Re: Mobil & debil: Episoda 1
Citace:
Původně odeslal
HonzaRez
Čau lidi, pro mě zásadní otázka: lze dnes sehnat mobil bez jakýchkoliv kchůůl pí--ovin, který prostě jenom jenom telefonuje a smskuje? Můj starý chudák mi naprosto vyhovuje, bohužel jeho výdrž už není jako zamlada, takže asi budu nucen sestoupit z oblačných výšin do bahna průměrnosti...
Požadavek: dlouhá výdrž (pohotovost 10-14dní) s normálním vybavením bez fíčurek pro frikulíny...
Poradí někdo?
Díky.
Honza
Chmm, tak tohle by mě taky docela zajímalo. Pokud bych se mohl připojit, tak moje požadavky - telefonování, SMS, slušná konstrukce (nechci nějaký posr... véčko!), solidní výdrž baterie (jsem skromnější a pět dní postačí) a to nejdůležitější - rozumný DIÁŘ, což je v podstatě jediné, čím mi už bohužel silně nevyhovuje moje stará dobrá kamarádka Nokia 3310. Nepotřebuju Javu, nepotřebuju "rádobyPC" klávesnici, foťák, funkce 85. generace ani podobný peechoviny. Prostě jen volat, SMSkovat a mít možnost si do mobilu zapsat dostatečný počet úkolů s dostatečnými podrobnostmi...
Poradíte?
Co sa tyka vydrze tak mam perfektne skusenosti s Motorola SLVR L7, teraz ju ma otec, vydrzala mi v pohotovostnom+nake tie SMS zhruba 16 dni !!!(Prve nabijanie som nerobil tak ako mi radil predajca) ale inak ma malu pamet (max 5MB) a dost ficuriniek navyse.
BTW ma solidnu kontrukciu(tusim pokovene plasty) a je dost pevna.
Chmm, to vypadá velice slušně! Předpokládám, že paměťová karta se případně dá dát třeba 128MB (když už bych šel do mobilu tohohle typu, rád bych ho zkombinoval s MP3 playerem, abych nemusel vláčet neustále obojí)?
EDIT: Ještě jsem se zapomněl zeptat - jak je na tom s tím Diářem/Kalendářem? To je pro mě docela priorita?
podivej se na BenqSiemens S68, mam ho asi 4 mesice a jsem s nim spokojenej.
Je lehkej, docela tenkej, predek z hliniku, nema fotak, mp3, naopak ma solidni displej s dobrym kontrastem, kalendar ala siemensy S65, BT, Javu, hlasitej odposlech
2David : mp3 player u motorol se imho neda shodit na pozadi jako u eriku ... ja sem si na player v telefonu (K750i) fakt zvyknul ale todle by byla asi dost velka prekazka ... takze pokud neco s mp3 tak asi jedine SE a zrejme i Nokie ale s nima nemam zkusenost
Citace:
Původně odeslal
Sadam.
podivej se na BenqSiemens S65, mam ho asi 4 mesice a jsem s nim spokojenej.
Je lehkej, docela tenkej, predek z hliniku, nema fotak, mp3, naopak ma solidni displej s dobrym kontrastem, kalendar ala siemensy S65, BT, Javu, hlasitej odposlech
Nepletes se tak trochu ??? , ja mam taky Simense S65 a ten muj nastopro fotak ma :)
Citace:
Původně odeslal
Pitrs82
Nepletes se tak trochu ??? , ja mam taky Simense S65 a ten muj nastopro fotak ma :)
omlouvam se, ten BenQ Siemens je S68 :)
tu je obrazek, aby bylo jasno
Citace:
Původně odeslal
HonzaRez
Můj starý chudák mi naprosto vyhovuje, bohužel jeho výdrž už není jako zamlada, takže asi budu nucen sestoupit z oblačných výšin do bahna průměrnosti...
Honza
A proč si teda nekoupíš novou baterku? :)
Jinak dneska 10 a více dní je imo celkem nemožné, pokud ten telefon denně používáš.
Citace:
Původně odeslal
basik
2David : mp3 player u motorol se imho neda shodit na pozadi jako u eriku ... ja sem si na player v telefonu (K750i) fakt zvyknul ale todle by byla asi dost velka prekazka ... takze pokud neco s mp3 tak asi jedine SE a zrejme i Nokie ale s nima nemam zkusenost
Počkej, to jako myslíš tak, že v době, kdy telefon využívám jako MP3 přehrávač, tak nepřijímá hovory/SMS? Tak debilní telefon by si snad ani netroufli prodávat, ne? :roll:
No na Tvoje pozadavky bych asi doporucil Nokii 6310(i). Je to opravdu vyborny telefon (jak designove,tak i "celkem" vybavou),ale hlavni je ta vydrz. Driv jsem ho mel a pokud jsem s nim docela dost casto neco delal,tak jsem ho nabijel vzdycky jednou za tyden.Nekolikrat po sobe se mi povedlo ho nabijet kazdou nedeli vecer. Jinak pokud s nim budes volat opravdu extremne casto (viz. muj znamej),tak i ten budes muset nabijet tak jednou za den,mozna za dva dny.
Jinak ale proste skvely phone ;)
vytazek z recenze L7 na mobilmanii ... Z funkcí pro zábavu nejvíc zaujme přehrávač MP3, který je také javový. Z tohoto důvodu není možné soubory MP3 přehrávat na pozadí. Můžete je ale třídit podle alb a interpretů nebo vytvářet vlastní playlisty. Reprodukce z hlasitého reproduktoru je poměrně kvalitní. Bohužel Motorola k telefonu nedodala sluchátka, takže jejich kvalitu jsem nemohl vyzkoušet. Javovou aplikaci je možné minimalizovat, nicméně přehrávání hudby se v tom případě přeruší. ... takze kdyz budes chtit napsat sms tak si zrejme ty mp3 budes muset odpustit ... samozrejme hovory a sms to prijima ale jinak toho s telefonem fakt asi moc delat nemuzes kdyz jede ten prehravac pokud to chapu spravne
+ neco z fora o motorolach ... tohle je z uzivatelsky recenze na V360 kera ma ten prehravac tipuju podobnej
Java MP3 přehrávač
Poslední a pravděpodobně asi nejpoužívanější aplikací pro všechny je přehrávač MP3. Nabízí základní funkce pro přehrávání a je podobný tomu přehrávači, který byl použit u modelu Motorola E398. V aplikaci si lze tvořit playlisty, třídit si skladby do alb, nebo podle žánrů, atd. Tento Javový přehrávač nelze použít tehdy, pokud chcete mít hudbu puštěnou na pozadí a s mobilem zároveň normálně pracovat. Pokud si v tomto přehrávači pustíte písničky a zavřete telefon, nic se nestane, přehrávání probíhá i tehdy, pokud je telefon v zavřeném stavu. Toto platí vždy.
Hudba na pozadí – kompletní návod
Pokud chcete dosáhnout toho, že vám hraje hudba na pozadí a vy si mezitím napíšete např., SMSku, musíte použít vestavěný přehrávač zvuků, který se sice ovládá těžkopádněji, ale stačí. A jak vytvořit playlist pro přehrávání hudby na pozadí?
1) Přes menu se dostaneme do položky Multimédia, kde vybereme položku Zvuky.
2) Stiskneme tlačítko pro vstup do menu.
3) Vybereme položku Nové.
4) Vybereme seznam stop.
5) U položky Jméno si povinně vymyslíme název playlistu a pak vybereme položku Audio soubory.
6) Nyní se vám objeví kompletní seznam zvuků a písniček, které máte v telefonu a na paměťové kartě. Pomocí prostředního potvrzovacího tlačítka vyberete soubory, které chcete do playlistu zařadit. Po výběru zvolíme volbu „Hotovo“. Dáme opět volbu „Hotovo“.
7) Nyní by se měl objevit kompletní seznam zvuků v telefonu, ale zcela nahoře by se měl objevit námi vytvořený playlist.
8) Vybereme „Přehrát“. Měla by začít hrát hudba.
9) Stiskneme tlačítko pro vstup do menu, zároveň by měla dočasně přestat hrát hudba.
10) Vybereme položku nastavení zvuku.
11) Nastavíme si volby „Automatické opakování“ a „Náhodný výběr“ podle momentálního rozpoložení a závěrem dáme tlačítko „Zpět“.
12) Opět by mělo začít přehrávání písniček. Vybereme položku „Skrýt“.
13) Hotovo. Nyní můžete s telefonem pracovat téměř jak chcete a hudba se mezitím přehrává na pozadí.
Práce s telefonem během přehrávání písniček je o něco pomalejší, ale zdá se, že jsou reakce telefonu rychlejší, než tomu bývalo u modelu Motorola E398, o kterém jsme také psali. Během přehrávání písniček nedoporučujeme přejít do režimu focení, nebo natáčení videí, tehdy dojde k ukončení přehrávání písniček na pozadí. Pravděpodobně je to tím, že tyto funkce jsou tak náročné na telefon, že u toho už zároveň nedokáže přehrávat hudbu, což se zdá být lehce pochopitelné. Ideální datový tok písniček by se měl pohybovat do 128kbps, avšak běžně postačí datový tok 64kbps.
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Chmm, to vypadá velice slušně! Předpokládám, že paměťová karta se případně dá dát třeba 128MB (když už bych šel do mobilu tohohle typu, rád bych ho zkombinoval s MP3 playerem, abych nemusel vláčet neustále obojí)?
EDIT: Ještě jsem se zapomněl zeptat - jak je na tom s tím Diářem/Kalendářem? To je pro mě docela priorita?
neni otazka na pametovou kartu v protikladu proti tvemu prispevku cislo 2 ? MP3 jsi od toho nevyzadoval ;)
ad mobily...pokud clovek chce vydrzovy mobil, musi najit takovy...co ma minimalni spotrebu grafickeho displeje. To zere :roll:
a co Philips telefony ? Vsude kde je o nich zminka, tak chvali jejich 14 denni vydrz...
Citace:
Původně odeslal
basik
...
[OT]
Asi to bude mirny offtopic, ale rad bych zde poskytnul sve zkusenosti s MP3 prehravacem u Motoroly E398, kterou uz chvili vlastnim. Mobil nabizi 2 mozne prehravace hudby - Javovy a potom ten klasicky.
Ten Javovy prehravac se opravdu neda minimalizovat tak, aby mobil i nadale prehraval hudbu - je to vcelku logicke, vlastne "sestrelujete" celou aplikaci. Prehravac vypada hezky, ale dost mi na nem vadi jeho doba spousteni a nejake ty pridavne ficurinky (vizualizace, atp) jsou mi k nicemu, kdyz mam mobil v kapse a jen posloucham.
Naproti tomu klasicky MP3 prehravac, ktery je v mobilu taktez se spousti razantne rychleji, da se skryt tak, aby se s mobilem dalo i "normalne" pracovat (uz tak pomalejsi mobil se stava slimakem), jen holt neni tak oku libivy.
Prijimani hovoru / SMS behem poslechu (alespon s tim jednoduchym prehravacem) je naprosto bezproblemove. Prehravac se sam zastavi a vy si tak muzete vyridit, co potrebujete.
Predpokladam ze u SLVR to bude vicemene podobne, nebot vetsina Motorol z posledni doby (pokud odhlednu od MPx a podobnych) pouziva v urcitych rysech temer indeckou kostru firmware.
[/OT]
Me osobne vydrzi vyse zminovana E398 cca 3-4 dny podle toho, co s ni delam. Diar tu jakysi je, umoznuje prepinat mezi rozpisem celeho mesice / tydne, udalost dokaze dle nastaveni pripomenout a pripadne ji pripominat opakovane at uz vibraci, tonem nebo jen vystrahou na displeji. Jen s temi podrobnostmi k ukolu to moc slavne neni :)
Kazdopadne bych E398 doporucil spise jako MP3 prehravac nez organizator tveho casu :)
Citace:
Původně odeslal
Airwolf
neni otazka na pametovou kartu v protikladu proti tvemu prispevku cislo 2 ? MP3 jsi od toho nevyzadoval ;)
ad mobily...pokud clovek chce vydrzovy mobil, musi najit takovy...co ma minimalni spotrebu grafickeho displeje. To zere :roll:
Ne, není to protiklad. Netrvám nutně na ceně do 1500 a pokud se dá za přijatelnou cenu sehnat mobil, který zajistí, že si nebudu muset tahat s sebou krom mobilu ještě MP3 přehrávač, vyšší investici se nebráním. Jen říkám, že kdyby byl adekvátní požadavkům vyhovující mobil bez toho, tak ho klidně vezmu...
Pokud se nemýlím, tak do všech motorol od E368 na této "platformě" (čili ař třeba Razr V3i a dál) jdou naistalovat poměrně legálně iTunes (je tam i jakási slabá podpora od Motoroly) ... což je přehrávač MP3, kterej řeší snad všechny neduhy těch dvou původních.
Více viz na fóru Mobilmanie ... stačí v sekci Motorola hledat "iTunes".
No ak ma ta Motorola L7 rovnaku klavesnicu ako L6, tak neodporucam. Chvilu som s tym nieco skusal robit, ale nedalo sa to pouzivat.
2Rainbow : A mohl bys být konkrétnější? Chápu to tak, že pro člověka, co píše hodně SMS (tj. já) je ten mobil nepoužitelný? Jinak cestou od přítelkyně jsem L7ku zkoumal za výlohou nějakého mobilkšeftu a je pravda, že je to ten typ klávesnice, co zrovna nemusím (tlačítka neoddělená a plochá, v jedné rovině) :-(
Pisalo sa na tom maximalne debilno (aspon mne) - nevedel som, co vlastne stlacam (mam dost velke prsty). Mohol som ho mat zadarmo, ale nechal som si radsej stary mobil.
No, tak já nějak extrémně medvědí tlapy nemám, na chlapa spíš menší ruce, ale je fakt, že tyhle "slepený klávesnice" moc nevyhledávám. Jinak dík moc, žes téma kláves nakousl, málem bych na to zapomněl :oops:
Asi bude nejlepší se podívat po okolí, jestli někdo podobnou "Motorku" nemá a zkusit si to live... I když to bude asi trochu matoucí, zkusit to na jedné, dvou SMS, protože na každý odlišný telefon si člověk musí zvyknout... Každopádně dík za inspiraci k dalšímu kriteriu výběru! :wink:
koukam ze autor tematu jeste ani neodpovedel ale presto napisu - pridavam se k tomu jak tu uz nekdo psal. nej telefon na volani sms a vydrz byla Nokie 6310i - 2 tydny pouzivani nebyl problem.
Ja som pouzival L7micku dost dlho a tie tlacitka, tak na ne som si zvykol...
Ma pekny display, slusne rozlisenie ale zamrzi rozlis. fotaku.. :(
Inak vazne pekny telefon, spusta funkcii, tenucka a pritom pevna.
BTW sluchatka sa daju dokupit, stoja okolo 300-500KC
ale neviem aka bude cena, tipujem tak 3000KC ?
Na focení ten telefon nechci, takže rozlišení foťáku by nevadilo. Jinak předpokládám, že sluchátka nebudou nějaký standardní, s jackem 3.5 nebo 2.5, ale "motorolácký", že?
Jinak v bazaru se zárukou 12 měsíců a ve velmi zánovním stavu stojí opravdu "trojku"... BTW karty jsou do toho jaký? SDčka? Na mobilmanii v recenzi je jen "paměťová karta: ano" :-)