zdroj 400W Maxpower nebo COLORSit ?
Z nouze o finance vybírám náhradu za zdroj Eurocase 350W a mám k dispozici jej vyměnit za 400W výše uvedených značek, ale mám celkem strach z obou, nemáte někdo zkušenosti s těmito značkami ? ten Maxpower vypadá solidněji, je těžší, má 24pin konektor a píšou že má PFC což COLORISit nemá, tak který z těchto dvou hrůz bude menší riziko ?
Bohužel o kombinaci Fortron, MB MSI a HDD Seagate jsem tady četl že rády pískají, co jiného slušného kolem tisícovky vybrat místo 400W Fortrona ?
Re: zdroj 400W Maxpower nebo COLORSit ?
Citace:
Původně odeslal
dovatron
Z nouze o finance vybírám náhradu za zdroj Eurocase 350W a mám k dispozici jej vyměnit za 400W výše uvedených značek, ale mám celkem strach z obou, nemáte někdo zkušenosti s těmito značkami ? ten Maxpower vypadá solidněji, je těžší, má 24pin konektor a píšou že má PFC což COLORISit nemá, tak který z těchto dvou hrůz bude menší riziko?
Já bych se bál obou, 400W Colors-it je horší, než 300W EC, doplatit si pár desítek korun na 300W Fortrona je jediná rozumná volba. (A i tak ten zdroj utáhne víc, jak původní 350W EC, které už ale na druhou stranu nejsou tak špatné, jak první 12cm byly).
Já mam Eurocase SS 350W a utáhne mi mojí sestavu v pohodě (PIV 3.0, X800GTO, 3 disky) a je vcelku tichej, IMHO jak KME, tak Colorsit budou horší než EC ;).
Fortron 400W byla moje volba, ale četl jsem tady v v jednom tématu že tyhle zdroje pískají v kombinace HDD Seagate mebo s MB MSI a já mám bohužel obojí tak bych nerad riskoval.
V tom případě, co je za problém s EC? Tvojí sestavu to určitě utáhne a 350W SuperSilent stojí už 485kč :).
Fortron + Seagate + pískání byla záležitost MSi desek a nebylo to pravidlem, nastalo to v určité kombinaci...
U mě např. WD800JB, Radeon 9500, MSi 745 Ultra, Realtek 8029, 300W Fortron - stačilo cokoli z toho vyměnit za jiné a pískání přestalo... Nicméně zdroj jsem tehdy vyměnil, protože odešel ventilátor (Yate-Loon, začal "drhnout", jako by byl už na suchu, ale ještě ne přímo hlučet). A nový zdroj to nedělal.
Jinak mám doma stále tu stejnou MSi 745 Ultra, Realteka 8139, Barracudu 7200.7+, Radeona 9500 a 350W Fortron a je to v pořádku (už jen ztišit grafiku a osadit Arctica na CPU a bude to OK). A nepíská nic. ;-)
COLORsit neznám,ale Maxpower jsou ještě horší než Eurocase.
Citace:
Původně odeslal
wizard
COLORsit neznám,ale Maxpower jsou ještě horší než Eurocase.
S tím bych nesouhlasil, nové revize zdrojů Maxpower s 12cm vent. PFC (používáné ve skříních KME), jsou celkem spolehlivé (zatím jsem tyto skříně dával do cca 20ti PC sestav a naprosto bez problému). Rozhodně lepší volba než EC. (mimochodem 400W maxpower je o 50% těžší než 400W EC).
Problém je, že všechny tyto levné zdroje mají jen jednu 12V větev.
Pokud můžu doporučit , tak jednoznačně nejlepší z levných zdrojů je značka modecom (je to v podstatě oem fortron, už 350w verze má dvě 12V větve).
PS. Colors-IT nebrat.
S těma novejma Maxpower zkušenost nemám,poslední zdroj tenhle značky jsem montoval někdy před 3 lety.S Modecomem souhlasím,jen se docela těžko shánějí,ne všude je mají.Pokud někdo po mě chce počítač v nějaké levnější bedně,kupuju obvykle Eurocase s Fortronem,třeba na www.agen.cz je mají trvale v nabídce.S 350W zdrojem Fortron cca 1300 s daní