-
Odchádza harddisk?
Parkrat sa mi stalo, ze mi Win vytuhli, nedalo sa robit nic, len tvrdy reset, co je vsak este horsie - nepomohol ani ten - bootovanie zostalo visiet na P.O.S.T., resp. sa neukazal ani post, len cierna obrazovka - nic. Nepomohlo ani dva-tri krat restartovat tlacitkom. Nakoniec sa to chytilo, ked som PC vypol a po case zapol. (Raz som dotlacal vsetky konektory na vsetkom moznom, potom sa to chytilo, ale spravilo to zas). Podozrievam elektroniku sys HDD - disk nevydava zvuky ako pri bootovani, len cca dva krat tukne. Este mozno v lepsom pripade SATA kabel (konektor?). Mohol by to byt sata radic? Pomohlo by prehodit kabel do inej sata pozicie na MB? Robi to len sporadicky, bude dost tazke to vysledovat. Nestretli ste sa s niecim takym?
HDD je 80GB Seagate Baracuda 7200.7 SATA NCQ 80817
MB je Culver City D925XECV2.
BIOS a win drivery mam z Februara 06, novsie som nenansiel.
-
Re: Odchádza harddisk?
Ked to nic nerobi, tak to nevyzera na problem s diskom.
-
Rainbow,
tak teda radic? Ak to napichnem na iny konektor, asi neporiesim nic? Bude to vobec potom bootovat?
-
Teraz si uvedomujem, ze som asi vedla s tym radicom, ked pises, ze HDD to asi nebude (teda pravdepodobne ani radic). Ale co to moze byt? Mam sa pustit do testovania ramiek? Moze to byt aj GK?
-
no disk to urcite nebude kdyz pises zhe si to resetoval a tma, to by to spis tuhlo v POSTu a nebo by se misto Seagate Barracuda napsala naka blbost a ruzny klikyhaky misto nazvu toho disku. Grafika by to klidne bejt mohla pokud tam nejde obraz ale i tak to muze bejt RAMka, zdroj a v neposledni rade deska. CPU bych vynechal a podezrival ho az na poslednim miste ;)
-
Ale ak by to bola napr. grafika, sposobila by to, ze nebude system bootovat - hdd bude "stat"? Nevypadalo by to skor tak, ze boot prebehne, len na obrazovke nebude nic vidiet? Lebo ako pisem, niekedy to zastane na prvej obrazovke (P.O.S.T) a vsetko je zobrazene dobre, len sa to dalej nehne.
-
Este mi poradte prosim nejaky dobry testovaci soft na ramky (sorry za offtopic, uz koncim). Gold memory sa este vyvija? Ktory je este pouzitelny? Vdaka.
BTW. mohol by Goldmemory (napr.) bootovat aj napr. z USB kluca, alebo len z Floppy? Mam nejaku sahnutu disketovku a novu sa mi uz nechce kupovat!?
MOBO podporuje USB boot.
-
Uz sem videl zhe se comp zastavoval v POSTu pred bootovanim OS.. Ta grafika mela upadlou nejakou soucastku takze mozny to je ;).
Pokud jde o test pameti tak zkus treba MEMTEST86+, GoldMemory nevim jestli se jeste vyviji ale nabootovat pude treba i z CD ale musis ho udelat bootovaci. Stejne tak i USB flashku
-
Vdaka rombo, skusim vybrat aj tu gk, ci na nieco pridem, aj tak sa mi zda , ze v poslednej dobe akosi viac hreje, aj ked to asi nebude spolu suvisiet.
-
Viděl bych to možná na špatně nastavenej BIOS(časování paměti,přetaktování...)Hoď si disk do jiného PC a hned budeš vidět,jestli jede nebo ne.Na tyhle případy mám doma přídavný PCI řadič(cca 500KČ).Když mám podezření na disk nebo na onboard řadič,tak ho připojím k tomu PCI řadiči a hned můžu vyloučit či potvrdit jeho závadu.
-
KERBEROS,
ono to ale spravi len sem - tam, zatial som nepozoroval, ze by to robilo napr. pri nejakej specifickej cinnosti. Asi budem musiet pockat, kym to nezacne robit castejsie.
Ten PCI radic mas na SATA disky? Ja mam este dva IDE tiez zapojene na PCI karte. Zial, ten co podozrievam - systemovy je SATA.