WindowsXP Proff SP2 problem s vytizenim CPU
Mam problem s WinXP, nedavno jsem to reinstaloval, nahral vsechny ovladace - mam konfiguraci Core2 Duo, Ati X1600, 512 MB ram atd, proste docela slusny PC, ale mam problemy kdyz "chytnu" nejake okno a zacnu s nim posouvat, najednou vyskoci v procesech vytizeni CPU na 50% a zacne se vse skubat - jako kdyz nestiha grafika vykreslovat...., zkousel jsem nahrat jine nez originalni ovladace, ale to bohuzel nepomohlo, ted tam aktualne mam Omega drivers, ale problem stale trva, nevim cim to muze byt. Sad
Re: WindowsXP Proff SP2 problem s vytizenim CPU
hele pokus: tento počítač/pravá myš/vlastnosti/upřesnit/výkon nastavení/optimalizovat pro výkon, potom zkus znovu přetáhnout okno jestli je to zas to samý problém bude v ovladači bych tipnul..
Taky si zkontroluj, zda nemáš ve windows zapnuty "efekty" (ve vlastnostech zobrazení), ty žerou také dost výkonu.
Ono to může být docela dobře i těmi Omega ovladači. Kolegovi se stalo něco podobného, kdy se po čisté instalaci všechno spomalilo po spuštění jakékoliv 3D aplikace/hry. Zkus nahodit normální Catalisty.
Pokud nepomuzou predchozi rady ....
Stahni si a nainstaluj programek Security task manager. Program ti zanalyzuje bezici procesy a ty se muzes na zaklade odkazu na diskuze o konkretnim procesu rozhodnout, zda je/neni potrebny. Vetsinou takoveto pretizeni systemu zpusobuje nejaky bezici proces, ktery si sezere hodne casu CPU.
Koukni do správce úloh,zda něco neběží na pozadí.Mě se něco podobného stalo,za vše mohla služba spolsv a tiskárna na LPT.Musel jsem jí nastavit na ruční spuštění a zapínat,jen když jsem tisknul.Pak jsem časem koupil novou na USB a už je vše je OK
uz jsem asi na to prisel co to dela, dela to nejaky programek ACERu, co se nainstaluje sam od sebe pri instalaci WinXP, akorat nevim jak se ten programek jmenuje, ale ma funkci - kdyz zmacknu CAPS LOCK nebo VOLUME + -, tak mi to zobrazi co jsem udelal - viz. http://www.vwclubplzen.cz/program.JPG nevedel by nekdo ?
Citace:
Původně odeslal
Tomas.1
uz jsem asi na to prisel co to dela, dela to nejaky programek ACERu, co se nainstaluje sam od sebe pri instalaci WinXP, akorat nevim jak se ten programek jmenuje, ale ma funkci - kdyz zmacknu CAPS LOCK nebo VOLUME + -, tak mi to zobrazi co jsem udelal - viz.
http://www.vwclubplzen.cz/program.JPG nevedel by nekdo ?
Zapnuti Caps Lock ti signalizujou standarne Widle XP SP2, pokud ti neco na obrazovce ukazuje kdyz pridavas ci ubiras volume, mela by to bejt nejaka verze OSD softu, ktera muze diky pouziti api grafiky system zpomalit a pak to muze delat, to co popisujes.
Citace:
Původně odeslal
Tomas.1
uz jsem asi na to prisel co to dela, dela to nejaky programek ACERu, co se nainstaluje sam od sebe pri instalaci WinXP, akorat nevim jak se ten programek jmenuje, ale ma funkci - kdyz zmacknu CAPS LOCK nebo VOLUME + -, tak mi to zobrazi co jsem udelal - viz.
http://www.vwclubplzen.cz/program.JPG nevedel by nekdo ?
Mne to u ACERu dela program Launch Manager. Prestaly mi fungovat ta ctyri tlacitka a pri zmene hlasitosti apod. se nic neukazovalo na display.
Tak jsem LM reinstaloval s bootem a uz to maka bez problemu.