Zajímalo by mě to, protože když jsem naposled měnil pastu na grafice tak jsem i nožičky u pamětí nedopatřením máznul touhle stříbrnou pastou a teď se bojím, abych jí neodpálil :( Čím to když tak jde nejlíp dolů???
Printable View
Zajímalo by mě to, protože když jsem naposled měnil pastu na grafice tak jsem i nožičky u pamětí nedopatřením máznul touhle stříbrnou pastou a teď se bojím, abych jí neodpálil :( Čím to když tak jde nejlíp dolů???
Pasty na bázi stříbra by vodivé být neměly. To "stříbro" v těch pastách by snad měly být oxidy stříbra. Ale jistě to nevím ! Ale když občas vidím opatlané procesory, kde je pasta napatlaná i přes rezistory na podložce procesoru, tak asi vodivá nebude. Z CPU jsem to bez problému omyl čistým benzínem. Jak by to dopadlo na grafické kartě, nevím. Lihem to nešlo.
Vodive by byt nemali, ale inak byvaju...
Odpor je tam ale taky velky, ze nemusis mat strach, ze by si nieco skratoval, bo tam ziadny prud nepretecie :)
(ale riskovat netreba, vsak ? ;D)
Nemej strach, vodive by byt nemely.
jj je to OK videl jsem CPU, kterej byl v paste uplne celej - nelze posat, jak jsem se u toho nasmal :-D kdyz to ten clovek prines. Ze mu negdo rek, ze se to pak lip chladi. Ale CPU byl vpohode - akorat to cisteni - fuj, byl jsem celej upatlanej od pasty.
Jinak cistil jsem to skrabkou 8-) a pak bezinem abylo to OK.
Toho striebra je tam len 1 alebo 2 percenta - a odpor pasty je taky velky ze je v podstate nevodiva
Vodive by byt nemely ale nektere jsou Artic Silver neni ale ta od Titanu je a to dost kamos s ni (nevi jak) zaspinil procak (Celeron 500MHz) a ten mu pak nesel jelikoz byl zkratovany ale mel stesti jelikoz po odstraneni pasty zase fungoval.
Vodive nejsou, alespon vetsina a kdyz tak si to promer multimetrem :o)
Ja taky nerikam ze jsou vodivy vsechny, ale pouze to ze mam zkusenost s tou od titanu. Sam jsem mel AS a ten nebyl a jiny jsem nezkousel takze verim ze nejsou.
Taky jsem zapatlal nožičky u pamětí na grafárně a právě tou titanovskou pastou. Grafika jela a jede dál v pohodě.
Stejne jako Laďan sem taky zasral nozky pameti u grafiky pastou od titanu a jede to ... i kdyz nejdrif sem byl z toho taky nerfozni a zjistofal jak to je ci neni s jeji vodivosti ... vodiva by byt nemala ... tvrdi to vyrobce, tvrdi to merak a zatim neprotestuje ani karta ;D