Deska ECS K7S5A + ... nejde :-(
Profesor ze skoly si objednal komponenty a poprosil me,at mu to slozim.
Nove si objednal:
512MB SDRAM 133
R9600XT 256MB AGP8x
Seagate 250GB 7200.10
DVD NEC 4571
Zbytek vcetne desky ECS K7S5A(AGP 4x),zdroje,sitovky,Seagate 40GB,FDD a AMD 1700+ si ponechal ze stareho kompu.
DVDpalka a RAMka jedou.
Pri vlozeni grafiky se vubec nepusti monitor.
Disk to v BIOSu detekuje jako 137GB.
Je nejaka sance,ze mu grafika i disk v teto desce pojedou tak jak maji?
Hledal jsem nejake vycty podporovaneho HW,ale nenasel jsem to :-(
Bohuzel ted presne nevim,co je tam za zdroj-jestli neni pro GK slaby,zapomnel jsem se podivat.
Pokud neni sance na zprovozneni tohoto,muzete mi rict jakou levnou desku dokoupit,aby to jelo?
Re: Deska ECS K7S5A + ... nejde :-(
A verzi BIOSu má nejnovější?
tak u toho disku je dost velka sance, ze rozjet nepujde. IMHO tam ma 48bit radic, takze hw je to omezene na tu velikost, na kterou to detekuje - koupit k tomu PCI PATA radic.
Některé AGP ATI karty jsou nekompatibilní s některými AGP 4x mobo. Nevím, je-li ten problém způsobený boardem, nebo grafikou, ale je to vcelku jedno - pokud je to tenhle případ (obojí jinde šlape), tak to nevyřešíš.
Takze teoreticky by mohl novy Bios pomoci...teoreticky.
Vzhledem k tomu,ze chce nejake 19-20" LCD jeste objednavat,tak mu reknu,ze je potreba nova deska a ze s nim o tom nehodlam diskutovat :-D Predpokladam,ze s jeho kasickou plnou penez to nebude problem.
Navic nemam cas si tam s tim za tech par drobnych hrat,jak kdyby to bylo moje vlastni :-)
Sice je to trosku predcasne,ale na 99% to tak dopadne...doporucte mi tedy pliz nejakou bezproblemovou desku.Neni to OCguru :-P
Musi to zvladnout: ATI 9600XT AGP8x,Barču 250GB,SDRAM 133ky...zbyle komponenty snad uz problem delat nebudou.Akorat jeste ocheckuju zdroj,jestli to je aspon 250W,aby to utahl.
EDIT: Plati se to ze skolnich penez,takze je potreba doklad(faktura)..doted si objednaval na alfacomp.cz
Koukal jsem ale na alfacomp i na czechcomputer a desku se socketem A uz nemaji v nabidce :-(
Co s tim?
Na SDRAM tazko nieco s dokladom zozenies.
Asi to bude chtit DDR pameti - to se pak nejaka deska sezene - ale vyber bude znacne omezeny pro socket A. Tak jestli to nebude chtit rovnou i s procakem.
Muzu zkusit udelat jednu vec...napsat do alfacompu,jestli vezmou ramku zpet...s tim,ze by profa vzal vymenou novou desku s agp8,ramku ddr i procak...ovsem to bude trosku drazsi :-( No uvidime...
A navic to pak mozna bude chtit i ten zdroj :-)
Deska Asus s.754 K8N 1500Kc
Procak S2800+ 64bit 1300Kc
Ram DDR 512MB PC400 1500Kc
Zdroj 500
.........bude stastnej :-)
mne pride ako pekna blbost v dnesnej dobe kupovat novu 512MB SDram_ku, ked doska podporuje aj ddr.
No,druhou RAMku tam ma 333ku 256MB...proste to je zmixovane dohromady,takze tohle uz nevidim jako neco extra mimoradneho.
Citace:
Původně odeslal
Mikeee
No,druhou RAMku tam ma 333ku 256MB...proste to je zmixovane dohromady,takze tohle uz nevidim jako neco extra mimoradneho.
Sorry, asi ze sebe udělám pitomce, ale SDRAMky a DDRka jdou DOHROMADY na jedný desce současně? :eek:
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Sorry, asi ze sebe udělám pitomce, ale SDRAMky a DDRka jdou DOHROMADY na jedný desce současně? :eek:
Rozhodne to nejde na K7S5A.
Tak jsem to nemyslel...
On tam mel nejakych 256MB...a chtel 512MB...no a kazda je jina...
ECS K7S5A podporuje DDR 266 ...ta 256ka je ale 333.
512MB si objednal SDRAM.
Jen jsem chtel na prikladu ukazat,ze ten komp je spraskanej dohromady uplne ze vseho.
2Mikeee: Jo takhle, tak to pak jo :wink:
Citace:
Původně odeslal
Mikeee
Tak jsem to nemyslel...
On tam mel nejakych 256MB...a chtel 512MB...no a kazda je jina...
ECS K7S5A podporuje DDR 266 ...ta 256ka je ale 333.
512MB si objednal SDRAM.
Jen jsem chtel na prikladu ukazat,ze ten komp je spraskanej dohromady uplne ze vseho.
I ta DDR 333 by v te desce jela..... Měl jsem jí tam
To jo,ta RAMka tam jede...ale bylo by byvalo vhodne objednat stejny typ ramky(aby jely obe zaroven),jenze kdo tam mel cekat 333,kdyz se nekoukli... :-)
Kazdopadne se objedna cely zbytek novy a z toho zbytku se posklada nejaky dalsi paskvil :-)
Tak takhle by to asi melo vypadat:
Asus s.754 K8N
Sempron 2800+ 64bit
DDR 512MB PC400
R9600XT 256MB AGP8x
Seagate 250GB 7200.10 + Seagate 40GB
DVD NEC 4571
Fortron 350W
A chce k tomu doobjednat nejlepe nejaky 20" LCD(19" leda kdyby nebyly 20")
Cena 12-14k
www.vdimeta.cz (odsud se to musi objednat)
Nasel jsem tam treba:
Samsung 204B cena:12k
http://it.plneni.cz/zbozi/monitor-lc...spx?p=z:146968
Myslite,ze by mohl byt?Nebo tam vidite neco lepsiho?V LCD se nevyznam.
BTW:Rozliseni 1600*1200 ta grafika zvladne v poho,ze?Neni to na hry,ale na kancelarske prace...
Grafika to urcite zvladne, ale nebyla by lepsi neco s PCI-e - x1300 nebo tak neco - nevyslo by to levneji?
Jinak na co ma byt to LCD? jen na kancelarskou praci?
Grafika uz je koupena,takze uz je AGP zvoleno...
Kancelarska prace,internet...pochybuji,ze neco vic.
Tak co rikate na ten Samsung 204B? Nebo je tam neco zajimavejsiho za tech cca 12k ?
EDIT: Tak nakonec to bude spise HP LP2065 za necelych 14k.