Co z nynejsi nabídky s754
Chci se zeptat pokud by jste meli ted koupit desku pro s754, je jich mali vyber socket uz konci ale mam na nem postavenou celou sestavu a chci koupit jen desku a zrejme x1900XT nebo x1950XTX. Uvazuji mezi znackami MSI K8N Neo3-F a ASUS K8N4-E-SE. Tyhle dve znacky mohu mit za nakupni cenu primo od vyrobcu. Co by jste volily vy. Diky za rady.
Re: Co z nynejsi nabídky s754
Citace:
Původně odeslal
pulec7
Chci se zeptat pokud by jste meli ted koupit desku pro s754, je jich mali vyber socket uz konci ale mam na nem postavenou celou sestavu a chci koupit jen desku a zrejme x1900XT nebo x1950XTX. Uvazuji mezi znackami MSI K8N Neo3-F a ASUS K8N4-E-SE. Tyhle dve znacky mohu mit za nakupni cenu primo od vyrobcu. Co by jste volily vy. Diky za rady.
Tohle patri spis do nakupni poradny ;)
Oki sry pokud to naky admin presunu budu rad :)
Obe desky jsou docela problemove :) Radeji ani jednu z techto.
No dobre, pro me je to nejschudnejsi reseni, tak mam snad jiny chipset nForce 6100 nebo co? Zkuste poradit, uz vazne uvazu o koupi jen cekam na vase vyjadreni co doporucite. Poto pujdu a koupim.
Potrebuju cokoli aby to melo PCIe a s754, chci si koupit x1900xt nebo x1950xtx.
Prosimte dej mi sem nazvy me alfacomp nak nemaka. Ja si to koupim u nas, delam ve firme co distribuje IT, alfacomp je nas fajn zakaznik nas :). Tak mi prosim napis vyrobce, chtel sem neco od DFI napriklad ale 754 uz je dost mrtvej.
presuvam do nakupnej poradne.
@ pulec7 :
no ja neviem chlape, ale v Tvojom pripade by som fakt kupoval aj CPU.
Ten Tvoj kusok ide pretocit dost biedne. s939 procak lahko prekupis v bazari, a dobru dosku pre s939 tiez nie je problem zohnat za cenu podobnu novej doske DFI nf4x s754.
Mas dvoje pamati, VGA budes kupovat tak ci tak...
Ak by si mal nejaky lepsi procak, tak by som sa necudoval, ze chces len MB.
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
@ pulec7 :
no ja neviem chlape, ale v Tvojom pripade by som fakt kupoval aj CPU.
Ten Tvoj kusok ide pretocit dost biedne. s939 procak lahko prekupis v bazari, a dobru dosku pre s939 tiez nie je problem zohnat za cenu podobnu novej doske DFI nf4x s754.
Mas dvoje pamati, VGA budes kupovat tak ci tak...
Ak by si mal nejaky lepsi procak, tak by som sa necudoval, ze chces len MB.
Jde pretocit biedne, protoze pulec, jak muzes videt v podpisu, ma desku bez AGP locku...takze ho myslim limituje deska.
Nevim, proc kupovat s939..musel by koupit jak desku, tak jeste cpu a narust vykonu nebude odpovidat vynalozenym financim a usili...
Citace:
Původně odeslal
Anduril
Jde pretocit biedne, protoze pulec, jak muzes videt v podpisu, ma desku bez AGP locku...takze ho myslim limituje deska.
Nevim, proc kupovat s939..musel by koupit jak desku, tak jeste cpu a narust vykonu nebude odpovidat vynalozenym financim a usili...
No len preto, ze seriozne venice 3000+/3200+ sa daju kupit pomerne lacno tu v bazari, jediny dovod, dosky buide na druhu stranu tak ci tak za +/- tu samu cenu.
Ak ma ten procak ambiciozny, co znamena ze mu to da tych 2,4Ghz tak samozrejme nech kludne z s754 zostane.
BTW:
Mne to na 2,4 Ghz napr. facha pri voltazi 1.525V v biose, ale uz potom musim o dost lepsie chladit. Ked je to zatazene uz sa nenudi ani zdroj.
Teraz skusam behat na 10*233 pri Voltazi (Default-0.05).
Mam to super tiche, vykonovy rozdiel minimalny a som rad, ked to mam fakt tiche.
Videl som aj kusky, ktore isli aj na 2.6Ghz, no aj take co si po biede 2.25 toz preto mozno radsej s939 vyrobeny 90 nm technologiou.
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
Videl som aj kusky, ktore isli aj na 2.6Ghz, no aj take co si po biede 2.25 toz preto mozno radsej s939 vyrobeny 90 nm technologiou.
Novejsi Atlhony64 pro Socket 754 jsou prece taky s Jadrem Venice vyrobene 90nm technologii :) takze jdou pretocit taky hezky. Ted zalezi, jestli ma pulec7 stary 130nm, nebo novy 90nm. V pripade stareho jadra bych uvazoval spis o s939 s novym CPU.
Citace:
Původně odeslal
-FRZ-
Novejsi Atlhony64 pro Socket 754 jsou prece taky s Jadrem Venice vyrobene 90nm technologii :) takze jdou pretocit taky hezky. Ted zalezi, jestli ma pulec7 stary 130nm, nebo novy 90nm. V pripade stareho jadra bych uvazoval spis o s939 s novym CPU.
Ano, viem ze su, ale to podla mna fakt nie je jeho pripad.
Navyse tu predtym padla zienka a o nevhodnej doske na taktovanie, no kladiem si otazku, preco do toho CPU seka 1.65V ??
Ak by to bol 90 nm tak Boh s nim :-)
Proste bez debat ak tento jeho CPU nie je OC friendly, tak nema vyznam kvoli nemu kupovat novu/inu s754 dosku.
Tym padom pripada do uvahy s939.
Nieco doplati, dostane nejaky vykon navrch, navyse ak kupi dobru dosku, tak nebude potom mozno na skodu tam seknut X2...tot vsio ohladom mojho pohladu na vec.