zkusenosti s Samsung SH-S182D
ahojte, chci slecne do pc koupit DVD vypalovacku a tato se mi zda jako dobra koupe i co podle testu na cdr.cz. v te recenzi ovsem pisou...
Kód:
K dokonalosti chybí jen podpora LightScribe...
, ale v TSB jsem nasel ze jsou vlastne jak s ( http://interlink.tsbohemia.cz/defaul...em&stiid=56201 ) LightScribe tak i bez ( http://interlink.tsbohemia.cz/defaul...em&stiid=56015 ) ?! Mate tedy nekdo nejake zkusenosti s touto mechanikou, nebo co si o ni myslite. diky...
PS: zvazoval jsem jeslti sem nebo do "Nakupni poradny" ale spis sem, pac si nevybiram mezi tim a tim, ale chtel bych spise toto :D
Re: zkusenosti s Samsung SH-S182D
Mam SH-182M, tak je znacena ta mechanika s podporou LightScribe. Mechanika je proti me predchozi NEC 3520 podstatne tissi (asi i o neco pomaleji kopiruje, ale to mi za ten mensi hluk stoji).
Zapis 8x na media Verbatim DVD-R 16x a Verbatim DVD+R 16x je ve vyborne kvalite. Zadny problem nemam ani s Verbatimama DVD-RW 6x a DVD+RW 4x. Zkousel jsem LS media Philips a ty dopadly spatne. Jsou citelna, ale chyby presahuji povolene hodnoty.
Citace:
Původně odeslal
zivan
Mam SH-182M, tak je znacena ta mechanika s podporou LightScribe. Mechanika je proti me predchozi NEC 3520 podstatne tissi (asi i o neco pomaleji kopiruje, ale to mi za ten mensi hluk stoji).
Zapis 8x na media Verbatim DVD-R 16x a Verbatim DVD+R 16x je ve vyborne kvalite. Zadny problem nemam ani s Verbatimama DVD-RW 6x a DVD+RW 4x. Zkousel jsem LS media Philips a ty dopadly spatne. Jsou citelna, ale chyby presahuji povolene hodnoty.
tak toto je dobre vedet, diky moc
Citace:
Původně odeslal
zivan
Aj kreslenie dopadlo zle: http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2006101203
hadam to vyriesi novsi fw, osobne nevidim dovod preco by tato mechanika kreslila LS vyrazne horsie ako konkurencia.
Citace:
Původně odeslal
duves
no tak aspon vydim prvne jak vypada takovy potisk media... rozdil mezi mechanikou s LS a bez LS je nejakych 60 kc, takze asi vezmu tu s LS a budu casem doufam ze FW zlepsi kvalitu... ale osobne pochybuju, ze si budu delat potisk... jaky jsou na to vubec media? jak poznam (kdyz jsou zabalena) ze jsou pro LS??
Citace:
Původně odeslal
Lisak
no tak aspon vydim prvne jak vypada takovy potisk media... rozdil mezi mechanikou s LS a bez LS je nejakych 60 kc, takze asi vezmu tu s LS a budu casem doufam ze FW zlepsi kvalitu... ale osobne pochybuju, ze si budu delat potisk... jaky jsou na to vubec media? jak poznam (kdyz jsou zabalena) ze jsou pro LS??
Pozri aj http://www.micheldeboer.nl/flash-light/
ako vidno, media pre LS maju oznacenie, cize omyl by mal byt vyluceny. Je tam aj porovnanie oboch kresliacich technologii - Label Flash a LigtScribe. Ten Samsung ma tiez laka, lebo chcem este mechaniku s Mediatek chipsetom a s podporou DVD-RAM 12x.
takze ji jdu koupit, podle testu a podle vas je dobra a vezmu tu s tim LS a uvidime :) snad novy FW pomuze no za zkousku to stoji ;)
nechci te odrazovat taky po ni silham (po verzi s ls) ale precetl sis i diskuzi (na cdr.cz)? dost lidi tam pise ze s ni maji problemy :/
EDIT: koukam na cas tveho prispevku a ted uz je to asi jedno co :D
toz prave ctu ty prispevky a koukam ze test vs. realita je uplne jina... chci si ji koupit dneska ale fakt teda nevim.... jestli budou problemy tak jedine reklamace no uvidime ale jsem z toho docela rozcarovany....
2 Příloh-a(y)
Ja si na ni nemuzu ztezovat. Na media Verbatim pali paradne.
Jen by me zajimalo, proc je u toho druheho vysledku 7 chyb. Medium je naprosto v pohode citelne.
no me prozatim taky ... zkosel jsem hlavne DVD VERBATIM pac na ne palim nejvice a vyhradne ... tak 99% medii je verbatim, a je to OK, zatim co vim, tak mi nevzala pouze DVD-RW BENQ (ukazuje, ze v mechanice neni zadne medium) jinak DVD-R BENQ bere a pali na ne.
Ano na cdr.cz bola jej recenzia a bola velmi dobre vyhodnotena. Nemyslim, ze niektore prispevky o jej problemoch by mohli byt relevantne k zamietnutiu kupy. Mozu byt uzivatelia, co to nevedia z nejakych dovodov rozchodit a napisu "nekupovat". Svojho casu, co sa zacala implementovat technologia LabelFlash a bola potrebna specialna edicia Nera BR, tak s tym mali mnohi problem, na pocudovanie dost vela ich bolo.:roll:
Citace:
Původně odeslal
Lisak
no me prozatim taky ... zkosel jsem hlavne DVD VERBATIM pac na ne palim nejvice a vyhradne ... tak 99% medii je verbatim, a je to OK, zatim co vim, tak mi nevzala pouze DVD-RW BENQ (ukazuje, ze v mechanice neni zadne medium) jinak DVD-R BENQ bere a pali na ne.
no bud to opravi novej firmware nebo je to RW vadny ale v jine mechanice sem ho nezkousel ;)
no koneckoncu jak jsem cetl prispevky, tak vsichni honem honem davali novy FW... mechanika ma 00 coz je nejspis uplne prvni (ne-li beta :D:D:D) a jak to tak vypada tak jede v pohode, s tim RWckem to budu muset testnout doma, ale myslim, ze LiteOn na to RWcko normalne vypali ... ale takoveto media nepouzivam a ani nechci....