TV tuner a záznam z archívou CZTV
Ahojte, nemal som možnosť nahrať do PC ešte niečo, pretože nemám kartu. Mal by som otázku na niekoho kto bude ochotný odpovedať. Chcel by som nejakú schopnú TV kartu, s ktorou by som vedel dobre zaznamenať TV vysielanie (počítač mám procesro AMD 64 3500, grafika NVIDIA GE FORCE LE 256MB). Okrem toho by som chcel nahrať do PC staré relácie, ktoré sú síce v archíve na nete CZTV, ale tie sa dajú prehrať len cez internet bez možnosti uloženia na disk. Mne nejde tak o kvalitu, ale skôr len o samotný záznam, pretože z PC by sa dal lepšie prehrať.
Re: TV tuner a záznam z archívou CZTV
Citace:
Původně odeslal
robertkr
Ahojte, nemal som možnosť nahrať do PC ešte niečo, pretože nemám kartu. Mal by som otázku na niekoho kto bude ochotný odpovedať. Chcel by som nejakú schopnú TV kartu, s ktorou by som vedel dobre zaznamenať TV vysielanie (počítač mám procesro AMD 64 3500, grafika NVIDIA GE FORCE LE 256MB). Okrem toho by som chcel nahrať do PC staré relácie, ktoré sú síce v archíve na nete CZTV, ale tie sa dajú prehrať len cez internet bez možnosti uloženia na disk. Mne nejde tak o kvalitu, ale skôr len o samotný záznam, pretože z PC by sa dal lepšie prehrať.
V dnesni dobe se vyplati nejakej DVB-T tuner pripadne hybrid (analog + DVBT)), taky zalezi jestli v tvem okoli je signal DVB-T, coz by prave resil hybridni tuner, zatim bys ho provozoval v analogu a az bude signal, tak v DVB-T. Jinak zaznam vysilani z digitalu se porizuje v MPEG2, takze pohoda, z analogu jsou softwary (napr. flyTV + patricne kodeky), kde si muzes ze zaznamu z tv udelat v podstate libovolnej format. (samozrejme nejlepsi cesta je ukladat nekomprimovane a pak treba pres noc nechat zaznam prekodovat do nejakeho kompresniho formatu (zaznam v nekomprimovanem plnem PALu je taky hodne moc gigabajtu treba na hodinu zaznamu). Nebo se da podle rychlosti PC zaznamenavat a ukladat primo do nejakeho kompresniho formatu, nicmene kvalita komprese v realnym case je pak podstatne horsi, nedaj se pouzit vicenasobne pruchody, nektere filtry atd. Pripadne existujou i analogove tunery s hardwarovymi dekodery, nicmene jejich ceny jsou o cca. 50% vyssi, nez bez dekoderu.
Nahravat primo z archivu samozrejme jde, existuje na to spousta software, ktery jsou schopny stahnout video formaty chranenejch videi a nasledne je ulozit do bezne prehravatelne formy. (dokonce existujou i pluginy primo treba do Firefoxu - jak fungujou nevim, nezkousel jsem).
Ohledne znacky - je na osobnim zvazeni, nicmene obecne v pomeru vykon/cena jsou dobry Avery, Pinacle, pokud bys chtel nejaky opravdu luxusni kousky tak treba Terratech ci Airstar, Hauppauge atd. (vyssi cena, ale kvalitni soucastky a zpracovani)
Nahravat primo z archivu samozrejme jde, existuje na to spousta software, ktery jsou schopny stahnout video formaty chranenejch videi a nasledne je ulozit do bezne prehravatelne formy.
Mohol by si mi poradiť, kde najdem software ???
Citace:
Původně odeslal
robertkr
Nahravat primo z archivu samozrejme jde, existuje na to spousta software, ktery jsou schopny stahnout video formaty chranenejch videi a nasledne je ulozit do bezne prehravatelne formy.
Mohol by si mi poradiť, kde najdem software ???
Pokud pouzivas mozillu firefox tak vyzkousej tenhle plugin
https://addons.mozilla.org/firefox/2390/
Pokud ne, tak dej vyhledavat tady na foru nejaky thready o videodownloaderech, je jich tu urcite dost, pak si stahnes prislusny programek a ty fungujou tak, ze ti z odkazu stahnou to urcity video do nejakyho bezne prehravatelnyho formatu a s tim failem si pak muzes udelat co chces.
Tak ďakujem,
stiahol som si Cam Studio, ale tento program zaznamenáva obrazovku, potom som si stiahol program Net transport a do neho som vložil streamovu adresu (otvoril som on line vysielanie, našiel samotné video - reláciu a pravým kliknutím na myši sa otvorila záložka, na ktorej som vyhľadal streamovú adresu) a už to ide.
Do prčic, dnes to nefunguje, po zadaní adresy začne sťahovaž iný program z toho dňa.
Už ma ..., ponmôžte niekto, chcem stiahnúť tento súbor z www.ceskatelevize.cz on line vysielanie počasí (napríklad) cez net transporter
http://ct1streaming.visual.cz/new/asx/Pocasi250906.asx
ale začne mi vždy sťahovať tento súbor
mms://stream3.visual.cz/ct/Udalosti250906.rm.wmv
Vie niekto čím to je ? (Okrem toho, že som totálny amatér)
Ďakujem !!!
u ct bude ten problem, ze to nemaji po jednotlivych souborech, ale kliknuti na odkaz poradu presune prehravani na urcity cas...
u ct bude ten problem, ze to nemaji po jednotlivych souborech, ale kliknuti na odkaz poradu presune prehravani na urcity cas...
Ďakijem,
máš pravdu !!!