Leadtek A7600GS (AGP) VoltMod
Skusal niekto voltmod na tejto karte? Nikdy predtym som to nerobil, ale podla tohto navodu to vyzera zaujimavo. http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=180831
Ak som to pochopil spravne tak treba prepojit dva kontakty ktore su oznacene ako PENCIL RESISTOR? http://img155.imageshack.us/my.php?image=gpu7ov.jpg
Je to tak, alebo sa mylim? Za kazdu radu dakujem.
Re: Leadtek A7600GS (AGP) VoltMod
Jsou dvě možnosti - pencil trik s tužkou,pak ano - překresli ten rezistor označený jako pencil a změníš napájecí napětí podle vrstvy tuhy na rezistoru.Alternativou je hardmod s pájením dodatečného rezistoru na vyznačené místo...
pencil mod na 7600GS AGP
http://www.pcforum.sk/pencil-mod-760...ra-vt6632.html
....sice Spirit ma MSI ale nemyslim si ze to bude az taky rozdiel.... momentalne ma takty 700 GPU, 950 RAM tusim
http://mujweb.cz/Pocitace/oc-lab/
myslíš tenhle pencil mod? :neutral:
nejsem si jistý jestli leadtek nemá jiné PCB
no ma ine PCB a kedze som VoltMod nerobil, tak docasne na to prdim. Alebo myslis, ze staci najst prislusne tranzistory s prislusnym oznacenim? Ako zistim, co sa cim tweakuje? (vcore, vmem)
Citace:
Původně odeslal
tomase
no ma ine PCB a kedze som VoltMod nerobil, tak docasne na to prdim. Alebo myslis, ze staci najst prislusne tranzistory s prislusnym oznacenim? Ako zistim, co sa cim tweakuje? (vcore, vmem)
ne to určitě nestačí... na stejném PCB ale od jiných výrobců se to jmenuje jinak, takže podle toho označení bych to rozhodně nehledal.
Jestli můžeš udělat dobrou fotku PCB a ve vysokem rozlišení z obou stran a bez
chladiče, tak by mi to mohlo pomoct s tím ti pomoct =)
A taky kdyby jsi byl tak hodný a poslal mi na mail bios z té karty.
Bios urcite poslem, ale co sa tyka tej fotky, tak pochybujem ze 2mpx fotak na mobilu bez makra spravi dostatocne kvalitnu fotku a nic ineho v okoli nemam :-/
Citace:
Původně odeslal
tomase
Bios urcite poslem, ale co sa tyka tej fotky, tak pochybujem ze 2mpx fotak na mobilu bez makra spravi dostatocne kvalitnu fotku a nic ineho v okoli nemam :-/
tak to zkus aspoŃ tím nebo zkus najít dobré fotky na netu (nebudu je hledat za tebe) :p
2 Příloh-a(y)
toto je maximum co z toho dostanem, skusim este pogooglit
hele a není to náhodou referenční PCB? moc toho vidět není, ale... dival jsi se na ty moje fotky? porovnával jsi to?
podla obrazkov to vyzera na referencne PCB. Cakam vsak na multimeter od kolegu z prace, ktory ako napotvoru ochorel :-/ Aby som sa ale ubezpecil, tak postup je asi takyto (?)
1) zmerat odpor medzi "merici body odporu" ako to mas oznacene na obrazku (pri zapnutej karte samozrejme)
2) spojit tuzkou body "Vcore" a "pencil mod GPU", alebo iba nacmarat tuzkou po tom "pencil mod GPU" (nie som si vobec isty, toto bude moj prvy vmod) - pri vypnutej karte.
3) zapnut kartu a zmerat napatie.
- ake je default napatie?, aby som vedel pri zmerani noveho odporu, o kolko mi stupne Voltaz.
Citace:
Původně odeslal
tomase
podla obrazkov to vyzera na referencne PCB. Cakam vsak na multimeter od kolegu z prace, ktory ako napotvoru ochorel :-/ Aby som sa ale ubezpecil, tak postup je asi takyto (?)
1) zmerat odpor medzi "merici body odporu" ako to mas oznacene na obrazku (pri zapnutej karte samozrejme)
2) spojit tuzkou body "Vcore" a "pencil mod GPU", alebo iba nacmarat tuzkou po tom "pencil mod GPU" (nie som si vobec isty, toto bude moj prvy vmod) - pri vypnutej karte.
3) zapnut kartu a zmerat napatie.
- ake je default napatie?, aby som vedel pri zmerani noveho odporu, o kolko mi stupne Voltaz.
default se pohybuje od 1,05-1,11v na gpu a na pamětech od 1,80-1,90v záleží na kartě.
Měříš to na těch označených místech - mám to tám trochu zcestně pojmenované (měřící body odporu) - na té prostřední nožce a na tom kolečku =) ...nevím kterou verzi obrázku jsi viděl, ale já mám na mysli tuhle:
FOTO PCB + měřící body
Nejdříve si to změř určitě bez modu a pak změř zase, možná tou tužkou budeš muset čmárat docela dost... u gpu se vůbec neboj 1,3-1,4v a paměti v pohodě zvládají 2,1v, ale pochybuji že se dostaneš nad 2,0v