má někdo zkušenosti s touto kombinací základní desky a HDD? Já pozoruji po několika dnech že při kopírování z mého Maxtora(120GB PATA) na tento WD občas rychlost kopírování (soubory cca 700MB) klesne na hodnotu 1-2MB/s což se mi zdá hodně podezřelé.
Printable View
má někdo zkušenosti s touto kombinací základní desky a HDD? Já pozoruji po několika dnech že při kopírování z mého Maxtora(120GB PATA) na tento WD občas rychlost kopírování (soubory cca 700MB) klesne na hodnotu 1-2MB/s což se mi zdá hodně podezřelé.
nezkousel si u toho WD menit SATA kabel?? mam zkusenosti takovy zhe ty MSI SATA kabely sou pomalejsi nez treba z Gigabytu v Norton Ghost :rolleyes:
máš přepnutý disk do SATA I režimu?
kabel SATA používám zvlášť koupený samostatně a kablík od MSI jsem ani nezkoušel (zatím). Napájení mám zapojený SATA Power connector.
Ovladače od Nvidie jsem zkoušel take instalovat, ale disk se chová uplně stejně at jsou nvidia drivery k radici instalovane nebo nejsou.
Ještě mě napadá jestli to není přetaktováním systému, momentálně mám FSB přepnutý z 200MHz na 300MHz. Vliv přetaktování musím ještě otestovat, ale myslel jsem že frekvence na PCI/AGP/řadičích,... se u této desky nemění při změně FSB.
právě jsem otestoval, že změna FSB nemá na chování disku vůbec vliv :-)
Při kopírování souborů mezi dvěma oddíly v rámci jednoho disku WD3200KS, přenosová rychlost je kostantní cca 20MB/s ez výraznějšího kolísání. Z toho usuzuji že výše zmiňovaný pokles rychlosti pod 1-2MB/s je způsoben základovkou a neúplně optimalizovanou komunikací mezi řadičy PATA a SATA.
Jen by mě zajímalo jestli to je problém této konkrétní MSI základovky nebo čipsetu nForce3 obecně.