problem s pinaclem studio 9
Dobry den lidi mám velky problem a nevím co snim mam doma spoustu rodiných videokazet na VHS a rozhodl jsem se si to přehrát na DVD koupil jsem si kartu leadetek winfast tv 2000 expert nahral video do pocitace a spracoval v pinacle 9 potom dam vytvořit disk dvd a pocitac rendruje , vytvari film a pri kompilaci videa to vzdy selze a napise ze zdrojove video neni platne co to znamena nechapu to co stim dekuji za radu zkousel jsem uz dva projekty a vzdy to udela to same
Re: problem s pinaclem studio 9
Nejake codecy ? Ja nahravam vetsinou s kamery do pc video , a myslim ze sa jedna o neskompresovane avi. /1hod ma 13gb/ Zatial som takuto hlasku ani nepostrehol. Skus sa pozret na nete , po update , ci netreba ohladom formatov. Neviem , mozno taram.
ja nevim jestli mam kodeky nic extra jsem nenahraval kdyz tak napiste kde se daji sehnat a jake . Co se tyče nahravaní do pc tak to nahrava pres tu kartu v dvd kvalite mpg2 myslis ze to muze byt problem?
Citace:
Původně odeslal
AjsTi
Nejake codecy ? Ja nahravam vetsinou s kamery do pc video , a myslim ze sa jedna o neskompresovane avi. /1hod ma 13gb/ Zatial som takuto hlasku ani nepostrehol. Skus sa pozret na nete , po update , ci netreba ohladom formatov. Neviem , mozno taram.
Pokud mas DV kameru, tak jde o DV codec, ne o nekomprimovane AVI.
Citace:
Původně odeslal
AjsTi
Ja nahravam vetsinou s kamery do pc video , a myslim ze sa jedna o neskompresovane avi.
Pro další zpracování osobně doporučuju bezeztrátový Huffyuv (nebo, kdyby si s tím SW bez problémů poradil, nějaký motion wavelet), nekomprimované .avi raději ne a rozhodně ne jakýkoli ztrátový formát (vyjma DV, když už to bylo pořízeno v něm).
Jinak Pinnacle Studio má hodně chyb, na něco takového dokonce je přímo patch, na CD-R serveru byla myslím recenze a přímo link na tuto úpravu. Osobně na střih používám Ulead VideoStudio, přibundlovaný ke starému ASUSu, který jsem jeden čas měl (a raději ho kvůli VIA chipsetu vyměnil za ECS). S Pinnaclem se často setkávám na jiných PC a to vždycky kvetu, ale Pinnacle je pro začátečníka "jednodušší" - pro nás může být hromada obrázků a nicneříkajících piktogramů matoucí, pro laika je ale často tohle řešení nejpříjemnějším, tuíž se ani nesnažím lidi směřovat jinam.
Pinnacle Studio 10už tolik problémů nemá, ale má taky svoje.
Citace:
Původně odeslal
peta303
Pro další zpracování osobně doporučuju bezeztrátový Huffyuv (nebo, kdyby si s tím SW bez problémů poradil, nějaký motion wavelet), nekomprimované .avi raději ne a rozhodně ne jakýkoli ztrátový formát (vyjma DV, když už to bylo pořízeno v něm).
Jinak Pinnacle Studio má hodně chyb, na něco takového dokonce je přímo patch, na CD-R serveru byla myslím recenze a přímo link na tuto úpravu. Osobně na střih používám Ulead VideoStudio, přibundlovaný ke starému ASUSu, který jsem jeden čas měl (a raději ho kvůli VIA chipsetu vyměnil za ECS). S Pinnaclem se často setkávám na jiných PC a to vždycky kvetu, ale Pinnacle je pro začátečníka "jednodušší" - pro nás může být hromada obrázků a nicneříkajících piktogramů matoucí, pro laika je ale často tohle řešení nejpříjemnějším, tuíž se ani nesnažím lidi směřovat jinam.
Pinnacle Studio 10už tolik problémů nemá, ale má taky svoje.
No zrejme si ma necital podobne , ja som nepisal o tom co ma spravit , ale o tom ako mi to nahrava. Kedze kolega ma hore upozornil , ze je to DV codec a nie neskomprimovane avi. I ked neviem hodina zaznamu = 13GB miesta na disku. Co sa tyka Pinacle a to sme uz silne /ot tak 9 je daleko lepsia ako 10.
Taky netvrdím, že bych někomu PS 10 doporučil (PS rozhodně ne)...
To nejdůležitější sdělení pro autora prvního dotazu je, že si na to má najít patch (který opravuje chybu v authoringu DVD). A to jsi nezmínil, tak nevím, proč do mě (ani nechápu důvod, nebo nějaký problém) reješ. Jinak na 13GB na hodinu bych neviděl nic divného ani u DV, s huffyuv mám kolem 20-30.
A kde se da takovy patch sehnat ? a Ješte k memu problemu jen tak zkusmo jsem si dal vytvořit disk VCD a ten se normalne vytvořil v pořadku zadnou chybu to nehodilo tak nevim jinak diky za zajem rad bych si totis dodela ty projekty co uz mam spracovane . Ješte se mi stava ze mam nedostatek virtualni pameti na disku zvecil jsem si ji na max což je 4000 MB a stejne mi to zahlasil pri tom rendrovani ale nedela to pravidelne
Citace:
Původně odeslal
fablok
A kde se da takovy patch sehnat ? a Ješte k memu problemu jen tak zkusmo jsem si dal vytvořit disk VCD a ten se normalne vytvořil v pořadku zadnou chybu to nehodilo tak nevim jinak diky za zajem rad bych si totis dodela ty projekty co uz mam spracovane . Ješte se mi stava ze mam nedostatek virtualni pameti na disku zvecil jsem si ji na max což je 4000 MB a stejne mi to zahlasil pri tom rendrovani ale nedela to pravidelne
Mozno by pomohol iba upragde novsej verzie.VCD a DVD je pre kazde iny codec or plugin.
peta303: Zle si ma pohopil , nic v zlom v tom nebolo myslene :confused:
Odkaz na patch byl, jak už jsem zmínil, zveřejněn u recenze na CD-R serveru. Dokonce tímhle problémem je 9 pověstná (i 10).
AjsTi - není problém...