3800+ ako sa vam sprava pri XP?
zdravim, potreboval by som poradit ohladom tohto proc. Dosku mam MSI K9N
SLI, win XP a tento procesor sa mi sprava presne ako 3800+ jednojadrovy,
frekvenciu pise 2,4GHz, pod vykonom ukazuje zatazenie a graf len pre jedno
jadro (teda je tam len 1 graf)... ked som dodavatelovi oznamil ze ma okaslal
a dal mi tam jednojadrovy tak sa ohradil seriovym cislom ktore sedelo s tym
na krabici... mohli by ste mi helpnut plz? popripade poslat nejake foto ako
vyzera...diky moc
Re: 3800+ ako sa vam sprava pri XP?
3800+ je 2.4ghz s 512k cache jednojadrovy
dvojjadrovy sa vola athlon X2 3800+ , ma freq. 2ghz a obsahuje dva jadra, kazde s 512k cache
hm zalezi co mas napr na krabici ak tam mas X2 3800+ tak ta okaslal ale podla mna mas klasiku 3800+ jedno jadro.tomu odpoveda aj frekvencia na ktorej ti slape ked by ti tak islo dvoj jadro tak mas 4600+ a nie 3800+.Cize na tvojom mieste by som sosol CPUz alebo nieco podobne a ked to pustis hned by si mal vediet na com si.
no krabica je X2 a vdaka jednemu technikovy sa vyriesil uz aj problem s grafom...takze to dvojjadrovy je akurat ze neviem co ma znamenat to s tou frekvenciou...pocul som moznost ze moze byt v biose zapnute nieco ako auto taktovanie...neviete nieco o tom? diky za prispevky
niektore dosky maju nieco ako auto-taktovanie, tusim max okolo 10-15%, ale 400MHz "navyse" je dost vela. Kadzopadne tipujem, ze bud si nemal preinstalovany ovladac na procak, alebo zle nastaveny task manager :-)
no praveze ovladace som instaloval, sice to boli len od XP ale by malo stacit no a tu frekv mi ukazuje tak vsade, aj 3Dmark, everest... ak vies nejake osvedcene ovladace tak hod plz link...dik
Tie ovladace su standardne od XPciek. Proste odinstalovat ovladac procesoru - vypnut - vymenit procak - zapnut - nainstalovat "viacprocesorovy pocitac". Toto ale neriesi frekvenciu ale dual-core lookalike (vzhled). Takze aky bol problem s tym "grafom" a ako si ho vyriesil?
no s tym grafom islo o ovladace... boli len pre klasicky procak instalnute...instalol som pre multiprocesor a slo to...