka asi :) Je mi jasné že Tt. je nehlučný vďaka tomu že nemá COOLER ale nadruhu stranu ten zalman je vraj ultra tichy ....takže fakt neviem ktorí by ste poradili ? :)
No zase o OC jsem nerekl ani zminku, ale presto 6800 musi v zakladu topit vic nez zlehka nataktovana 7600GT. Ja osobne bych do nej sel diky spokojenosti znovu, porovnavat se Zalmanem nemuzu protoze jsem ho neslysel :)
Dulezity je ovsem aspon prumerny pruvan ve skrini, se stojatym vzduchem si to samozrejme poradi hur.
No o ten prievan v skrinke sa moc nebojim ....mam z toho hotove letisko nazadnej strane skrynky su dva vetraky na prednej strane jeden a zhora skrynky je jeden ...pritom všetkom je skrynka otvorená (mam momentalne prasknute pleksisklo :$ ) takže myslim že "o prúvan nouze nebude"....Len chcem daky schopny chladič na tu grafku aby dala čo najviac je možne :)
predpokadam ze na 7600GS pojde nieco podobne. Ma niekto osobne Silencer 6 a moze mi povedat ako je na tom s hlucnostou? Pisu 0.3 Sone co je dost malo, ale ci to tak naozaj je. Chcel som ist dnes po primecooler, ale radsej kilco dve priplatim za kvalitu od AC.
Koukni na diskusi pod silencerem 6 na czechcomputer.cz, tady to asi nikdo nema, ja to planuju na 7600GT ale jeste jsem se nedonutil to jit koupit.
Citace:
Původně odeslal
tomase
predpokadam ze na 7600GS pojde nieco podobne. Ma niekto osobne Silencer 6 a moze mi povedat ako je na tom s hlucnostou? Pisu 0.3 Sone co je dost malo, ale ci to tak naozaj je. Chcel som ist dnes po primecooler, ale radsej kilco dve priplatim za kvalitu od AC.
Jo to je AGP. No tak to asi nee. Nevim jiste, ale myslim ze na 6600 AGP to taky neslo.
Citace:
Původně odeslal
tomase
a co HSI mostik? :-/
http://www.arcticcooling.com/vga2.ph...2&data=7&disc=
NV Silencer Compatibility (on Nvidia boards)
We have no cooler for the 6600GT AGP board
Zobral som za 290,- toho Primecoolera. Takze par poznatkov:
- montaz celkom OK, pracna, ale nic zlozite na tom nie je
- HSI mostik nevadi, chladic tam padne ako uliaty
- vo vybave je 8 heatsinkov na pamate, pasta a "rozstvorka" z 12V na 2x12 a 2x5
- na 5V je skutocne nepocutelny
testy 7600GS @ 485/470 3dmark06 nature:
- ambient teplota: 23 (merane cez Akasa panel, thermal cidlo)
- na 5V idle/load = 33/44
- na 12V idle/load = 33/36
teploty luxusne, ticho takisto a nemusim zapajat waterblok, ktory je drahsi ako ten chladic aj ked je jeden z najlacnejsich. Takze pripadneho voltmodu sa nebojim :-) Otazka je ako dlho chladic vydrzi byt tichy.
edit: prehodene teploty :-)
Citace:
Původně odeslal
tomase
Zobral som za 290,- toho Primecoolera. Takze par poznatkov:
- montaz celkom OK, pracna, ale nic zlozite na tom nie je
- HSI mostik nevadi, chladic tam padne ako uliaty
- vo vybave je 8 heatsinkov na pamate, pasta a "rozstvorka" z 12V na 2x12 a 2x5
- na 5V je skutocne nepocutelny
testy 7600GS @ 485/470 3dmark06 nature:
- ambient teplota: 23 (merane cez Akasa panel, thermal cidlo)
- na 12V idle/load = 33/44
- na 5V idle/load = 33/36
teploty luxusne, ticho takisto a nemusim zapajat waterblok, ktory je drahsi ako ten chladic aj ked je jeden z najlacnejsich. Takze pripadneho voltmodu sa nebojim :-) Otazka je ako dlho chladic vydrzi byt tichy.
chces rict ze na 5V ti chladi lip nez na 12V ? :-)
jinak muzu potvrdit tve zkusenosti, mam rovnez jen Al variantu a na 5V mi neprelejza teplota 50st (7600GS 520/720)
pritom na 5V je neslysitelny.
imho za ty prachy skvela koupe.