Gigabyte GA-965P-S3 BootBlock
Může mi prosím někdo poradit, asi se někomu z rodiny podařilo stáhnout aktualizaci BIoSu z internetu, ale byl nějak poškozaný a teď mi po startu jen naskočí:
Award BootBlock BIOS v1.0
Scanning BIOS image in hard drive
a to je všechno, nahrál jsem novou verzi BIOSu na HDD přímo do rootu, ale nic. Neví někdo jak dál?
Re: Gigabyte GA-965P-S3 BootBlock
uloz soubor na disketu jako bios.bin (tusim ze takto) a nech ji tam. Mel by si o nacist...
Problém je v tom, že to na disketu ani nešáhne :-(
a nemas vadnou pamet?? tohle se obcas objevi na Gigabytech kdyz je vadna pamet ;)
Neyslím, PC je 14 dní staré a do té doby chodilo naprosto bez problémů. Testy pamětí taky nic neukázali.
Ak na tom disku nemas FAT32, tak skus nejaky disk s nou.
Mám tam 2x HDD oba jsou SATA, takže zkusit nějaký HDD na PATA s FAT32? a tam stačí nahrát jen ten bin nebo i flashovací soft?
Citace:
Původně odeslal
iwi007
Neyslím, PC je 14 dní staré a do té doby chodilo naprosto bez problémů. Testy pamětí taky nic neukázali.
jak muzes vedet zhe testy nic neukazaly pokud ti to zustane viset na hlasce AwardBoot Block?? No za 14 dni se to klidne muze po***, dokonce i ve 2 vterinach co zapnes comp, takze pokud mas moznost zkusit jinou pamet nebo jestli mas v tom compu 2 tak to zkus s jednou ;)
Citace:
Původně odeslal
rombo
jak muzes vedet zhe testy nic neukazaly pokud ti to zustane viset na hlasce AwardBoot Block?? No za 14 dni se to klidne muze po***, dokonce i ve 2 vterinach co zapnes comp, takze pokud mas moznost zkusit jinou pamet nebo jestli mas v tom compu 2 tak to zkus s jednou ;)
Jednak jsem to zkoušel jen s jednou a pak s druhou RAMkou a za druhé jsem je dal do jiného PC a spustil MEMTEST a úplně v poho.
Tak ja jsem na tom jeste hur. Vcera jsem si koupil uplne stejnou desku, Core2duo, 2x512MB RAM Corsair, a vubec me nenabehne ani bios, nic, komp je uplne mrtvej akorat vetracky bezi, diody sviti ale vic nic. Zatim podezrivam grafarnu protoze tu jako jedinou jsem koupil na inzerat, ale nemam kde ji odzkouset. :(
Citace:
Původně odeslal
Salli
Tak ja jsem na tom jeste hur. Vcera jsem si koupil uplne stejnou desku, Core2duo, 2x512MB RAM Corsair, a vubec me nenabehne ani bios, nic, komp je uplne mrtvej akorat vetracky bezi, diody sviti ale vic nic. Zatim podezrivam grafarnu protoze tu jako jedinou jsem koupil na inzerat, ale nemam kde ji odzkouset. :(
a co je to za grafarnu?? s temato deskama sem mel problem takovej zhe dokud sem u ni nesflashnul BIOS na novejsi tak v ni nejela 7600GS.. Stejne tak to muze bejt problem s pameti kterej resi update BIOSu ale kdyz to nemas kde zkusit tak babo rad :neutral:
Tak jsem jeste vysledoval ze pri zapnuti kompu vubec neproblikne klavesnice zatimco myska sviti uz pri zapnutym zdroji a vypnutym pocitaci. Normalne by klavesnice mela probliknout jeste nez se predstavi BIOS, takze to vypada asi na vadnou desku. jako posledni pokus jsem ted zkusil na nekolik hodin vyndat CMOS pamet. Kdyz ani to nepomuze tak mi uz nezbyde nez zajet to vyreklamovat. :roll:
Citace:
Původně odeslal
Salli
Tak jsem jeste vysledoval ze pri zapnuti kompu vubec neproblikne klavesnice zatimco myska sviti uz pri zapnutym zdroji a vypnutym pocitaci. Normalne by klavesnice mela probliknout jeste nez se predstavi BIOS, takze to vypada asi na vadnou desku. jako posledni pokus jsem ted zkusil na nekolik hodin vyndat CMOS pamet. Kdyz ani to nepomuze tak mi uz nezbyde nez zajet to vyreklamovat. :roll:
presne tak, pokud neproblikne klavesnice tak to nekompatibilita grafika vs deska nebude.. ale nikdo netvrdi zhe to nemuze bejt vadna grafika natoz tak deska a nebo spatne nasazenej procak ;)
Citace:
Původně odeslal
rombo
presne tak, pokud neproblikne klavesnice tak to nekompatibilita grafika vs deska nebude.. ale nikdo netvrdi zhe to nemuze bejt vadna grafika natoz tak deska a nebo spatne nasazenej procak ;)
Pokud má deska příliš starý BIOS, může v ní chybět odpovídající microcode update. A bohužel dnešní BIOSy bývají v tomto tak zmršené, že odmítnou POST.