Neporadil by nekdo se zkusenostma jakej koupit chladic pro dobry pretakrovani Core 2 Duo E6300 vzhledem k tichosti/cene.
napiste jaky mate zkusenosti a treba i jak je na tom box chladic.
Printable View
Neporadil by nekdo se zkusenostma jakej koupit chladic pro dobry pretakrovani Core 2 Duo E6300 vzhledem k tichosti/cene.
napiste jaky mate zkusenosti a treba i jak je na tom box chladic.
A jak se chceš vejít cenově? Vodníka nebo vzduch?
Pokud jdeš po ceně, tak buď freezera 7 nebo scythe katanu na socket 775, jinak ta klasika ninja, noctua apod. Zkus napsat nějaký cenový rozmezí.
no prvni sem vybral freezer7 ale nevim jestli bude na OC stacit ... Core2 maj sice TDP pod 70W ale chtel jsem vedet zkusenosti a co si poridili ostatni
cenove co nejniz ;) max 1000 tak
Kolem tisícovky máš trojici Noctua NH-U9, Scythe ninja a Big typhoon. Takže nejspíš nejlepší bude ninja za 1040,- :idea:. Z levnějších fakt asi jen ten freezer a katana 775 (z těch dvou spíš freezera).
Jinak toho freezera jsem viděl akorát ve škole a tam teda žádnej zázrak - PIV 3.2 na 60°C v zátěži, ale bohužel nevim otáčky :(.
s automatickou regulaciou dosky je vzdy teplota vysoka ;) otacky odhdaujem tak na 1200 :) takze very silent
Ja nedavno koupil taky Core 2 Duo E6300 a chladim vodou. Boxovany chladic chladil na asi 50stC otacky nevim, ale bylo to celkem tiche. Ted mam 42stC a to vcetne chlazeni cipu u graficke karty (nVidia GeForce 7900GT). Vodni chlazeni Reserator 1 od ZALMANA jsem poridil za vyhodnou cenu na www.bazar.cz uz pred rokem a chladil sem tim P4. Ted sem musel akorat dokoupit za 66kc redukci na socket 775 (koupeno pres www.cybex.cz ted nedavno) a jsem spokojeny. Cerpadlo je slyset jen kdyz dam k nemu ucho. Ze zidle neni slyset. Jeste poladit zdroj, je hlucny a treba i odhlucnit HDD a bude to perfect.
tak pridam zkusenosti AC freezer 7 Pro :
CPU E6300 default deska ASUS P5Bdeluxe:
CPU idle/full 34/42 system idle/full 32/37
CPU E6300 FSB470x7=3290Mhz Vcore 1,408V (co myslite neni to moc?) -stabilni deska ASUS P5Bdeluxe:
CPU idle/full 45/55 system idle/full 39/45
RPM 2500-2700
Ja na nej placnul (E6400@3,2GHz) Zalmana 7000 s redukci na socket 775 a v idlu mam 42, pri zatezi 47 na 1200 otacek - silent..
mam Sythe Katana Cu Copper Cooler a E6300 na 3.4GHz (486x7) na 1.42V a mam 66 C full load
Jaktoze mate tak maly teploty? Ja mam Freezer+E6300 na 2,8ghz a mam 60° stupnu pri orthosu a napeti je default, cim to merite?
nikde nevidim co mas za cooler? pokud mas BOX chladak tak to bude asi tim
No mam Freezera 7, mereno v core temp
tak v orthosu to vylezlo az na 60°C... ale pri beznem vytizeni to pres 54C nejde