-
O2 - cesky smejd se svetovym jmenem...
nevim, zda je to spravne tema zrovna na tohle 4um, ale mozna to pomuze nekterym potencialnim klientum spolecnosti Telefonica O2 (drive zname jako Cesky Telecom)
pocatkem zari jsem si u teto spolecnosti objednaval slavnou (a hutnou reklamni kampani podporenou) IPTV - prvni instalace mela probehnout 25. zari - vzal jsem si proto volno, ale nikdo neprisel - kdyz jsem volal na linku, tak mi zenska rekla, ze se omlouva, ale ze me vlastne vubec nepotrebovali mit doma, protoze slo jen o nejakou upravu na ustredne a ze mi daji vedet kvuli novemu terminu... rikal jsem si OK - chyba se muze stat
4. rijna rano jsem otevrel postovni schranku a nasel dopis, v nemz mi O2 slavnostne oznamovala, ze mi prijdou "IPTV zapojit 4. rijna mezi 11. a 12. hodinou" - volal jsem proto OPET na operatora a sdelil jim, ze to fakt ten den nestiham a ze se domluvime na jinem terminu - dohoda znela "ctvrtek 12. rijna mezi 7:45 a 10:45!!!" (pro me casovy rozptyl asi jako "mezi pondelim a patkem")... vzal jsem si tedy znovu volno a dnes od rana cekal...
ve 12:45 mi dosla trpelivost a volal UZ POTRETI na operatora - slecna mi sdelila, ze ona zadny podobny termin u me objednavky nevidi (coz me uprimne vytocilo takrka k nepricetnosti), ale ze mi zavolaji... je tomu asi 20 minut, co mi volal chlapik a rikal, ze se moc omlouva, ale ze kolegyne onen dnesni termin zapomnela predat technikum, ale ZE SE MUZEME DOHODNOUT NA JINEM TERMINU...
strucne jsem mu tedy vysvetlil, ze uz jsem si kvuli tomu vzal dvakrat volno a jsou to pro me svym zpusobem zbytecne vyhozene penize a hlavne, ze bych ten cas mohl stravit mnohem uzitecneji nez cekanim doma na technika... rekl jsem mu, ze se na terminu muzeme dohodnout, ale: bud kolem 8. hodiny ranni, nebo po 19. hodine vecerni... kdyz mi nebyl schopen rici termin instalace, tak jsem celou objednavku zrusil a seru na cely Cesky Telecom (a je mi uplne jedno, jak se to dneska jmenuje)...
osobne si nedokazu predstavit, ze by se treba porouchal tuner pro prijem IPTV - to bych na opravu cekal asi ctvrt roku...
-
Re: O2 - cesky smejd se svetovym jmenem...
Mimochodem viděl sem včera "kvalitu" obrazu toho jejich zázraku na invexu a nechtěl bych to snad ani zadarmo.
-
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
Ano, to je naprosto vystizne a otevira to pohled z "vnitrku " firmy. Bohuzel takto podobne ne-li hur to vypada z pozice bezneho zamestnance vetsiny statnich firem a vetsiny "molochu" treba prave operatoru typu O2, T-Mobile, Vodafone a mnoho dalsich. Clovek se pak musi zamyslet, aby si uvedomil, ze nadavat treba konkretnimu pracovnikovi, kterej za problem spolecnosti nemuze asi nebude v poradku.
Mohl bych klidne napsat neco podobneho z "vnitrku" jine statni firmy, a bohuzel by to bylo jeste vice k placi a pro mnoho lidi jeste nepochopitelnejsi a daleko zavaznejsi. Takze pana technika naprosto chapu a je mi lito, ze podobnejm lidem narod nadava, protoze si nedokaze uvedomit, ze vetsinou za naprosto autokraticky a neschopny vedeni spolecnosti a jejich lzivou reklamu nemuzou. Bohuzel, skutecne je to tak, jak je pekne v clanku napsano.
-
jak som to cital som si spomenul na starsieho pana technika co nam pripajal telefon ako frflal na svoje MDA, ze ako mu riadi zivot a nezohladnuje nic (fixne casy) a ked mu nesiel jeden telefon a doniesol si druhy tak spomenul ze sa to stava casto a na nove caka tyzdne ... uplne som ho zacal teraz chapat ci skor aj lutovat ....
-
nejsmutnejsi na tom je, ze v mem pripade se to k technikum zrejme vubec nedostalo... nicmene si nakonec misto IPTV vezmu UPC Direct - jednali se mnou seriozne - dnes jdu podepsat smlouvu a v pondeli bych mel mit aktivni kartu...
-
S upc jsem se taky domlouval asi 10krat, nez prisli... kdyz technik dorazil, tak to odmitl zprovoznovat pod linuxem... potreboval to "page not found" videt pod windowsama, aby to zacal resit... profici jsou, obavam se, vsude..
-
nejvtipnejsim ukazatelem toho, jak O2 funguje je skutecnost, ze dnes mi volala operatorka s tim, ze chce domluvit termin instalace - ze uz jsem pred par dny objednavku zrusil, nejak nebrali na vedomi...
-
Taky přispěju svou troškou do mlýna... Včera jsem se bavil se švagrem přítelkyně a mj. jsme narazili na telekomunikace a ADSL obecně a samozřejmě taky "ou tů"...
Během prázdnin je neustále otravovali pitomci z O2, kterí jim volali domů a cpali jejich "supernet"... Jelikož dosud mají doma jen dial-up (jsou oba zaměstnáni a nepotřebují net doma), ale chtějí koupit net kvůli dětem, z nichž jeden už začal chodit nyní do ZŠ, tak zvažovali koupení nějakého ADSL připojení. Ovšem až po prázdninách.
Jednoho krásného dne, když byla sestra mojí přítelkyně sama doma, tak zase volal nějakej "vocas" z O2 a dohodl s ní zaslání "předběžného" návrhu smlouvy... Jaké bylo překvapení jejího manžela, když byl jedno dopoledne doma, protože jel do práce až odpoledne, a zazvonil pošťák a přitáhl krabici s "modemem", alias USB hračkou za 1 Kč... Na to se tedy dotyčný pěkně nasral a zavolal na "ou tů", že až si bude chtít koupit od nich modem, tak si ho vybere sám a nemá zájem o to, aby mu pod pláštíkem dohody o zaslání návrhu smlouvy a nabídky posílali nějakou USB s*čku dle jejich výběru. Operátorka trochu zjihla a zeptala se ho, jestli už modem zkoušel zapojit... Prý ne... A ona na to, že to je štěstí, protože kdyby to zkusil, je to bráno jako aktivace služby se závazkem na 12 měsíců (předesílám, nikdo si žádný konkrétní tarif od O2 nevybral ani nikdo nic nikde nepodepsal)...
Načež se zmíněný dotyčný nasral, poslal jim zpátky modem, s ním i výpověď pevné linky od O2 a chystá se přejít k ČRa na hlas i data...
Takže takhle taky může dopadnout snaha voslintanejch obchodníčků O2 o jejich 30 stříbrných (aka provize) :D
EDIT: Jo a uplně poslední kapka prý byla, když mu asi TEN SAMÝ den, co dostal dopoledne ten modem, čili asi hodinu po obdržení zásilky, zase volal nějakej k**tén z O2 a lámal ho, jestli "přece jen nechce" :-)
-
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2006092407
To jsi dopadl jeste dobre ... tohle je jine kafe... :-)))) to je prvni liga.
-
to mi připomnělo že se nějak O2 ještě nevyjádřil k mojí výpovědi skoro měsíc, to bude dílo ...
-
A teď si vemte, že mě tahle firma "živí" jako dodavatele!!!
Umíte si vůbec představit jejich chování coby zákazníka, když mají takovýhle styl v pozici dodavatele? :mad:
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
A teď si vemte, že mě tahle firma "živí" jako dodavatele!!!
Umíte si vůbec představit jejich chování coby zákazníka, když mají takovýhle styl v pozici dodavatele? :mad:
No, na to se snad dá říct jen "May the Force be with you!" :wink:
-
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
No, na to se snad dá říct jen "May the Force be with you!" :wink:
No, tak nějak to taky dělám... >:}
Sith gains understanding through power
-
Takže říkáš, že takový malý "Mind Trick" na ně funguje? :-)
-
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Takže říkáš, že takový malý "Mind Trick" na ně funguje? :-)
Spíš pořádný kus něčeho svítícího a trocha Sithovských blesků...
-
Dík za tip, až budu zase něco u nich reklamovat, což doufám nebude snad už nikdy (ne že by měli tak kvalitní služby, ale plánuju se od žlutého/modrého/nabarvěnesejde moru osvobodit totálně), tak to zkusím takhle :-)
-
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Dík za tip, až budu zase něco u nich reklamovat, což doufám nebude snad už nikdy (ne že by měli tak kvalitní služby, ale plánuju se od žlutého/modrého/nabarvěnesejde moru osvobodit totálně), tak to zkusím takhle :-)
Jj, taky jsem zareagoval na tu jejich skvělou vlezlou všudypřítomnou reklamu - soukromý mobil už je zrušený a pevnou to čeká brzo...
-
Oni to tam mají tak oraganizované, že se asi zabývají jen sami sebou. Jejich "nový" systém přidělování práce technikům na jejich osobní PDA přes jiný systém je typická ukázka, jak se to nemá dělat. Fakt bych nechtěl vidět jejich náklady na mzdy, vozový park, techniku... Kdo s nimi přišel do styku tak to asi zná, ale pro pobavení to některým z vás přiblížím.
Z: zákazník (je jedno zda Pepa z Kotěhůlek, co platí 500,- měsíc nebo firma s vedoucím postavním na trhu, 2000 zaměstnanci platící něco kolem 1.000.000 za datové a hlasové služby
T: telekom
Z: potřebuje připojit novou pobočku do své sítě pomocí MPLS, pořaduje SLA2 + ISDN30 pro telefonní ústřednu
T: přijme jasně definovaný požadavek min. měsíc předem
Z: po týdnu se ptá, zda T: vůbec požadavek přijal a kdy bude pobočka funkční
T: stanoví termín
Z: týden před instalcí je nervózní protože se ještě neobjevil bagr, urguje u T
T: ujištuje že je vše vpořádku
T: volá jakýsi technik, že jede na lokalitu, ale že chce vše ukázat na místě, protože to tam nezná
Z: seznámí T s lokálním prostředím a blíže specifikuje požadavky, T se díví, že T nemá na místě UR (rozvodná krabice CT)
Z: opět urguje u T, T znejistí ve stanoveném termínu a posune ho o týden
T: volá jiný technik že jede na místo, chce samozřejmě vše ukázat, ale neudělá nic protože nikde nic není
T: začnou výkopové práce, pokládka kabelů
T: má problémy s majitelem budovy ohledně umístění jejich UR
T: přijede jiný technik na zapojení datové linky, ale po zjištění že není žádný kabel odjíždí
Z: dost nasraně opět urguje
T: tahá konečně kabel a montuje UR
T: přijede jiný technik a chce propojit UR a rack Z, po zjištění, že musí překonat vzdálenost 170m nasraně odjíždí, u Z začínají kolovat veselé historky
T: posune termín o další týden
Z: přesouvá start nové filiálky, ruší termíny dopravců pro start skladu
T: přijede jiný technik a chce ukázat UR a rack Z
T: přijede skupina techniků a montují kabel
Z: ověřuje termín, T ubezpečuje že je vše OK
T: přijede jiný technik a přiveze modem, ptá se Z po jakých párech jsou puštěná data, Z tuší ale nechá technika hledat, T modem zapojí, modem neběží
T: přijede jiný technik a konfiguruje modem, zapojí linku ve své rozvodně
T: přijede jiný technik a přiveze router a nakonfiguruje ho
Z: křičí hurá a zapojuje svá PC do sítě
Z: výpadek, záložní linka nejde, hlásí to T
T: přijede na místo a prohazuje primární modem za sekundární (:
T: přijede jiný technik a přiveze ISDN30 modem a ústřednu
T: přijede jiný technik nakonfiguruje ústřednu
T: přijede stejný technik nakonfiguruje ústřednu správně
Z: informatika si bere týden na zotavenou
Z: management si bere týden na zotavenou
Z: skladníci se můžou posrat se 14ti denního skluzu a rozbijí dvě ještěrky
PS: vše čerpáno ze skutečných událostí
-
Nijak mě nepřekvapuje - za a) tu firmu trochu znám, za b) jsem se předevčírem pokoušel vypovědět telefonní linku ...
Po zavolání na call-centrum:
A: Dobrý den, chtěl bych vypovědět telefon ...
B: A proč?
A: Chci vypovědět linku, ne dělat průzkum ...
B: Nejste spokojený?
A: Ne!
B: A proč?
A: Nechci o tom s vámi diskutovat, řekněte mi, prosím, adresu, na kterou mohu zaslat písemnou výpověď
B: Jaké máte telefonní číslo?
A: Vy ho nevidíte?
B: Ne (tohle je fakt vtipné)
A: Ok, NNNNNNNNN
B: A co byste chtěl?
A: Eh ... Adresu, kam mohu zaslat výpověď tel. linky, na internetu jí nemáte.
B: Tu vám nedám.
A: Cože?
B: Nedám.
B: Mohu to předat kompetentnímu oddělení a budou vás kontaktovat.
A: Tak mě na ně přepojte!
B: To nemohu.
A: WTF?
B: Mohu to předat kompetentnímu oddělení a budou vás kontaktovat.
A: Za měsíc?
B: Ne, zhruba za 3 dny.
A: Já chci vypovědět linku - teď.
B: Adresu vám nedám.
A: Proč?
B: Máme procesy a já k tomuhle nejsem kompetentní.
A: Děláte si legraci?
B: Ne, mohu to předat kompetentnímu oddělení a budou vás kontaktovat.
A: Najdu si tu adresu sám a pokud ne, tak zajedu osobně na pobočku.
B: To klidně můžete ... Můžu vám pomoct ještě v něčem dalším?
A: Pomoct? Aha, no nic, NE
(redakčně zkráceno :roll: )
btw: nechal jsem si zavést telefon od poskytovatele kabelovky, cena za služby je řádově nižší (v mém případě cca o 60-70 procent nižší), kvalita zvuku vyšší a support na telefon jsem nikdy nepotřeboval a takový viz výše už vůbec ne.
btw2: znáte někoho, kdo chápe či se mu dokonce líbí provedení aktuální marketingové kampaně O2? Já ne.
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Nijak mě nepřekvapuje - za a) tu firmu trochu znám, za b) jsem se předevčírem pokoušel vypovědět telefonní linku ...
Po zavolání na call-centrum:
jako ted jiz exoperator.. Cislo samozrejme videt je, jen se z duvodu procesu nesmi zakaznikovi tlumocit.
Ruseni linky provadi tzv.Save team ( nabizi nizsi pausal, pak vypojeni za 104 mesicne a nasledne vypojeni za kacku na pul roku ), ktery vam zavola a adresu rekne = cely proces zruseni trva dele, nez kdyby adresu rekl operator prvni linie. Za druhe prepojit na ne samozrejme nejde :-p
edit : adresa na zruseni je stejna jako adresa korespondencni ;-) .. Tusim P.O.BOX 10, Brno.. ale nejsem si jisty
-
Citace:
Původně odeslal
Heady
edit : adresa na zruseni je stejna jako adresa korespondencni ;-) .. Tusim P.O.BOX 10, Brno.. ale nejsem si jisty
Jj, je to v Brně. Zkus tu adresu najít na jejich webu, korespondenční je jiná :rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Jj, je to v Brně. Zkus tu adresu najít na jejich webu, korespondenční je jiná :rolleyes:
jo tak to nevim.. myslel jsem ale ze korespondencni je stejna... Melo by to byt
Telefonica O2 Czech republic, a.s.
P.O. Box 10
656 10
Brno
Pokud na tuhle adresu poslete zadost na zruseni linky, tak by nemel byt problem linku zrusit.
-
jan555 > k tomu prevedeniu kampane O2: na jednom blogu v komentaroch som nasiel "jsem sam komu reklama na O2 pripomina psouk do vody?" :-D