P5B deluxe -problemy se zvukem?
Chci si koupit tuhle desku ale casto sem se docetl ze ma spatnou zvukovku , vzhledem k tomu ze budu kupovat Genius SW-HF 5.1 5000 zajimalo by me jak moc je to spatny - jestli mam rovnou nasetrit o 1500 vic na audigy4 nebo to neni tak hrozny resp jde to napravit (drivery apod)
diky vsem
Re: P5B deluxe -problemy se zvukem?
nerikejte ze nikdo tuhle desku nema?
Ja bych rekl, ze to bude integrovana zvukovka jako kazda jina integrovana....tzn. nejaka neintegrovana bude vetsinou lepsi.
Hrat ti to bude...jestli ocekavas i neco vice, jako je treba podpora EAX HD, moznost detailnejsiho nastaveni zvuku (eq, ozveny atd), pak si kup Audigy.
Citace:
Původně odeslal
Anduril
Ja bych rekl, ze to bude integrovana zvukovka jako kazda jina integrovana....tzn. nejaka neintegrovana bude vetsinou lepsi.
Hrat ti to bude...jestli ocekavas i neco vice, jako je treba podpora EAX HD, moznost detailnejsiho nastaveni zvuku (eq, ozveny atd), pak si kup Audigy.
No integrovana mi staci - proto bych se neptal ale ve forech si par lidi stezovalo ze ten zvuk je nejakej spatnej a sumi vic i nez se na integrovanou slusi -proto bych rad slysel konkretne lidi co tuhle fosnu maj - pripadne jak se jim to podarilo vyresit.
tak uz ji mam - a zadny problemy nejsou / nesumi hraje pekne. ;)
koukam,ze mas nice overclock,jestli se chces dostat jeste vejs,doiporucuju vypnout sracky,jako jmicron a integr.zvuk,cpu throttling a podobne...
hkr, Poofy,
na kolko sa vam na tychto frekv. hreje CPU a s akymi chladicmi?
hkr,
ked vypnes throttling a takto to taktnes - nehrozi, ze v poriadnej zatazi (napr. prevod videa) ten CPU odpalis?
Pri akej teplote defaultne throttluje E6300?
Citace:
Původně odeslal
Tykoxo
hkr, Poofy,
na kolko sa vam na tychto frekv. hreje CPU a s akymi chladicmi?
hkr,
ked vypnes throttling a takto to taktnes - nehrozi, ze v poriadnej zatazi (napr. prevod videa) ten CPU odpalis?
Pri akej teplote defaultne throttluje E6300?
viz podpis mam AC Freezer 7 pro ... s defaultni zvejkackou co tam byla to bylo:
idle 45C
hry 50-55C
orthos 60C
...ted jsem pro zlepseni maznul stribrnou pastou od Arcticu a teploty mam o 5C horsi (asi spatne maznute ;) ) ...ale uz to neresim
nechapu co myslis throttlovanim.. CPU jede stale na 3.3Ghz stale ma stejne napeti 1.4V ... tim ze ho zatizis si akorat veme vic proudu ale neodpali se ...akorat vic topi
a jak jsem psal zpocatku o zvukove karte... tak postrehy za tu dobu...:
zvukovka je tu vyslovene spatna - soft a drivery od analog devices naprosto katastrofalni. Ackoliv mam 5.1 repraky tak vystup ze zvukovky pouzivam 2.0 protoze snad po kazdem vypnuti pocitace zvukovka odmita pustit jakykoliv zvuk do center/subwoofer nekdy i do rear L/R ...takze kdyz cas od casu pustim 5.1 zvuk tak nasranej x krat poustim pruvodce nastave a nastaveni primo ve windows nez to zacne fungovat..
co se tyce zvuku pokud dam vystup/wave nad 60% tak u hudby s pestrym spektrem (hodne basu stredu vysek najednou) z vystupu leze spis chrchot nez zvuk takze jen zesiluju rep. soustavou... bohuzel zatim nemam prachy na X-fi, protoze tahle zvukarna je i na integrovanou desna...
edit: a reklamovat kvuli tomu desku se mi nechce a ani by to asi nevzali
Poofy,
Intel pouziva throttling (spomalovalovanie CPU, resp. vkladanie "duty cycles" (neviem presne)) ak sa prekroci nejaka nastavena hranicna teplota. Je to na ochranu CPU proti prehriatiu, resp. odpaleniu.
Citace:
Původně odeslal
Tykoxo
Poofy,
Intel pouziva throttling (spomalovalovanie CPU, resp. vkladanie "duty cycles" (neviem presne)) ak sa prekroci nejaka nastavena hranicna teplota. Je to na ochranu CPU proti prehriatiu, resp. odpaleniu.
Jo tohle ... no tak to bude urcite vic nez na 65C kam se maximalne dostanu ... kolik presne nevim
edit: a s odpalenim bych si hlavu nelamal... pri nejhorsim mit nejakou shut down teplotu nastavenou v biosu
Citace:
Původně odeslal Poofy
co se tyce zvuku pokud dam vystup/wave nad 60% tak u hudby s pestrym spektrem (hodne basu stredu vysek najednou) z vystupu leze spis chrchot nez zvuk takze jen zesiluju rep. soustavou...
U mě je to nad 70%. Taky slyším na pozadí točení mechanik.
btw: Máš připojený frontpanel? Pak to ještě horší
Citace:
Původně odeslal Poofy
Nedělej to, prodavajíci nemá povinost ti dát nový kus a může se klidně stát, že dostaneš použitou a opravovanou.
Citace:
Původně odeslal
Poofy
a jak jsem psal zpocatku o zvukove karte... tak postrehy za tu dobu...:
zvukovka je tu vyslovene spatna - soft a drivery od analog devices naprosto katastrofalni. Ackoliv mam 5.1 repraky tak vystup ze zvukovky pouzivam 2.0 protoze snad po kazdem vypnuti pocitace zvukovka odmita pustit jakykoliv zvuk do center/subwoofer nekdy i do rear L/R ...takze kdyz cas od casu pustim 5.1 zvuk tak nasranej x krat poustim pruvodce nastave a nastaveni primo ve windows nez to zacne fungovat..
co se tyce zvuku pokud dam vystup/wave nad 60% tak u hudby s pestrym spektrem (hodne basu stredu vysek najednou) z vystupu leze spis chrchot nez zvuk takze jen zesiluju rep. soustavou... bohuzel zatim nemam prachy na X-fi, protoze tahle zvukarna je i na integrovanou desna...
Jsme na tom s tím zvukem úplně stejně, ale jedu ted většinou přes sluchátka, takže to neřeším, ale je to děs běs.
no tak reseni je asi nepoustet 5.1 zvuk a zesilovat subwooferem a casem nasetrit na lepsi zvukovku protoze jak vidim neni to problem jen meho kusu... nj ale je to asi jedina vada na krase P5B dlx