propojení Notebook - Server
hledám řešení pro následující situaci: domaci server s multimedialnim archivem, k nemu pripojen notebook pres wifi. notebook pouzity jako monitor pro prehravani filmu ze serveru. chtel bych poslouchat zvukovy vystup na poradnych bednach, ale chci zachovat mobilitu notebooku, tzn. nechci do nej zastrkovat zadne kabely. predpokladam, ze by melo byt mozne nejak sw osetrit na severu, aby zvuk sel do beden a ne do booka. poradi nekdo?? dik ;-)
Re: propojení Notebook - Server
Jestli ti dobře rozumím, tak prostě stahuješ z nějakého počítače film, který si pak přehráváš v notebooku. Jestli ho stáhneš naráz, nebo ho stahuješ v průběhu přehrávání je vcelku jedno. Prostě ten film se přehrává v notebooku a ten tvůj server s tím přehráváním nemá nic společného. Ošetřit to tedy softwarem prakticky nejde, protože bys při značně omezené šířce pásma WiFi musel například posílat zpátky na server synchroně zvuk z notebooku. A to by byl určitě problém. Řešit by se to možná dalo s nějakou Bluetooth stereo soupravou do NB, ale zadarmo by to určitě nebylo.
Hmm ja si myslim ze spis chces neco jako vlc.......nevim jeslti to jde nezkousel sem ale teoreticky by melo jit napojit se na vlc (video lan client) jak z booka a prehravat film tak na localhost ze serveru a prehravat zvuk.
P.S:Nevim ovsem jak bude stacit wifce dech
No tosim ze ba na to pomohl broadcast. tzn udelas ze serveru v postate radio, tzn po zadani adresy budes moci streamovane sledovat video/zvuk
anebo pouzit neco ve stylu vzdalenou plochu a video spustit na serveru. NTB nic nepozna v kvalite, zvuk bude na serverovych bednach.
Citace:
Původně odeslal
Airwolf
anebo pouzit neco ve stylu vzdalenou plochu a video spustit na serveru. NTB nic nepozna v kvalite, zvuk bude na serverovych bednach.
Nebylo by to prilis narocne na konektivitu? Video by preci asi slo nekomprimovane pres wifinu, nebo dokaze vzdalena plocha komprimovat video??
Myslim že ne ..... mam takový pocit že sem to zkoušel na 100Mb lan a nešlo to
Citace:
Původně odeslal
Gregy
100Mb to nezvladl ?
no tak v tom pripade spis broadcast, ale ne ze servera, ale udelat radiovy vysilac z ntb, ktery by vysilal jako vstup zvuk z filmu, ktery by server pote prijimal pres vzduch...
napr. bluetooth modul v ntb, bluetooth modul v serveru, sparovane a zvuk z tohoto poslany v serveru do beden...
ale to uz teoretizuji
Remote desktop to nezvladl VLC to zvladne
Na servery si pustis film (teda zvuk zo servera) a zaroven tam pustis soft na broadcast obrazu napr. windows media encoder. Otazka je kvalita broadcastu...
Citace:
Původně odeslal
Gregy
Včera jsem se takhle díval na video a bylo to v pohodě..zvuk na kompu, obraz na notebooku přes vzdálenou plochu, připojeno přes 100Mb lan.
Citace:
Původně odeslal
Anduril
Včera jsem se takhle díval na video a bylo to v pohodě..zvuk na kompu, obraz na notebooku přes vzdálenou plochu, připojeno přes 100Mb lan.
Tak sem to zkousel znova a mě to fakt nejde.....na ten obrez se neda divat....mam to refreshly vzdycky od shora asi jednou za 1s. Připojeno přez LAN.
Citace:
Původně odeslal
Gregy
Tak sem to zkousel znova a mě to fakt nejde.....na ten obrez se neda divat....mam to refreshly vzdycky od shora asi jednou za 1s. Připojeno přez LAN.
A zkousel sis pohrat s nastavenim remote desktop?
Taky mozna zavisi na playeru..pouzil jsem MPC s def. nastavenim.
Já mám prakticky otestovánu následující konfiguraci:
Server Linux. Na něm ve screenu pouštím MPG123 a přehrávám muziku z archivu. Do této chvíle bez problémů.
Druhá situace je, kdy chci z NTB pustit nějakou muziku a poslouchat z velkých repro bez drátů. Velké repro je připojeno ke zvukovce na serveru.
Vyřešil to esound daemon na linuxu a out-esd plugin do winampu. Funguje skvěle.
Jen jsem ještě řešil stejnou situaci, ale s obrazem: na NTB mám film, který chci sledovat na televizi (bez drátů). Server je připojen přes TVout k receiveru a televizi, normální výstup při přehrávání ze serveru je OK, ale prostě z ntb to tam nedostanu.