Která větev ze zdroje napájí grafiku ? potřebuju nahradit svůj 350W zdroj který mi nestíhá napájet GF7600GS AGP tak bych rád ze dvou variant vybrat tu která má silnější tuhle napájecí větev.
Printable View
Která větev ze zdroje napájí grafiku ? potřebuju nahradit svůj 350W zdroj který mi nestíhá napájet GF7600GS AGP tak bych rád ze dvou variant vybrat tu která má silnější tuhle napájecí větev.
12V větev
jj je to 12v+, pokud budes kupovat novy zdroj uz kup ten co ma 2 a vice 12v vetvi. Do budoucna se i 3. ale zase je to investice kolem 3-4,5k. Vybirej kvalitni zdroje ne neznackove shity
No to je právě problém vybral jsem si zdroj Fortron 400W ale ten prý v kombinaci s MB MSI nebo HDD Seagate pískají tak nevím co za zdroj vybrat, byl celkem cenově dostupný. Teď mám nějakej 400W jako nouzovku tam dává 12V větev 20A ale problém se zatuhávajícím PC ve hrách se nevyřešil.
no ja mam 7600 ku gt na 350w ec takze nevim co mas jeste za noname zdroj
a napeti na +3.3 mam taky 20a
Ani se neptej mám MaxPower jako nouzovku, ale už pomalu šetřím na Fortron nebo SeaSonic, 12V větev mi dává 28A, ale koukal jsem se na SeaSonic tan dává do dvou větví 12V 18A tzn. celkem 36A. Jinak do teď jsem měl taky EC 350W, ale jak říkám po spuštění hry mi buď zatuhne nebo resetne PC, ve Win vše OK, se starou ATI 9600/256 ve hrách taky vše OK.
Nemáš tušení o kolik si může říct 7600GS z napájení ?
taky si myslím, že to bude spíš v té grafice, mám 7600GS pro AGP a na 400W zdroji mi hlásí, že má málo šťávy (měl jsem tam šitovej zdroj 400W KME a teď tam mám 400W enermax a je to to stejný), ale u mě bude spíš nějakej problém v ovladačích, protože jinak i ve hrách a testech jede ta grafika v pohodě na plnej výkon, takže té hlášce nevěnuju pozornost. Ale jak už bylo zmíněno dříve, ta spotřeba grafiky nebude až tak extrémní, že by to neměl utáhnout 350W zdroj - viz www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp
doporucuju clanek na xbitlabs
http://www.xbitlabs.com/articles/vid...r-noise_4.html
Pokud se nemylim, tak podle specifikaci PCIE je videt, ze neodebira pouze z 12V vetve. Na ciste 12V je pripojeni jenom pridavny molex(jestli tomu tak muzu rict u PCIE), kdezto z PCIE slotu tam jde i 3.3V a to konkretne na pinech 8 a 10, kde potom 12V jde z pinu 1 a 2. Rozhodne tvrdit, ze grafika jede ciste na 12V vetvi je hloupost.
presne tak. V clanku, ne ktery jsem posilal link, je videt, ze spotreba z teto vetve je sice casto marginalni (treba u 7900GT), ale ne nulova....
ja mam Enermaxa 300W a taha mi Bartona M 3200+ disk 2 napalovacky a 7600GS. mozno staci instalovat Service Pack 2. kamos ho nemal a mal taky isty problem. po doinstalovani SP2 grafika poslucha