zabezpečený tisk PDF v Adobe Reader
Ahoj, mám takový menší problém, se kterým se už lopotím už delší dobu. (tady jsem to prohledal) Jedná se o to, že se mě lidi ze třídy doprošují o látky, který se jim nechtělo psát (což o to, nejsem svi**, ovšem taky nechci z těch dokumentů udělat volně dostupnej a upravitelnej matroš). Pro začátek jsem jsem to hodil do PDFka, ovšem nepomohlo to - prostě to vytiskli a vlepili. Tak jsem si řekl, že nahodím zabezpečení.
Problém mi ovšem nastal s tím, že mi Acrobat Pro (& ostatní) udělá dokument, který je sice secure a nejde vytisknout v Readeru, ovšem pro tisk musí být editovanej v Acrobatu Pro (případně podobným, kde změnit atributy), ovšem tohle přeci jen je trochu těžší řešení.
Neměl by někdo pár tipů??? (Samozřejmě že by to šlo nejspíš pomocí certifikátů, ovšem je to poměrně zdlouhavý a navíc by to chtělo víc certifikátů ... Jedinou další alternativu vidím ve vytvoření dvou souborů - jeden bez možnosti tisku, druhý přímo zaheslovaný, ovšem bylo by to jednak zdlouhavé a jednak velké)
Díky moc, snad mi tady někdo poradí, protože v tomhle se fakticky moc nevyznám a kámoši taky zklamali :(
Re: zabezpečený tisk PDF v Adobe Reader
PDFko by malo ist zabezpecit proti tlaci normalne aj s heslom alebo fixne bez moznosti to "zvratit" ...
Ale i tak je tu nastroj "Advanced PDF Password Recovery Pro", kterym to jde odemknout.
Citace:
Původně odeslal
Prtik
Ale i tak je tu nastroj "Advanced PDF Password Recovery Pro", kterym to jde odemknout.
To sice ano, ale nevim jestli by se nekomu vyplatilo cekat xy hodin na prolomeni hesla, aby si vytiskl nejaky zapisek z prednasky, ci ukol, na ktery se staci podivat IMO...
Citace:
Původně odeslal
Prtik
Ale to prece neni problem, dam tam 20ti mistne heslo nahodnych znaku a cisel (vsak autor ma na disku i nezabezpecene PDF, neni potreba aby si to heslo vubec pamatoval) a nikdo nema sanci to otevrit ...
nemusi louskat heslo, PDF decrypter proste upravi zabezpeceni, ze to jde tisknout...
nevim, jak to vymyslet. Treba nejaka makra ve wordu :) bez spusteni maker se to neotevre a zamezit tisku...
@MadCap - hmm, tak to jsem tam nikde nenašej, jen zabezpečení proti otevření souboru / nastavení permissions, který nefungujou v Readeru
Tak nakonec to budu muset asi vyřešit tím dvojím heslováním, jeden zaheslovanej s možností tisku, druhej nezaheslovanej bez možnosti tisku...
Citace:
Původně odeslal
Heady
To sice ano, ale nevim jestli by se nekomu vyplatilo cekat xy hodin na prolomeni hesla, aby si vytiskl nejaky zapisek z prednasky, ci ukol, na ktery se staci podivat IMO...
Ja zatim cekal vzdy jen par sekund. Asi si nedali praci s poradnym heslem.