Mám monitor Belinea 15" a při rozlišení 1024*768 má 60Hz a bolí mě z něj oči. Je nějaký limit, aby to zrak ještě nevnímal, že bliká.
Printable View
Mám monitor Belinea 15" a při rozlišení 1024*768 má 60Hz a bolí mě z něj oči. Je nějaký limit, aby to zrak ještě nevnímal, že bliká.
tak to se ti ani nedivimCitace:
Původně odeslal andre.s
myslim ze jako rozumny minimum je 85Hz. Nejlip 100Hz. Ja teda jedu taky jenom na 85Hz, ale pri 1280x1024 mne vic nezvlada monitor... a stejne by to chtelo pridat
no na kazdym monitoru nevypada stejna frekvence stejne :)
ale obecne je za vyhovujici povazovano 85Hz a me to taky vyhovuje :)
nastav si mensi rozliseni a vetsi frekvenci. voci se kazi kazdymu jinac, ja cumel na 60Hz tri roky a zatim vidi celkem dobre. ;D ;D ;D
Zdravíčko,minimum je opravdu 85Hz,ale je doporučuji 100Hz,pokud do něj čumíš z 1/2metra a nosíš optiku jako já,ne všechny monitory zvládaji 1024/768 na 100Hz,potom jedině pravidelne pauzy,nebo ibobrufen a sklenici vody :wink:
Skoušels ten monitor s rozlišením 960x720 ? Je to takovej mezistupeň mezi 800x600 (který mě na mí 15" příjde moc velký) a 1024x768 (zase moc malý :-) ). A když ho tam dáš tak budeš moct zvednout obnovovačku (tipuju tak na 75 8-) ) protože při těch 960x720/75 Hz máš menší šířku pásma než při 1024x768/60.
Je to ale trochu komplikovaný. Windousy ho standartně neodporujou ale většina grafických karet jo. Zkous ho tam přidat třeba pomocí Powerstripu.
jj taky možnost,vlastně jsem to už někdy zkoušel.....LM má pravdu zkus to :wink:
No neviem, moj shit ma 85Hz na 800/600 a nechutne to blika.
To mam ako vynimocne oci, ze to vidim?
anebo http://www.pegasoft.cz/show_clanek.php?id=78&sekce=3 ;DCitace:
Původně odeslal LM
zajimalo by mne jestli to fakt fici. Takove ficury zvladal co vim jen Atari Falcon (a mozna i Milan) ale esli si s tim rozumi i okna nevim ;)
85 Hz je optimalni a dokonce jsem uz videl, ze byl obraz pri 100 Hz horsi - neostry (bud ho karta uz nedokazala generovat dostatecne kvalitne nebo to nestihal monitor - i kdyz tu frekvenci "umel"). krom toho nizsi obnovovaci frekvence setri elektroniku monitoru. na 75 Hz bych uz nesel, 85 - optimalni, 100 Hz - proc ne, 120 Hz a vice - asi vyuzitelne pri generovani 3D obrazu.
proc by ne... se svou GeForce2 MX a Detonatory 23.11 jsem mohl (lehkou upravou registru) nastavit jakekoliv rozliseni a frekvenci (co zvladala karta i monitor)Citace:
Původně odeslal jedik
Jedu pořád na 100, když přejdu na 85, trochu to registruju, ale ještě pořád to jde. U monitoru trávim i 12-14 hod. denně a jsem v pohodě.
Nezvyšuj obnovovačku příliš na úkor ostrosti.
Pro zdravé oči jsou důležité samozřejmě i další parametry.
to Axel:
Jestli ti 85 "nechutně bliká", je možný, že 85 vidíš jen v nastavení, ale na monitoru bude reálně méně. Mrkni se do OSD menu (pokud máš) monitoru, dá se tam najít skutečná frekvence.
Ten shit osd ma, no fekvencia tam nie je. Vytiahol som to z nejakej utility...
taky bych se priklanel k tomu, ze 85 je pouze nastaveny u grafarny a monitor si jede svych 60... uz jsem takove kousky videlCitace:
Původně odeslal Kankal
Je to asi mozne, no podla tech udajov ma mat 800/600 na 85Hz a 1024/768 na 70Hz. 1152/? mi uz nechutne blika, to mozem mat taq na 5 minut, ked chcem pozriet velku tabulku alebo obrazok.
osobně jedu na 100Hz a pokud nastavím někdy něco menšího tak to hned poznám. Hold každej má jiné oči....
60Hz nikdy, to o oči brzo přijdeš...
Ja jedu na 960x720 pac me tam monitor zvlada 90Hz.na 1024x768 me de 85 ale obraz je rozmazany :? Tech 60Hz je opravdu sebevrazda,staci me 2minuty nez nainstalim drivery kdyz to delam a uz me z toho boli oci a nekdy i hlava,fakt hnus :evil: I kdyz je pravda ze sem jel 5roku na 60Hz ale to byla 14ka tak tam je to mozna jine...Minimum je asi opravdu 75,na to se chvilku divat da,nejlip 85 a samozrejme kdyz zvladne monitor vic tak co nejvic dokud se to nerozmaze :wink: Casem asi poridim novy monac asi 19ku..