Netbox Brno pripojeni vice pocitacu
V Brne na private amme Netbox a chcem mit net na vice pocitacich, sit uz tam mame udelanou z routeru a switche a vsechno klape, akorat ten netbox muze jet jen na 1 MAC adrese, neda se to nejak obejit?
Re: Netbox Brno pripojeni vice pocitacu
Citace:
Původně odeslal
Špeta Marek
V Brne na private amme Netbox a chcem mit net na vice pocitacich, sit uz tam mame udelanou z routeru a switche a vsechno klape, akorat ten netbox muze jet jen na 1 MAC adrese, neda se to nejak obejit?
Trosku nechapu tvuj dotaz - na routeru zapnes preklad adres (NAT, masquarade) a internet budes pristupovat skrze IP (a v podstate i MAC adresu) routeru. MAC adresy se pouzivaji pouze v ramci komunikace na jedne fyzicke siti, pres router neprojdou.
Citace:
Původně odeslal
Caleb
Trosku nechapu tvuj dotaz - na routeru zapnes preklad adres (NAT, masquarade) a internet budes pristupovat skrze IP (a v podstate i MAC adresu) routeru. MAC adresy se pouzivaji pouze v ramci komunikace na jedne fyzicke siti, pres router neprojdou.
No pro pouziti toho internetu jsem nucen nadefinovat jednu (vic nejde) MAC adresu, ktera bude ten internet pouzivat. Takze zadna IP routeru. :???: Takhle to mam doma, kde mam verejnou IP adresu, ale v Brne to maj pres dynamickou IP pridelovanou sitovemu prvku dane MAC adresy.
Citace:
Původně odeslal
Špeta Marek
No pro pouziti toho internetu jsem nucen nadefinovat jednu (vic nejde) MAC adresu, ktera bude ten internet pouzivat. Takze zadna IP routeru. :???: Takhle to mam doma, kde mam verejnou IP adresu, ale v Brne to maj pres dynamickou IP pridelovanou sitovemu prvku dane MAC adresy.
Porad nechapu :)
Routeru muzes MAC adresu zmenit, to preci neni problem.
Citace:
Původně odeslal
Caleb
Porad nechapu :)
Routeru muzes MAC adresu zmenit, to preci neni problem.
Speta: Hledat, resilo se to Xkrat...:roll:
Jinak nez menit MAC na routeru je snazsi nahlasit zmenu MAC u poskytovatele pripojeni, zpusobem, jakym to podporuji - web, telefon atd.
Sorry, uz to vidim, holt jsem anglictinar a ten router ma nemecky firmware (je to lepsi router, takze nez se doklikam tou spanelskou vesnici k necemu...):oops:
BTW kdyz nam kdysi montovali Netbox, tak uz jsem tam meli router a technik uz to mel tzv. podpalcem ;) Zadne problemy nedelal...nastavil MAC jednoho PC, klon, zaregistroval a odesel. BTW MAC se da pak menit v nastaveni pripojeni u providera.