Defragmentace disku ve Win2k pres prikazovy radek
Ahoj,
je to sice takova blbustka, ale potreboval bych v praci zautomatizovat defragmentaci disku, neco ve stylu "defrag c:" z WinXP. Bohuzel ale maji vsechny pc Win2k a tento prikaz neni funkcni. Existuje nejaky podobny, ktery by fungoval pod Windows 2000?
Diky za odpoved.
Aja
Re: Defragmentace disku ve Win2k pres prikazovy radek
Ten defragmentátor je v system32 a je to dfrgfat.exe nebo dfrgntfs.exe, bohužel nepodporuje spuštění z příkazového řádku. Zkus jiný program, třeba O&O defrag nebo některý z free programů odtud:
http://www.thefreecountry.com/utilit...entation.shtml
To je skoda, ze nepodporuje prikazovou radku. Neexistuje jeste nejaka jina moznost, jak zautomatizovat defragmentaci disku pod Windows 2000 za pomoci standardniho defragmentatoru?
Vždyť v systémové liště máš plánovač úloh-tak si tam naplánuj defragmentaci a je to ne?
Kerberos: bohuzel jsem neprisel na zpusob, jak toto pres planovac uloh naplanovat. Jak uz bylo receno, defragmentace pod Win2k nepodporuje prikazovou radku a pri naplanovani obdrzim stejnou chybovou hlasku :(
Ještě mne napadlo toto:
Zkusit zkopírovat ten dfrgntfs.exe z winXP, třeba to pojede i s podporou příkazové řádky.
Citace:
Původně odeslal
leo
Ještě mne napadlo toto:
Zkusit zkopírovat ten dfrgntfs.exe z winXP, třeba to pojede i s podporou příkazové řádky.
XP Proff tohle nepodporuje z prikazove radky (aspon u mne)